MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρόμαν Πολάνσκι: Απορρίφθηκε το αίτημά του για επανένταξη στην Ακαδημία των Όσκαρ

Απορρίφθηκε το αίτημα του Πολωνού σκηνοθέτη για επανένταξη στην Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που απονέμει τα Όσκαρ.

Monopoli Team

Μια δικαστής, την Τρίτη 26 Αυγούστου, απέρριψε το αίτημα του Πολωνού σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι, για επανένταξη στην Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, διαπιστώνοντας ότι ο οργανισμός πίσω από τα Όσκαρ είχε δικαίωμα να τον απελάσει τον Μάιο του 2018.

Ο Πολάνσκι μήνυσε την Ακαδημία τον Απρίλιο του 2019, ισχυριζόμενος ότι είχε αποβληθεί χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς μια δίκαιη διαδικασία.

Ο σκηνοθέτης εγκατέλειψε τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1978, αφού ομολόγησε ένοχος για τον βιασμό ενός 13χρονου κοριτσιού. Για να αποφύγει την καταδίκη διέφυγε στο σπίτι του στο Λονδίνο και κατόπιν στη Γαλλία. Τον Σεπτέμβριο του 2009 συνελήφθη από την ελβετική αστυνομία με αίτημα των αρχών των Ηνωμένων Πολιτειών προς έκδοσή του. Τον Ιούλιο του 2010 οι Ελβετοί απέρριψαν αυτό το αίτημα και τον άφησαν ελεύθερο.

Η δικαστής Mary Strobel κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, ενώ η Ακαδημία θα μπορούσε να είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τον Πολάνσκι, η οργάνωση είχε τελικά διορθώσει το λάθος της και του έδωσε την ευκαιρία μιας δίκαιης ακρόασης. 

Ο δικηγόρος του Πολάνσκι ζητά να καταδικαστεί in absentia, το οποίο θα του επιτρέπει να ταξιδεύει ελεύθερα, όμως το δικαστήριο υποστήριξε πως πρέπει να έρθει στις ΗΠΑ πρώτα. Επίσης, υποστήριξε πως τον Πολάνσκι δεν τον ενδιαφέρει να ανήκει στα μέλη της Ακαδημίας, αλλά τον ενοχλεί η ιδέα ότι καταδικάστηκε χωρίς μια δέουσα διαδικασία πρώτα.

Ο Ρόμαν Πολάνσκι έχει βρεθεί 5 φορές υποψήφιος για βραβείο Όσκαρ και κέρδισε για τη σκηνοθεσία του «Πιανίστα» το 2003. Δεν είχε παραβρεθεί στη τελετή απονομής όμως, λόγω της φυγής του από τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑποστροφή12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b