MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Το Δάνειο, του Τζόρντι Γκαλθεράν στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους «Δ. Κιντής»

Η κωμωδία «Το δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 29 Ιουλίου στην Ηλιούπολη στο Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής».

Το Δάνειο
Το Δάνειο
Monopoli Team

Στους δύο ήρωες του έργου απολαμβάνουμε τον Σωτήρη Χατζάκη και τον Δημήτρη Μυλωνά που υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Δύο καλλιτέχνες με σημαντική διαδρομή στο χώρο της υποκριτικής και της σκηνοθεσίας οι οποίοι συναντιούνται επί σκηνής σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας που συναρπάζει.

Η υπόθεση

Ο Αντόνιο επιθυμεί διακαώς να λάβει ένα τραπεζικό δάνειο όμως ως μοναδική εγγύηση έχει να επιδείξει… το λόγο της τιμής του. Μπροστά στην επίμονη άρνηση του διευθυντή της τράπεζας να εγκρίνει το πολυπόθητο δάνειο, ο επίδοξος αιτών απειλεί τον τραπεζίτη ότι θα «αποπλανήσει» τη γυναίκα του αξιοποιώντας την ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στο γυναικείο φύλο!

Ο Αντόνιο, ένας ήρωας της καθημερινότητας, κουβαλάει στην πλάτη του όλη την απελπισία της οικονομικής κρίσης. Μη διαθέτοντας κανένα άλλο μέσο πειθούς και αξιοπιστίας αποφασίζει να τα παίξει όλα για όλα και να μπλοφάρει. Κι ενώ ο τεχνοκράτης και συγκροτημένος τραπεζίτης αρχικά τον υποτιμά, σταδιακά παρασύρεται σε ένα ξεκαρδιστικό “man to man” παιχνίδι δίχως πραγματικό νικητή.

Ξέφρενος ρυθμός, διασκεδαστικές ατάκες, ανατροπές συνθέτουν μια απολαυστική κι επίκαιρη όσο ποτέ κωμωδία που εμπνέεται από το υπαρξιακό αδιέξοδο που γεννά η σύγχρονη χρηματοπιστωτική κρίση ενώ με τρόπο καυστικό κλείνει το μάτι στην «ευρηματικότητα» του ανθρώπου απέναντι στο επείγον της επιβίωσης.

Το Δάνειο

Το Δάνειο

«Το δάνειο» (2103) του σημαντικού σύγχρονου Ισπανού συγγραφέα Τζόρντι Γκαλθεράν, παγκοσμίως γνωστού για το θεατρικό του έργο Η μέθοδος Γκρόνχολμ, κέρδισε το Νοέμβριο 2011 το πρώτο βραβείο στο «Τουρνουά Σύγχρονου Καταλανικού Θεάτρου» της Τζιρόνα κι έχει παιχτεί σε πολλές γλώσσες σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Els de Paros
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς

Σκηνικά: Έρση Δρίνη
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Παίζουν: Σωτήρης Χατζάκης, Δημήτρης Μυλωνάς

Διάρκεια: 90΄
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 15 €, Μειωμένο (Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ): 12 €, Προπώληση: 10€
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr
Παραστάσεις: Τετάρτη στις 21:15
Βοηθός Σκηνοθετη: Ελένη Μυλωνά
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-xytirio/to-daneio/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κύριος Βρομύλος στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ήμερη του Φ. Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Σφενδόνη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς, με την Όλια Λαζαρίδου ξανά στην Οικία Ιλίτς
ΘΕΑΤΡΟ
Η Κόμισσα της Φάμπρικας, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο Embassy Theater
Θεατρικά Νέα
Οι "Σπυριδούλες" της Νεφέλης Μαϊστράλη επιστρέφουν στη σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Οι “Βρικόλακες” του Χένρικ Ίψεν στο Θέατρο Radar
ΘΕΑΤΡΟ
Unborn: Μία ιστορία ενηλικίωσης της Χριστίνας Κυρίτση στο θέατρο Ρεκτιφιέ
ΘΕΑΤΡΟ
Ένας σύγχρονος “Κουρέας της Σεβίλλης” στο Θέατρο Πορεία
ΘΕΑΤΡΟ
Κόκκαλο: Η παράσταση που καθήλωσε το κοινό της Νέας Υόρκης επιστρέφει στο Θέατρο Σημείο
ΘΕΑΤΡΟ
Τι είναι αυτό;, της Στέλλας Σερέφογλου στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Η «Παπλωματού» ξαναζωντανεύει στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
ΘΕΑΤΡΟ
Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ για 2η χρονιά στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη