MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Υποκριτική σε Κείμενα In Progress: Σεμινάριο υποκριτικής στο Επί Κολωνώ

Για 15ο συνεχόμενο χρόνο θα πραγματοποιηθεί στο Επί Κολωνώ το σεμινάριο «Υποκριτική σε Κείμενα In Progress» με την Πέπη Μοσχοβάκου.

Monopoli Team

Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 και τα μαθήματα θα διαρκέσουν έως το τέλος Ιουνίου του 2021.

Το μάθημα διδάσκεται από την Πέπη Μοσχοβάκου (ηθοποιός – σκηνοθέτις, στενή συνεργάτις της Ελένης Σκότη και ιδρυτικό μέλος της Ομάδας ΝΑΜΑ) και για άλλη μια χρονιά γίνεται σε συνεργασία με νέους συγγραφείς, οι οποίοι με την βοήθεια των σπουδαστών της υποκριτικής θα εξελίσσουν δημιουργικά τα κείμενα τους. Οι ηθοποιοί θα δουλέψουν με τις βασικές αρχές του Method Acting, τον αυτοσχεδιασμό και το ρήμα δράσης, τροφοδοτώντας δημιουργικά με νέα δεδομένα τη δουλειά των συγγραφέων στη μορφοποίηση των τελικών τους κειμένων.

Το αποτέλεσμα που θα προκύψει από το σεμινάριο «Υποκριτική σε Κείμενα In Progress» ενδέχεται να παρουσιαστεί σε μορφή παράστασης στο θέατρο Επί Κολωνώ, τον Ιούνιο του 2021.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του θεάτρου: www.epikolono.gr.

* Λόγω της ιδιαίτερης δυσκολίας και των απαιτήσεων του συγκεκριμένου σεμιναρίου, το μάθημα δεν συνιστάται για αρχάριους.

Πρόσκληση σε νέους συγγραφείς

Το θέατρο Επί Κολωνώ για 8η χρονιά αναζητά νέους συγγραφείς προκειμένου να συνεργαστούν με το εργαστήριο υποκριτικής και συγκεκριμένα στο Σεμινάριο «Υποκριτική σε Κείμενα In Progress».

Τα κείμενα που θα επιλεχθούν ενδέχεται να παρουσιαστούν σε μορφή παράστασης στο θέατρο Επί Κολωνώ για τουλάχιστον 5 παρουσιάσεις στην αρχή του καλοκαιριού (Ιούνιος 2021).

Φέτος, λόγω των συνθηκών και για να εξασφαλιστούν αποστάσεις κατά την διάρκεια των προβών για τους μαθητές, οι συγγραφείς μπορούν να συμμετέχουν με έναν ή περισσότερους μονολόγους. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα λαμβάνουν μέρος και οι ίδιοι οι συγγραφείς στην διαδικασία της πρόβας του κειμένου τους προκειμένου να εξελίσσουν την δουλειά τους με την βοήθεια των σπουδαστών της υποκριτικής, οι οποίοι θα τροφοδοτούν δημιουργικά με νέα δεδομένα τη δουλειά των συγγραφέων στη μορφοποίηση των τελικών τους κειμένων.

Το θέατρο Επί Κολωνώ για 8η χρονιά αναζητά νέους συγγραφείς προκειμένου να συνεργαστούν με το εργαστήριο υποκριτικής και συγκεκριμένα στο Σεμινάριο “Υποκριτική σε Κείμενα In Progress”

Οι ενδιαφερόμενοι συγγραφείς μπορούν να στείλουν τον μονόλογο ή τους μονολόγους τους μέχρι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 στο [email protected].

Κατά την αποστολή των κειμένων οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αναγράψουν αναλυτικά τον τίτλο του έργου, το όνομα του συγγραφέα καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους (τηλέφωνο & ηλεκτρονική διεύθυνση).

Οι μονόλογοι θα πρέπει να είναι μέχρι 3 σελίδες περίπου. Δεν θα γίνουν δεκτά ολόκληρα έργα. Η επιλογή των κειμένων θα γίνει με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες του μαθήματος και θα ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021.

Νέες συνθήκες λόγω πανδημίας

Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών είναι υποχρεωτικό οι συμμετέχοντες να φοράνε μη ιατρική μάσκα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και τα μαθήματα, έχουν σχεδιαστεί και προσαρμοστεί ώστε να ελαχιστοποιούν τους κινδύνους διάδοσης του ιού στους συμμετέχοντες (μαθητές, προσωπικό και δασκάλα).

