MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι από τη chef Νικόλ Μαρίνου

Ένα ανατολίτικο ορεκτικό είναι ό,τι καλύτερο για να συνοδεύσει το γεύμα μας. Έχει κρεμώδη υφή και μεστό καπνιστό άρωμα

Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι
Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι
Monopoli Team

Υλικά:
  • 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 3 γεμάτες κουτ.σούπας ταχίνι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 ολόκληρο μεγάλο σκόρδο
  • 2 κουτ.σούπας λευκό ξίδι βαλσαμικό
  • 1 μέτρια πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 1/2 κουτ. γλ. γλυκιά πάπρικα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Πλένουμε και  στεγνώνουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε κατά μήκος και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
  3. Στο ίδιο ταψί βάζουμε το κρεμμύδι κομμένο στη μέση με τη φλούδα  και το σκόρδο  κομμένο στη μέση με τη φλούδα και ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά.
  4. Επειδή το σκόρδο ψήνεται πιο γρήγορα από τις μελιτζάνες θα το βγάλουμε λίγο νωρίτερα για να μην καεί.
  5. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά περίπου και αδειάζουμε τις μελιτζάνες, το σκόρδο και το κρεμμύδι από τη φλούδα τους.
  6. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ταχίνι, λίγο ελαιόλαδο, την πιπεριά Φλωρίνης, το μαϊντανό, το βαλσαμικό ξίδι, την γλυκιά πάπρικα και το κουκουνάρι αφού το περάσουμε λίγο από το τηγάνι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  7. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέσα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με καπάκι.
  8. Σερβίρουμε όταν είναι δροσερή με λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια.

Tips: Μπορούμε να καπνίσουμε την μελιτζάνα με φλόγιστρο ή σε σχάρα με κάρβουνα για να δώσουμε καπνιστή γεύση.

Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι

Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι

Δείτε περισσότερες συνταγές της Νικόλ Μαρίνου εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b