ΣΥΝΤΑΓΗ
Γεμιστές γλυκοπατάτες με κιμά από τον food blogger Σάκη Τολίκα
Ο Σάκης Τολίκας προτείνει ένα απλό αλλά ιδιαίτερα γευστικό φαγητό: Γεμιστές γλυκοπατάτες με κιμά…όνειρο!
Monopoli Team
25.09.2020
Υλικά
- 5 μεσαίες γλυκοπατάτες
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 100 γρ. χυμό ντομάτας
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
- 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα ή άλλο τυρί που λιώνει
- Αρχικά τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
- Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, και μετά από λίγο τον κιμά και τον αφήνουμε να σοταριστεί πολύ καλά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι, την δάφνη, την πάπρικα και τον μαϊντανό.
- Βάζουμε ένα ποτήρι νερό, κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να φύγουν εντελώς τα υγρά του κιμά. Αφαιρούμε από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Βγάζουμε τι γλυκοπατάτες, με προσοχή αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις χαράζουμε την μέση σχεδόν μέχρι κάτω και τις ανοίγουμε.
- Στο μείγμα του κιμά βάζουμε το μισό τυρί και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε τον κιμά σε κάθε γλυκοπατάτα, από πάνω μοιράζουμε το τυρί και ψήνουμε στους 209 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα!
- Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με λίγο ακόμη ψιλοκομμένο μαϊντανό!
Βρείτε περισσότερες συνταγές του Σάκη Τολίκα εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Βασιλιάς Κάρολος: Ενημερώνονται συνεχώς τα σχέδια της κηδείας του λόγω της υγείας του
Εκατομμύρια άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι έχουν ένα χαρακτηριστικό στο πρόσωπο τους που τους καθιστά «μεταλλαγμένους»
Η Έμμα Στόουν θα ήθελε να την αποκαλούν με το αληθινό της όνομα
Αρεόπολη: Απόδραση στην ιστορική πολιτεία της Μάνης
6 τρόποι να ενσωματώσεις το λεοπάρ στην ανοιξιάτικη ντουλάπα σου
Μην αρχίζεις τη μουρμούρα: Η Μαρία Χάνου επιστρέφει για μια guest εμφάνιση
Tuborg: Νέο διαφημιστικό σποτ με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μπένο, υπό τους ρυθμούς της “Ανισόπεδης Ντίσκο”
Φενγκ Σούι: Πώς θα χαρίσεις στο σπίτι σου έναν «αέρα» ανανέωσης αυτό το καλοκαίρι
Οι Unboxholics στην εκπομπή Watch Next της COSMOTE TV
Farewell / Εν τόπω χλοερώ, από την ομάδας Ντουθ στο Θέατρο 104