MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τι να δούμε σήμερα; 10 προτάσεις για την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου

Θέατρο, συναυλίες, σινεμά – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020.

Βάκχες
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Βάκχες, του Ευριπίδη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η παράσταση «Βάκχες», μια διαφορετική ανάγνωση πάνω στο αριστούργημα του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του ανερχόμενου σκηνοθέτη Χρήστου Σουγάρη, ο οποίος τοποθετεί το «διονυσιακό» έργο σε μια παραμελημένη παιδική χαρά, επανέρχεται στα αθηναϊκά θέατρα τον Σεπτέμβριο. Γιώργος Κοψιδάς, Νίκος Καρδώνης, Δημήτρης Ήμελλος, Νίκη Σερέτη είναι μόνο λίγοι από τους σπουδαίους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν.
Πέμπτη 3/9, 21:00
12€ – 40€ 
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Από Θέση Ισχύος – Η δύναμη του δημόσιου λόγου, από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών στο Βεάκειο

Λόγοι και διαγγέλματα που εκφωνήθηκαν σε κρίσιμες καμπές της Ελληνικής ιστορίας, από ανθρώπους σε θέση ισχύος. Στο επίκεντρο ο δημόσιος χώρος και ο δημόσιος λόγος. Η παράσταση με άξονα τους λόγους αυτούς όπως μας παραδόθηκαν από τον Ηρόδοτο, τον Θουκυδίδη, τον Αρριανό κ.α και με την φόρμα της Αρχαίας τραγωδίας, γίνεται μια εποποιία ιστορικής αναζήτησης στο επίκεντρο της οποίας είναι ο Άνθρωπος-Πολίτης, η αρετή, η συμμετοχή στα κοινά, η ανάγκη για συλλογικότητα. Πρωταγωνιστούν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλέκος Συσσοβίτης, Άννα Μάσχα, Καλλιόπη Ευαγγελίδου
Πέμπτη 3/9, 21:00
8-10€
Βεάκειο Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω

Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω στο Κατράκειο

Εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, το «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω» είναι μια ιδιαίτερη και ξεκαρδιστική κωμωδία που μιλά για την συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, τη φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής, σε μια εποχή που οι μαύρες σκέψεις πληθαίνουν.
Πέμπτη 3/9, 21:30
13-17€
Κατράκειο θέατρο, πάνω από την Πλατεία Χαλκηδόνας, Νίκαια 

Περιμένοντας τον Γκοντό, του Σάμουελ Μπέκετ στα Βριλήσσια

Το «Περιμένοντας τον Γκοντό», του Σάμιουελ Μπέκετ, παραμένει συγκλονιστικά επίκαιρο, μέσα στην αφοπλιστική του αλήθεια σχετικά με τη διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου να λύσει το αίνιγμα της ίδιας του της ύπαρξης. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κακλέα, ενώ παίζουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Άρης Σερβετάλης, Ορφέας Αυγουστίδης, Άρης Κακλέας, Αγγελική Τρομπούκη.
Πέμπτη 3/9, 21:00
17€
Θέατρο Βριλησσίων Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μεταμορφώσεως Σωτήρος 25-27, Βριλήσσια

Περιμένοντας τον Γκοντό

Κλυταιμνήστρες, από την ομάδα Ατρείδων Κύκλος στο θέατρο Κολωνού

Μια ιλαροτραγωδία σε σκηνοθεσία της Αλεξίας Πετροπούλου, που πραγματοποιεί μια σύντομη και ανατρεπτική περιήγηση στην Mητριαρχική Κοινωνία των Ατρειδών. Ένα θεατρικό έργο για την γυναικεία πολυπλοκότητα. Ένας μεγαλειώδης πολιτισμός. Ο Μυκηναϊκός. Ο Πολιτισμός όμως που σηματοδοτεί το τέλος της μητριαρχίας.
Πέμπτη 3/9, 20:30
10€
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως

Ματούλα Ζαμάνη

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Ματούλα Ζαμάνη στην Τεχνόπολη

Με τραγούδια που δροσίζουν τα χείλη, με ανήσυχες νότες του έρωτα και της ανυπακοής, με μέταλ κορ νησιωτική παράδοση, μοναστηριακό electro της ανοσίας, με νέες μελωδίες, με τα άσματα του ποιητή εκ Μεταξοχωρίου, με αγάπες, όνειρα και φιλιά, η Ματούλα Ζαμάνη επιστρέφει στην σκηνή της Τεχνόπολης.
Πέμπτη 3/9, 21:00
8-13€
Τεχνόπολη Δημου Αθηναίων

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στο Σινέ Γαλάτσι

Με τη λαϊκή του κιθάρα συντροφιά, ο Δημήτρης Μυστακίδης μας καλεί να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις αγαπημένων ρεμπέτικων που άντεξαν στον χρόνο.
Πέμπτη 3/9, 21:00
12-14€
Σινέ Γαλάτσι, Αλσος Βεΐκου

Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης

Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης στο Νομισματικό Μουσείο

Η Μικρή Άρκτος προτείνει τη μουσική παράσταση «Κάθε Σεπτέμβρη στην Αθήνα» με αναφορές στο τέλος του καλοκαιριού μέσα από γνωστά τραγούδια αλλά και ποιήματα – βασικό γνώρισμα των παραστάσεων του γνωστού διδύμου. Με ποιήματα του Pablo Neruda, του Νίκου Μοσχοβάκου, του Ντίνου Σιώτη, του Οδυσσέα Ελύτη αλλά και με γνωστά τραγούδια όπως του Γιάννη Σπανού, «Ένα καλοκαίρι» και του Φοίβου Δεληβοριά, «Κάθε Σεπτέμβρη». Μαζί τους ο Χάρης Σταυρακάκης στο ακορντεόν και ο Αλέξης Στενάκης στο κλαρινέτο και σαξόφωνο.
Πέμπτη 3/9, 21:00
Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση
Cafe στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου

Βάσια Ζήλου και Μαρία Κανελλοπούλου στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Δύο σημαντικές ερμηνεύτριες, σε μια μοναδική βραδιά με τραγούδια από το χθες και το σήμερα που αγαπήθηκαν πολύ. Ένα ταξίδι στο καλό ελληνικό τραγούδι, με σπουδαίες ερμηνείες, ένα νοσταλγικός μουσικός περίπατος, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Ιωνικές Γιορτές» του Δήμου Νέας Σμύρνης.
Πέμπτη 3/9, 21:00
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας
Άλσος Νέας Σμύρνης

ΣΙΝΕΜΑ

City Drive-in Cinema στο ΟΑΚΑ

Το αθηναϊκό κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ταινίες, συναυλίες και stand up comedy shows μέσα από την ασφάλεια του αυτοκινήτου του.

Σήμερα Πέμπτη 3/9:

20:30 Scream
22:45 Get Out

Από 5€

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b