MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

«Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου», του Αύγουστου Κορτώ από τις εκδόσεις Πατάκη

Το νέο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, με τίτλο «Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου. Κουβέντες για το φως μες στο σκοτάδι της κατάθλιψης», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου
Monopoli Team

Το νέο βιβλίο του συγγραφέα, ποιητή και κριτικού, Αύγουστου Κορτώ, με τίτλο «Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου. Κουβέντες για το φως μες στο σκοτάδι της κατάθλιψης», ένα αυτοβιογραφικό αφήγημα ελπίδας και αισιοδοξίας για ένα πιο φωτεινό μέλλον ακόμη και όταν οι δυσκολίες φαντάζουν ανυπέρβλητες, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

«Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου»: Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Δε γνωριζόμαστε, αλλά σε ξέρω. Έχουμε περάσει μέρες και μήνες μαζί, ο καθένας κλεισμένος στο σπίτι του. Έγραψα το βιβλίο αυτό για σένα και για μένα. Για να σου θυμίσω και να θυμηθώ την κοινή δοκιμασία μας, τον κοινό μας αγώνα. Γιατί η κατάθλιψη είναι συνηθισμένη και μοναδική, ύπουλη και διάφανη, τρωτή όπως κι εμείς οι ίδιοι. Ήταν ένας τρόπος να σου πω: Θα περάσει. Να σε διαβεβαιώσω – και συγχρόνως να καθησυχάσω τον εαυτό μου: η αρρώστια μας θεραπεύεται.

Η χειρότερή μας μέρα είναι ακριβώς αυτό, και τίποτα περισσότερο: μια μέρα που παρέρχεται και μας φέρνει πιο κοντά στην ίαση. Ό,τι κι αν μας ψιθυρίζει η κατάθλιψη, πάντα υπάρχει ελπίδα.

Είμαστε φτιαγμένοι για καλύτερες μέρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Πρωσικό Μπλε», του Philip Kerr από τις εκδόσεις Κέδρος12.09.2018

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πέτρος Χατζόπουλος, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Αύγουστου Κορτώ, γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει διηγήματα, μυθιστορήματα, ποιήματα, νουβέλες, κριτικές και βιβλία για παιδιά.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του «Το βιβλίο της Κατερίνας» (2013), «Επειδή είναι η καρδιά μου» (2014), «Μικρό χρονικό τρέλας» (2016), «Ρένα» (2017), «Σκυλίσια ψυχή» (2018), «Το μυστικό του Λεονάρντο» (2019) και «Δέσποινα» (2020)• τα ευθυμογραφήματα «Έρως ανίκατε μάσαν» (2015), «Νεοελληνική μυθολογία» (2016), «Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά» (2016), «Φωτιά στα Σαββατόπαχα» (2018).

Επίσης, έχει γράψει βιβλία για παιδιά: «Η εξαφάνιση της Ντόροθυ Σνοτ» (2003), που απέσπασε το Κρατικό Βραβείο παιδικής λογοτεχνίας, καθώς και το Βραβείο Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου, «Ο στοιχειωμένος πύργος της Ούρσουλα ντε Φλαφ» (2005), «Έγκλημα στο Τούνδρα εξπρές» (2011), «Το καταραμένο περιδέραιο της Νιαουφερτίτης» (2016), «Κορνήλιος Κρικ, σκίουρος ντετέκτιβ» (2016) και «Το ουφάκι» (2017).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: «Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου. Κουβέντες για το φως μες στο σκοτάδι της κατάθλιψης»
Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ
ISBN: 9789601690124
Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Πατάκη
Σελίδες: 176
Ημερομηνίας 1ης παρούσας έκδοσης: Σεπτέμβριος 2020

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b