MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ Βενετίας 2020: Τα νέα πλάνα για λιγότερες ταινίες και υπαίθριες προβολές

Το Φεστιβάλ Βενετίας θα είναι το πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί κανονικά – και όχι online – εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Monopoli Team

Το Φεστιβάλ της Βενετίας, ανακοίνωσε την Τρίτη 7 Ιουλίου, πως θα πραγματοποιηθεί κανονικά από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2020, αλλά με κάποιες αλλαγές στο πρωτόκολλό του, λόγω πανδημίας.

Νέα πλάνα

Πρώτον και κύριον, θα μειωθούν οι ταινίες που συμμετέχουν στο επίσημο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ σε 50-55, ενώ δεν θα αλλάξει κάτι στα διαγωνιστικά τμήματα Venezia 77, Horizons, Biennale College Cinema και στο τμήμα Εκτός Διαγωνισμού. Οι προβολές των ταινιών θα γίνουν στα ίδια σινεμά που γίνονται πάντα, στο Λίντο, με περισσότερα μέτρα ασφάλειας, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στις 28 Ιουλίου, ενώ θα αποτελέσει το πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί κανονικά και όχι ψηφιακά, εν μέσω πανδημίας.

Oι περισσότερες ταινίες θα προβληθούν στο Cinema Rossini και Centro Culturale Candiani in Mestre, ενώ θα δημιουργηθούν και δύο υπαίθριοι χώροι στους κήπους της Μπιενάλε και στο παγοδρόμιο στο Λίντο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Σηκουάνας στο Παρίσι μετατρέπεται σε θερινό πλωτό σινεμά12.09.2018

Η δήλωση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Μπιενάλε

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η Μπιενάλε μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ελάχιστη μείωση ταινιών και τμημάτων. Χωρίς να ξεχνάμε τα αμέτρητα θύματα όλων αυτών των μηνών στους οποίους θα αποδοθεί φόρος τιμής, το πρώτο διεθνές φεστιβάλ έπειτα από την αναγκαστική διακοπή που επέβαλε η πανδημία, γίνεται ο ουσιαστικός εορτασμός του ανοίγματος στο οποίο όλοι προσβλέπουμε και ένα μήνυμα αισιοδοξίας για όλο τον κόσμο του κινηματογράφου που έχει υποφέρει πολύ από αυτήν την κρίση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μπιενάλε, Alberto Barbera.

Επίσης, η 5η έκδοση της Γέφυρας Παραγωγής της Βενετίας (3-11 Σεπτεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί τόσο σε φυσικό χώρο όσο και διαδικτυακά. Τέλος, θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακές συναντήσεις με επαγγελματίες του χώρου που δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν στη Βενετία.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b