MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι: Ένας all time classic προορισμός για όλα τα γούστα

Με ξεχωριστές παραλίες, πεντακάθαρα νερά, πεντανόστιμο φαγητό και πολλά άλλα, το παραθαλάσσιο Λουτράκι, μόλις μια ώρα από την Αθήνα, μπορεί να ικανοποιήσει κάθε ηλικία και κάθε γούστο.

Monopoli Team

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, η παραθαλάσσια Λουτρόπολη της Κορινθίας με τις υαματικές πηγές, είναι ένας δημοφιλής προορισμός για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, και όχι μόνο. Με καλές τουριστικές υποδομές, πεντακάθαρες παραλίες, αξιόλογα αρχαιολογικά μνημεία αλλά και πολλές επιλογές διασκέδασης το Λουτράκι έχει «πολλούς άσσους στο μανίκι» – Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο…Καζίνο!

Η κλασική μεγάλη παραλία, που όλοι γνωρίζουν, με πολλά μαγαζιά και καφετέριες κατά μήκος.

Τι μπορείτε να κάνετε στο Λουτράκι;

Στην κορυφή της λίστας με τα «sos» του Λουτρακίου είναι φυσικά το κολύμπι και τα θαλάσσια σπορ. Και αν νομίζετε ότι οι επιλογές σας περιορίζονται στη μεγάλη παραλία που βρίσκεται μπροστά στην πόλη τότε αξίζει να ανακαλύψετε και τα κρυφά «διαμαντάκια» της περιοχής.

Παραλία Ηραίο

Μόλις ένα εικοσάλεπτο από την πόλη, στο τέλος του βουνού δίπλα στον Φάρο, παρκάρετε το αυτοκίνητο σας και κατεβαίνετε τα σκαλιά. Αν έχετε μάσκα μαζί σας μην χάσετε την ευκαιρία να βουτήξετε να δείτε τον όμορφο βυθό και πώς βαθαίνει απότομα, ενώ για τους λάτρεις της βουτιάς υπάρχουν βράχια σε διάφορα ύψη.

Λίμνη Βουλιαγμένης

Μόλις ένα τέταρτο μακριά από την πόλη του Λουτρακίου θα συναντήσετε μια φυσική λιμνοθάλασσα, περιτριγυρισμενη από ένα φυσικό πευκόδασος. Εκεί θα βρείτε μικρές ταβέρνες στα δύο της άκρα, καθώς και καφετέριες. Επίσης έχει γήπεδο beach volley και πολύ χώρο για ρακέτες.

Παραλία «Σπηλιά της Φώκιας»

Μια… μυστική παραλία που όμως είναι εύκολο να βρεθεί. Συνεχίζετε το δρόμο προς μηλοκοπή και θα προσπεράσετε μια ταβέρνα και στη συνέχεια κάτι μεγάλους κάδους σκουπιδιών. Μετά ακριβώς θα βρείτε στα αριστερά σας έναν χωματόδρομο, εκεί θα στρίψετε. Το αυτοκίνητο το αφήνετε ψηλά σε ένα πάρκινγκ και συνεχίζετε την υπόλοιπη διαδρομή με τα πόδια. Προτιμήστε κλειστά παπούτσια για πιο εύκολη κατάβαση. Πρόκειται για μικρή παραλία που βρίσκεται κρυμμένη μέσα σε σπηλιά. Για να φτάσετε, περνάτε μέσα από το νερό που φτάνει μέχρι το ύψος του ποδιού.

Παραλία Μηλοκοπής

Σε ένα εικοσάλεπτο από την πόλη του Λουτρακίου, στρίβετε προς Σκαλωσιά και θα βρεθείτε σε έναν χωματόδρομο. Ιδανικά με ένα κανό ή ένα sup μπορείτε να κάνετε βόλτες τριγύρω και να εντοπίσετε πολλές κρυμμένες παραλίες!

Για φαγητό

Ταβέρνα “Στρούγκα” στην παραλία Λουτρακίου

Στο Λουτράκι θα βρείτε πολλά εστιατόρια για κάθε budget και κάθε γούστο. Εμείς σας προτείνουμε:

  • Για ένα απλό σουβλάκι το Ψήνω & Δίνω στην άκρη της πόλης, δίπλα στη θάλασσα.
  • Για εξαιρετικά ψητά και κλασικές ελληνικές γεύσεις στη Στρούγκα πάνω στον παραλιακό δρόμο.
  • Για θαλασσινά το Μαϊστράλι που θα το βρείτε στην παραλιακή πάνω και αυτό.
  • Για μακαρονάδες και πίτσες το ΑΜΙ, το οποίο βρίσκεται μέσα στη πόλη.
  • Για λίγο πιο ψαγμένα πιάτα και διεθνείς γεύσεις το Paladar, το οποίο διαθέτει και ξαπλώστρες για τη βουτιά το πρωί, ενώ μπορείτε να μείνετε μέχρι το βράδυ για ένα χαλαρό ποτό.

Paladar

Νυχτερινή διασκέδαση

Οι επιλογές διασκέδασης στο Λουτράκι καλύπτουν όλα τα γούστα: lounge καταστάσεις με θέα το ηλιοβασιλεμα, έντονο clubbing ή ακόμα και χαλαρές βολτές δίπλα στη θάλασσα.

  • Σε όλη την έκταση της παραλίας υπάρχουν μπαράκια για να πιείτε τα κοκτέιλ σας. Τα δύο πιο πολυσύχναστα είναι το Anassa και το Funky Monkey.
  • Εννοείται δεν λείπει και το clubbing από το πρόγραμμα για να καλύψουμε και όλες τις ηλικίες. Το Cocoon είναι γνωστό σε πολλούς Αθηναίους γιατί πέρα από τον κλασσικό σαββατιάτικο χορό, κάθε κυριακή απόγευμα κάνει beach party με γνωστούς Dj.

Εxtra tip
  • Mη χάσετε την ευκαιρία ν’ απολαύσετε μια ταινία στο υπέροχο θερινό σινεμά «Ηλέκτρα» πάνω στη θάλασσα!

Αξιοθέατα & Αρχαιολογικοί χώροι

Μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο στη θάλασσα με κάποιο αξιοθέατο για να ολοκληρώσετε το ταξιδάκι σας.

Φάρος Μελαγκάβι (Ηραίον) – Ηραίο Περαχώρας


Αυτά τα δύο συνδυάζονται γιατί βρίσκονται σε απόσταση 5 λεπτών το ένα με το άλλο. Η διαδρομή για τον Φάρο είναι εύκολη και αξίζει γιατί από εκεί έχει πανοραμική θέα.

Το Ηραίο Περαχώρας έχει ονομαστεί έτσι λόγω του ιερού που είναι αφιερωμένο στην Ήρα που βρίσκεται χαμηλά, δίπλα στην Παραλία Ηραίον που υπάρχει πιο πάνω.

Μονή Οσίου Παταπίου


Όμορφη και εύκολη με το αυτοκίνητο για να επισκεφτείτε αυτό το χώρο. Μετά για τη μονή έχει λιγά σκαλιά. Από εκεί θα έχετε θέα όλο το Κορινθιακό κόλπο.

Αρχαία Κόρινθος – Κάστρο


Για μια βόλτα στο χωριό και στο μουσείο που υπάρχει εκεί. Στη συνέχεια αξίζει μια επίσκεψη στο κάστρο που βρίσκεται στη κορυφή του βράχου καθώς και από εκεί θα θαυμάσετε τη θέα.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b