MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΉ

Galata Gazi: Το μουσικό πρόγραμμα του Ιουλίου

Η μουσική σκηνή, Galata Gazi, μας υποδέχεται τον Ιούλιο με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα

O Haig Yazdjian στο Galata Gazi
O Haig Yazdjian στο Galata Gazi
Monopoli Team

Έπειτα από την διακοπή λειτουργίας των δυόμισι μηνών, το Galata Gazi άνοιξε από την Τετάρτη 27 Μαΐου, στον αίθριο, με τις ανοιχτές οροφές χώρο, που ετοιμάστηκε για να σας προσφέρει όμορφες βραδιές το καλοκαίρι που έρχεται.

Το Galata Gazi συμμορφώνεται με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της υγείας και τηρώντας τις κοινωνικές αποστάσεις προγραμμάτισε μουσικές βραδιές για να μας φέρει πιο «κοντά». Για την επίσκεψή σας θα ήταν χρήσιμο να γίνεται κράτηση γιατί η διαθεσιμότητα θέσεων είναι περιορισμένη.

Το πρόγραμμα των εμφανίσεων στο Galata Gazi:

Τετάρτη 1 Ιουλίου / 21:30, Γιώργος Κούτσικας

Γιώργος Κουτσικας κιθάρα τραγούδι, Τάσος Γουσέτης βιολί, Δημήτρης Χατζηδημητρίου πιάνο τραγούδι

Ο Γιώργος Κούτσικας μετά από αρκετή απουσία επανέρχεται στις μουσικές σκηνές με μία αναδρομή στις προσωπικές του δουλειές, σε διαλεγμένα κομμάτια από την ελληνική δισκογραφία και την λαική μουσική παράδοση μας. Μαζί του συμπράττουν οι : Τάσος Γουσέτης στο βιολί και η Δημήτρης Χατζηδημητρίου στα πλήκτρα.

Είσοδος 4 Ευρώ

Πέμπτη 2 Ιουλίου / 21:30, Ατάρ του Ταρ (Ιουλία Καραπατάκη – Άγης Παπαπαναγιώτου – Σωτήρης Τσόγκας)

Η Ιουλία Καραπατάκη (τραγούδι) ο Άγης Παπαπαναγιώτου (κιθάρα-τραγούδι) και ο Σωτήρης Τσόγκας (μπουζούκι-τραγούδι) με ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά.

Είσοδος 5 Ευρώ

Παρασκευή 3 Ιουλίου / 22:30, Ξέφραγο Αμπέλι

Το “Ξέφραγο Αμπέλι” είναι μια παρέα τεσσάρων μουσικών από την Αθήνα και τη Σίφνο που με σαφείς επιρροές από τη νησιώτικη παράδοση καταπιάνονται με έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια αποδίδοντας τα με μια φρέσκια προσέγγιση που παντρεύει τη γνώριμη, αυθόρμητη πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού με το κέφι, την τρέλα και τη ζωντάνια της σύγχρονης διασκέδασης!

Λεμπέσης Γρηγόρης (λαούτο/φωνή), Στάππα Αντιγόνη (κιθάρα/ φωνή), Λεμπέσης Σπύρος (βιολί/φωνή), Παλιάκης Μανώλης (νέι/κρουστά/φωνή)

Είσοδος 5 Ευρώ

Σάββατο 4 Ιουλίου / 22:30, Kadinelia

Από την παράδοση της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό το μουσικό ταξίδι προσφέρουν οι Kadinelia, το world acoustic ντουέτο του Θανάση Ζήκα και της Εύης Σεϊτανίδου. Ένα ταξίδι στο οποίο τα διαχρονικά ακούσματα της χώρας μας αποκτούν νέο χαρακτήρα μέσα από τις χαρισματικές κιθαριστικές μελωδίες και το αρμονικό τραγούδι των δύο μουσικών.

