MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ιδέες για πολιτιστικές βόλτες με τα παιδιά την εβδομάδα 7-13/9

Κινηματογράφος, θέατρο, συναυλίες, επισκέψεις σε Μουσεία γεμίζουν τις μέρες και τα βράδια των τελευταίων ανέμελων βολτών πριν το άνοιγμα των σχολείων!

author-image Ράνια Κρασάκη

Επίσκεψη σε Μουσείο

Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά προσφέρει στον επισκέπτη την αντιπροσωπευτική και πλήρη εικόνα της ιστορίας της πόλης, που κατά την αρχαιότητα γνώρισε μεγάλη ακμή τόσο ως εμπορικό κέντρο της ανατολικής Μεσογείου όσο και ως πολεμικός ναύσταθμος της αρχαίας Αθήνας. Τα προέρχονται κυρίως από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και της αττικής παραλίας, και τα χρονικά όρια που καλύπτουν, από τη μυκηναϊκή έως και τη ρωμαϊκή εποχή, είναι αντιπροσωπευτικά της ιδιομορφίας, της σύνθεσης του πληθυσμού και της ιστορίας του Πειραιά.
Πού: Χαρ. Τρικούπη 31, Πειραιάς 185 36
Πότε: Δευτέρα – Σάββατο:09:00 – 16:00, Τρίτη κλειστά
Είσοδος: Γενική είσοδος: €4
Πληροφορίες : http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3371

Θέατρο

Αθηναίων Πολιτεία – Από τον Θησέα στον Σόλωνα

Το έργο Αθηναίων Πολιτεία είναι μια ανθολόγηση κειμένων της αρχαίας ιστοριογραφίας (Ηρόδοτος, Θουκυδίδης, Αριστοτέλης, Πλούταρχος, Διογένης Λαέρτιος, κ.ά.) και άλλων ιστορικών-αρχαιολογικών πηγών (επιγραφές, αρχαιολογικά κείμενα), που ανασυνθέτουν -σε επεισοδιακή μορφή- την περιπετειώδη πορεία του Αθηναϊκού πολιτεύματος προς τη δημοκρατία (7ος – 6ος αι. π.Χ.). Πρόκειται για πέντε αυτοτελή, αφηγηματικά «ιστορήματα»– διασκευασμένα σε δραματική μορφή και για θεατρική απόδοση, τα οποία συνέχονται θεματολογικά σε ένα ενιαίο ιστορικό-πολιτικό διακείμενο. Τα κεφάλαια ανα-διηγούνται ιστορίες όπως το Κυλώνειο Άγος, η νομοθεσία του Σόλωνα κ.ά.
Πού & Πότε: Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου στις 19:00 και στον Αρχαιολογικό Χώρο Τύμβου Μαραθώνα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας
Εισιτήρια: Ελεύθερη είσοδος με προκράτηση
Πληροφορίες: https://digitalculture.gov.gr/2020/07/athineon-politia-apo-ton-thisea-ston-solona-12/

O Ραφτάκος των λέξεων, από την ομάδα Μικρός Νότος

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, η αγαπημένη παράσταση μικρών και μεγάλων περιοδεύει για λίγες μόνο παραστάσεις.

Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.
Πού: Αισθητικό Δάσος Υμηττού (δίπλα στη Μονή Καισαριανής) με την Φιλοδασική Αθηνών
Πότε: Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 19.00
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
Εισιτήρια: 7€, Ticketservices
Πληροφορίες: Μικρός Νότος

Μουσική

Petros Klampanis: «Irrationalities»

O μπασίστας-συνθέτης – μουσικός του κόσμου Πέτρος Κλαμπάνης ετοίμασε μια παράσταση για τον Κήπο του Μεγάρου βασισμένη στην τελευταία του δισκογραφική κυκλοφορία, με τίτλο “Irrationalities” η οποία είναι εμπνευσμένη από ένα βαθύ προσωπικό ταξίδι. Στην παράσταση θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε συνθέσεις του δίσκου ζωντανά, με τη συνοδεία των εξαίρετων μουσικών με τους οποίους ηχογράφησε και στο στούντιο και άλλα κομμάτια καθώς και ένα καινούριο τραγούδι που ετοιμάζει με την Κατερίνα Ντούσκα που θα είναι γκεστ στην παράσταση της 12ης Σεπτεμβρίου στον Κήπο του Μεγάρου.
Πού: Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Πότε: Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20:30
Εισιτήρια: 12€, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Πληροφορίες: http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=5074

Θερινός Κινηματογράφος

Πάντινγκτον 2 | Διάρκεια: 103′

Ο Πάντινγκτον γίνεται μάρτυρας της κλοπής ενός μυστηριώδους βιβλίου, αλλά κατηγορείται ως δράστης και φυλακίζεται. Τώρα εκείνος πρέπει να επιβιώσει στη σκληρή φυλακή και οι Μπράουν να βρουν τον αληθινό ένοχο για να απελευθερώσουν το αγαπημένο τους αρκουδάκι.

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος Μάρθα Καραγιάννη
Βύρωνος και Χιλής, Κερατσίνι 2104317270
Προβάλλεται μεταγλωττισμένο κάθε Πέμπτη στις 21.00,  €4

Για λίγο μεγαλύτερα παιδιά και εφήβους

Τα Παιδικά Χρόνια του Ιβάν | Διάρκεια: 95′

Το αριστούργημα του Αντρέι Ταρκόφσκι για τη ζωή ενός 12χρονου αγοριού του Ιβάν, ο οποίος έχει χάσει την οικογένειά του, κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου και κατατάσσεται στο στρατό και αναλαμβάνει αποστολές ως ανιχνευτής.

Studio new star art cinema
Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής 2108640054
Προβάλλεται  Δευτ.-Τετ. στις 21.15

Τα 400 Χτυπήματα | Διάρκεια: 93′

Ο Φρανσουά Τριφό παρακολουθεί τον 13χρονο Αντουάν, όπου η αδιαφορία των γονιών του αλλά και η αυταρχική συμπεριφορά του σχολείου τον σπρώχνουν στους δρόμους του Παρισιού. Θα δραπετεύσει για να ξεπλύνει το παρελθόν στη θάλασσα.

Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος Αιολία
Φιλαδελφείας 26, Καισαριανή, 2107258233
Προβάλλεται  κάθε Πέμπτη στις 23.00, € 5,00. Δευτ.-Πέμ. Είσοδος δωρεάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFree city: 17 δωρεάν εκδηλώσεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b