Η προσαρμογή αυτή αφορά τόσο στη φύση των διαδικασιών στο χώρο, αφενός επί σκηνής ( οι ηθοποιοί θα δουλεύουν αποκλειστικά σε μονολόγους για να εξασφαλίσουμε την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και έτσι ακόμη και στο απευκταίο σενάριο μιας καραντίνας  τα μαθήματα θα μπορούν να συνεχιστούν απρόσκοπτα διαδικτυακά, κάποιοι από τους μονολόγους θα γραφτούν ειδικά για τους ηθοποιούς κατά τη διάρκεια των μαθημάτων) και αφετέρου στην παραμονή στην αίθουσα με καθήμενους σε προκαθορισμένες θέσεις (περιορισμένος αριθμός μαθητών κοκ) αλλά έχουν ληφθεί και μέτρα για τον αερισμό, την καθαριότητα και την απολύμανση των χώρων.

* Η σχολή παρακολουθεί όλες τις υγειονομικές οδηγίες που ανακοινώνει το υπουργείο υγείας σχετικά με την πανδημία και η πραγματοποίηση των μαθημάτων υποκριτικής θα προσαρμόζονται με τα νέα μέτρα.

* Σε περίπτωση lockdown, τα μαθήματα θα μεταφερθούν στο διαδίκτυο.

Λίγα λόγια για την Πέπη Μοσχοβάκου

Η Πέπη Μοσχοβάκου είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Αρχή» και του studio ΝΑΜΑ και είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Νάμα και του θεάτρου Επί Κολωνώ.

Έχει εργαστεί επί χρόνια ως βοηθός της Ελένης Σκότη, και έχει διδάξει υποκριτική στην δραματική σχολή «Αθηναϊκή Σκηνή», στο εργαστήρι «Κοσμοναύτες», στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Νέας Σμύρνης και από το 2008 διδάσκει υποκριτική στο Studio NAMA, στο θέατρο Επί Κολωνώ.

Η Πέπη Μοσχοβάκου έχει παίξει στις παραστάσεις: «Ραχήλ» (Εθνικό Θέατρο), «Ποτέ μην Κολυμπάς Μόνος» και «Στα Σκοτεινά» (θέατρο Επί Κολωνώ) όλα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, «8 Παραλλαγές στο Θάνατο του Τρότσκι κ.α.» σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη, «Το Άλλο μου Μισό» σε σκηνοθεσία Άντονυ Μπέρκ κ.α. και η πιο πρόσφατη δουλειά της ήταν ο μονόλογος «Η Κακομοίρα της Νάπολι» σε σκηνοθεσία Μαρίας Τσαρούχα, την περίοδο 2010 – 2012 στο θέατρο Επί Κολωνώ και σε επανάληψη το 2015 στο θέατρο Vault.

Ακομα έχει παίξει σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές με πρόσφατη συμμετοχή στην ταινία Echoes of the past, του Νικόλα Δημητρόπουλου. Για την ταινία μικρού μήκους «Το Σπίτι με τις Ελιές» κέρδισε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ της Ταγγέρης.

Τέλος έχει σκηνοθετήσει τα έργα: «Απαλλαγή» (θέατρο Altera Pars), «Κάνε Πέρα. Θέλω να Περάσω» της Άντυς Κωστάκου (σε συνεργασία με τον Άντονυ Μπερκ, θέατρο Αλκμήνη), «Traffic Lights» (θέατρο Επί Κολωνώ – Off Off Athens Festival και θέατρο Χώρα – Bob Festival), την κωμωδία «Striptease» του Χάρη Μπόσινα (θέατρο Επί Κολωνώ, Nueva trova, Θέατρο Ήβη), «Οι πιο δυνατές» της Άννας Αδριανού (θέατρο Βικτώρια, θέατρο ΔιαΔύο), «Φλάι» της Στέλλας Ζαφειροπούλου (θέατρο Αλκμήνη) και «First Date», musical του Broadway,( στον πολυχώρο Αθηναϊ)ς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περίοδος σεμιναρίου: 14 Οκτωβρίου 2020 έως τέλος Ιουνίου 2021
* Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν στο Επί Κολωνώ μαθήματα Υποκριτικής με την Ελένη Σκότη.
Ημέρα & ώρα: κάθε Τετάρτη 21:15 – 23:15
Κόστος σεμιναρίου: 80 € (ανά τετράδα μαθημάτων)
Διεύθυνση: Θέατρο Επί Κολωνώ (Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός), Στάση Μετρό Μεταξουργείο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2105138067
Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες και εγγραφές στη γραμματεία του θεάτρου στο 2105138067 ή στο www.epikolono.gr.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b