MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Ζόι Σαλντάνα: «Δεν έπρεπε να είχα παίξει τη Νίνα Σιμόν στην ταινία»

Η Δομινικανή ηθοποιός Ζόι Σαλντάνα αποκάλυψε ότι μετάνιωσε που πρωταγωνίστησε ως Νίνα Σιμόν στη βιογραφική ταινία «Νίνα» το 2016.

Monopoli Team

Η Δομινικανή ηθοποιός Ζόι Σαλντάνα αποκάλυψε ότι μετάνιωσε που πρωταγωνίστησε ως Νίνα Σιμόν, ιέρεια της τζαζ, στην βιογραφική ταινία «Νίνα» το 2016. Η ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο της – που απαιτούσε μια προσθετική μύτη, ψεύτικα δόντια και μακιγιάζ για να σκουρύνει το δέρμα της – σε μια πρόσφατη ζωντανή συνομιλία στο Instagram που φιλοξένησε η B-ESE με τον δημιουργό της σειράς «Pose», Steven Canals.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι 15 πιο εντυπωσιακές μεταμορφώσεις που έχουν γίνει ποτέ για ταινία του Χόλιγουντ12.09.2018

«Δεν έπρεπε να παίξω ποτέ τη Νίνα», είπε η Σαλντάνα. «Θα έπρεπε να είχα κάνει ό, τι μπορούσα, με την επιρροή που είχα πριν από 10 χρόνια… Θα έπρεπε να δοκιμάσω τα πάντα για να προσλάβω μια μαύρη γυναίκα ώστε να παίξει μια εξαιρετικά τέλεια μαύρη γυναίκα».

«Άξιζε πολύ περισσότερα»

Όταν απέκτησε τον ρόλο το 2012, μετά την αντικατάσταση της Mary J. Blige, η Σαλντάνα είχε ήδη ανάμικτα συναισθήματα για την ευθύνη που έφερε η ερμηνεία της. «Έχω ωριμάσει από τότε και είναι οδυνηρό. Σκέφτηκα τότε ότι είχα την άδεια επειδή ήμουν μια μαύρη γυναίκα και είμαι. Αλλά ήταν η Νίνα Σιμόν, και η Νίνα είχε μια ζωή και είχε ένα ταξίδι που θα έπρεπε και πρέπει να τιμηθεί με την πιο συγκεκριμένη λεπτομέρεια, επειδή ήταν ένα ιδιαίτερα λεπτομερές άτομο στη φωνή της, στις απόψεις της, στη μουσική και την τέχνη της. Και ήταν τόσο ειλικρινής. Άξιζε πολύ περισσότερα».

Τι δήλωσε ο κύκλος της Νίνα Σιμόν

Φίλοι και γνωστοί της Νίνα Σιμόν, δήλωσαν: «Παρακαλώ βγάλτε το όνομα της Νίνα από το στόμα σας. Για την υπόλοιπη ζωή σας. Ας ελπίσουμε ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι επώδυνο. Θα περάσει, αλλά προς το παρόν».

Η ταινία έλαβε πολύ κακές κριτικές, ακόμα και από τη κυκλοφορία του πρώτου τρέιλερ.

Τι δήλωσε η κόρη της Νίνα Σιμόν

Το 2016, η κόρη της Σιμόν, Λίσα Σιμόν Κέλι, υπερασπίστηκε την Σαλντάνα σε μια συνέντευξη της στο περιοδικό Time. «Είναι ατυχές το ότι η Ζόι Σαλντάνα δέχεται επίθεση τόσο άγρια όταν ξέρουμε ότι δεν ευθύνεται για την όλη κατάσταση. Σίγουρα έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και δεν ευθύνεται για το σενάριο και τα ψέματα που λέγονται στην ταινία…Η ταινία αφηγείται μια σχέση της μητέρας μου με τον Clifton Henderson, η οποία δεν υπήρξε ποτέ. Ο Henderson ήταν γκέι. Όλο το σενάριο είναι φλου από την αρχή και δεν έχει καμία σχέση με την ζωή της μητέρας μου, αυτό όλοι το ξέρουν», δήλωσε.

Στιγμιότυπο της ταινίας.

«Υπάρχουν πολλές μαύρες και υπέροχες γυναίκες που θα μπορούσαν να ενσαρκώσουν καλύτερα τη μητέρα μου στον κινηματογράφο, με ένα καλό σενάριο, με μια καλή ομάδα και αληθοφάνεια. Αυτή η ταινία δεν έχει κανένα από αυτά τα κριτήρια», πρόσθεσε η κόρη της Νίνα Σιμόν.

«Ζητώ συγνώμη»

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας στο Instagram, η Σαλντάνα ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια και τους θαυμαστές της Σιμόν: «Λυπάμαι, λυπάμαι πολύ γιατί αγαπώ τη μουσική της», είπε. «Δεν ήταν αρκετό. Είναι μια τεράστια τραγουδίστρια και κάποια άλλη θα πρέπει να αναλάβει να την ενσαρκώσει. Κάποια άλλη πρέπει να πει την ιστορία της».

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b