Οι Kadinelia πρωτοήρθαν σε επαφή το 2013, ανταλλάσσοντας ιδέες και εναλλάσσοντας ήχους. Την άνοιξη του 2014 κατέληξαν στην τελική μορφή του μουσικού τους project: στον εμπλουτισμό της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής με blues και rock στοιχεία. Η αγάπη τους για την καλλιτεχνική έκφραση των λαών τους οδήγησε σύντομα σε διασκευές παραδοσιακών κομματιών και από άλλες χώρες.

Σήμερα η μουσική τους αποτελείται από διασκευές παραδοσιακών ήχων, αλλά και από πρωτότυπες συνθέσεις του Θανάση και της Εύης. Το φθινόπωρο του 2019 το ντουέτο μπήκε στο στούντιο. Μετά από ένα μήνα εντατικών ηχογραφήσεων ολοκλήρωσαν το πρώτο τους άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2020.

Επί σκηνής οι Kadinelia αποδεικνύουν ότι με την κατάλληλη ενέργεια ακόμα και ολιγομελή σχήματα μπορούν να προσφέρουν μία «γεμάτη» συναυλιακή εμπειρία. Η αφοσίωση και η άψογη παρουσία τους πάνω στο stage τους έχουν χαρίσει αναγνώριση, ανοίγοντας συναυλιακές πόρτες σε όλες τις άκρες της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό.

Είσοδος 6 ευρώ

Κυριακή 5 Ιουλίου / 16.30, Laikindia
Οι Laikindia στο Galata Gazi

Οι Laikindia στο Galata Gazi

Από τη δεκαετία του ’50 οι ταινίες του Bollywood έγιναν για μια δεκαετία μαζικός πόθος των Ελλήνων.

Λάϊκοι συνθέτες όπως ο Καλδάρας και ο Καζαντζίδης χρησιμοποίησαν μελωδίες από τις ταινίες αυτές και γράψανε τραγούδια όπως το “Όσο αξίζεις εσύ” κι η “Μαντουμπάλα”. Στη μουσική παράσταση Laikindia συναντιούνται τα ινδικά κομμάτια με τις ελληνικές διασκευές τους, χτίζοντας έναν τραγουδιστό διάλογο μεταξύ της hindi και της ελληνικής γλώσσας.

Tο σχήμα αποτελείται από τους: Kinjal Vora | ινδικό τραγούδι, Violette Boulanger | βιολί, τραγούδι, διασκευές. Εύα Μυλωνά | ακορντεόν, τραγούδι, Μάρω Παναγή | κρουστά, τραγούδι, Salvatore Conticello | λαούτο, τραγούδι

Είσοδος 3 Ευρώ

Κυριακή 5 Ιουλίου / 21.30, Paul Goodman Trio

Paul Goodman – σάζι, λύρα

Μανωλία Κοκολογιάννη – λύρα

Αλέξης Νόνης – κρουστά

Ο Paul Goodman στο σάζι και τη λύρα, με τη συνοδεία της Μανωλίας Κοκολογιάννη στη λύρα και του Αλέξη Νόνη στα κρουστά, παρουσιάζει προσωπικές του συνθέσεις που συνδυάζουν τους ήχους των παλιών τρόπων και οργάνων, εκφέροντας ένα σύγχρονο άκουσμα οργανικής μουσικής.

Ο Paul Goodman είναι συνθέτης και ενεργός ερμηνευτής του σαζιού και την Κρητικής λύρας. Μεγαλώνοντας στην Ιρλανδία σε ένα μουσικό περιβάλλον άρχισε να μαθαίνει όργανα και να δίνει συναυλίες από νεαρή ηλικία. Στα τέλη του 1990 άρχισε να εξερευνά τις μουσικές παραδόσεις και τους ιδιωματισμούς της Ελλάδας (ειδικά της Κρήτης), της Τουρκίας, των Βαλκανίων και άλλων περιοχών γύρω και πέρα από την Μεσόγειο. Αυτή η έρευνα τον οδήγησε στο “Μουσικό Εργαστήριο Λαβύρινθος” στην Κρήτη, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να μάθει απευθείας και συχνά να παίξει με διεθνούς φήμης μουσικούς όπως ο Ross Daly, ο Mehmet Erenler, ο Omer Erdoğdular, ο Habil Aliev, ο Ustad Rahim Kushnawaz, ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης, η Κέλυ Θωμά, ο Γιώργος Ξυλούρης κ.α.

