MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

«Ο Γιώργος του Κέδρου»: Ένα ντοκιμαντέρ για τη Δονούσα, στις Νύχτες Πρεμιέρας

«Ο Γιώργος του Κέδρου», ένα ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κολόζη για την παλιά Δονούσα, θα προβληθεί στις Νύχτες Πρεμιέρας την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Ιντεάλ.

Monopoli Team

Μέσα σε μια περίοδο που το αυτονόητο της συλλογικής προβολής μιας ταινίας στο σινεμά, φαντάζει πια σαν άπιαστο όνειρο, «Ο Γιώργος του Κέδρου» θα προβληθεί στις Νύχτες Πρεμιέρας την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου.

Ένα προσωπικό ταξίδι στον χρόνο μέσα από τις ματιές δύο γενεών κινηματογραφιστών, στο νησί της Δονούσας από τη δεκαετία του ’70 ως σήμερα. Ο Γιώργος Κολόζης πήγε για πρώτη φορά στη Δονούσα το 1972, δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε τουρισμός τότε στο νησί. Καθώς έμεινε μόνος του στην παραλία του Κέδρου απέκτησε το όνομα «Ο Γιώργος του Κέδρου» και επέστρεψε πολλές φορές στο νησί για να κινηματογραφήσει τα απομεινάρια μιας παλιάς εποχής. Ο θάνατός του το 2009, οδήγησε τον γιο του Γιάννη να συνεχίσει το έργο του, δημιουργώντας μια ιστορία στην οποία η γραμμικότητα δεν έχει να κάνει με τον χρόνο αλλά με το συναίσθημα, ενώ ο χρόνος αντιμετωπίζεται ως μια αναθεώρηση της παρούσας στιγμής.

Γυρισμένο με όλα τα φορμά του ανεξάρτητου κινηματογραφιστή, φιλμ 8μμ, 16μμ, video BETA, miniDV, DVCPRO, HDV, DSLR HD, 4K, με γυρίσματα από το 1972 ως το 1978, το 1999 και από το 2007 ως το 2018 και χρηματοδοτημένο μόνο από μια καμπάνια crowdfunding, ώστε να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωσή του, «Ο Γιώργος του Κέδρου» δεν είναι απλώς ένα ντοκιμαντέρ αλλά ένα προσωπικό ταξίδι στον χρόνο, μια μελέτη στην έννοια της μνήμης.

Δείτε το τρέιλερ:

Για εισιτήρια εδώ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι πέντε πιο καθηλωτικές σειρές μυστηρίου για να δείτε τώρα στο Netflix12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b