MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΝΑΚ

Υγιεινά σνακ για το σχολείο #8: Ψωμί με ταχίνι, μέλι και ξηρούς καρπούς

Εύκολες – και κυρίως υγιεινές και θρεπτικές – επιλογές για καθημερινό σνακ για το σχολείο!

author-image Ράνια Κρασάκη

Οι αυλές των σχολείων γέμισαν και πάλι παιδικές φωνές, πολύχρωμες τσάντες αλλά και πολύχρωμες μάσκες! Οι συνθήκες, επιβάλλουν σε όλους να τηρούμε απαρέγκλιτα τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.

Εκτός όμως από μάσκες και αντισηπτικά ας βάλουμε στις τσάντες των παιδιών ένα θρεπτικό κολατσιό που θα προετοιμάσουμε από στο σπίτι! Γιατί όχι και μαζί τους.

Αν χρησιμοποιείτε υλικά μιας χρήσεως τότε προμηθευτείτε συσκευασίες φιλικές στο περιβάλλον, όπως βιοδιασπώμενες ή χάρτινες.

Tip!

Αντί για πλαστικό χρησιμοποιούμε χάρτινες κούπες για καφέ με καπάκι και αντί για αλουμινόχαρτο χάρτινα σακουλάκια ή αντικολλητικό χαρτί. Επίσης αν τοποθετείτε το κολατσιό σε επαναχρησιμοποιούμενα μπολ, αντί για πλαστικά προτιμήστε από bamboo!

Φτιάχνουμε, λοιπόν, δυο snack για κάθε μέρα, ένα για το μεγάλο διάλειμμα κι ένα για κάποιο από τα επόμενα. Δεν ξεχνάμε ποτέ το νερό, για το οποίο επιλέγουμε ένα μεγάλο και κατάλληλο παγούρι, όπου θα το κρατά δροσερό!

Ημέρα 8η και το κολατσιό περιλαμβάνει:
  • ψωμί με ταχίνι και μέλι
  • ξηρούς καρπούς

Υλικά για το ψωμί
  • 1 φέτα ψωμί
  • ½ κ.σ. ταχίνι
  • ½ κ.σ. μέλι
  • λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ταχίνι με το μέλι και στη συνέχεια το απλώνουμε στη φέτα του ψωμιού. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

Επιλέγουμε ξηρούς καρπούς καθαρισμένους και φτιάχνουμε ένα μείγμα από σταφίδα, κράμπερι και σπόρους κολοκύθας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥγιεινά σνακ για το σχολείο #7: Πολύχρωμη τορτίγια και βανίλια12.09.2018

Περισσότερα από Παιδί
VIMA_WEB3b