Η πρώτη του προσωπική παραγωγή με τίτλο “Strangely Familiar” κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2015 και έλαβε πολύ θετικές κριτικές. Η δεύτερη συλλογή του με τίτλο “Yet” κυκλοφόρησε στις αρχές του 2019 και επίσης λαμβάνει πολύ καλές κριτικές. Στην σύγχρονη δισκογραφία έχει συνεργαστεί με τους Yurodny, τους LocoMondo, τις Trio Tzane, τον Νίκο Παπαχρήστου και άλλους. Επίσης η μουσική του έχει χρησιμοποιηθεί ως soundtrack σε ντοκιμαντέρ.

Είσοδος 5 Ευρώ

Δευτέρα 6 Ιουλίου / 21.30, Γιώργης Μανωλάκης

Ο γνωστός κρητικός τραγουδιστής, Γιώργης Μανωλάκης, και δεξιοτέχνης πολυοργανίστας, ξεδιπλώνει τις μουσικές αρετές του το βράδυ της Δευτέρας, 6 Ιουλίου σ’ ένα πολυσχιδές πρόγραμμα.

Κρητικά κομμάτια, με ροκ πειραματική διάθεση, από τη γνωστή συνεργασία του με τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη στα τύμπανα, ξεκινάει το πρόγραμμα. Παντρεύεται με την λύρα του Γιώργη Σκορδαλού και φλερτάρει, με το κανονικό και με το 3χορδο λαούτο του, με την παραδοσιακή μουσική του νησιού.

Με σκυτάλη στα χέρια του το τρίχορδο μπουζούκι, στο 2ο μέρος μπαίνει σε μονοπάτια ρεμπέτικα και λαϊκά χωρίς να λείψουν τα ταμπαχανιώτικα του Ηρακλείου, ενώ στο περκέ ενσωματώνονται ο Άγης Παπαπαναγιώτου στην κιθάρα και Μιχάλης Δάρμας στο όρθιο μπάσο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα ακουστούν επιλεκτικά κομμάτια από τις προσωπικές δουλειές του καλλιτέχνη. Όπως “Διττό”, “Ο καύκος και η μέδουσα”, “Οι κόκκινες πλάκες”, “Το νέφαλο”, “Τα πρέπει δε μου πρέπουνε”. Και από τη νέα δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε διαδικτυακά μόνο, “Ο χαβάς” και είναι με μπουζούκι και κοντραμπάσο.

Είσοδος 6 Ευρώ

Τρίτη 7 Ιουλίου / 21:30, Νίκος Πλιός Άρης Κονιδάρης Μιχάλης Μπακάλης

Τραγούδια από τα τελευταία τριάντα περίπου χρόνια της ελληνικής δισκογραφίας, διαλεγμένα και παιγμένα από μια παρέα μουσικών, με τρόπο που μαρτυρά την μουσική, και όχι μόνο, συγγένεια και ταυτότητα τους.

Είσοδος 4 ευρώ

Πέμπτη 9 Ιουλίου / 21:30, Ατάρ του Ταρ

Η Ιουλία Καραπατάκη (τραγούδι) ο Άγης Παπαπαναγιώτου (κιθάρα-τραγούδι) και ο Σωτήρης Τσόγκας (μπουζούκι-τραγούδι) με ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά.

Είσοδος 5 Ευρώ

Παρασκευή 10 Ιουλίου / 22:30, Mode Plagal

Οι Mode Plagal παρουσιάζουν την καινούργια εργασία τους  afroμπαϊντούσκες, αρβανιτοfunk, στερεοελλαδίτικα Αιθιόπικς, ηπειρώτικα blues. Και ρίζες υπογείως διακλαδώνονται ή όπως είπε και ο Karl Heinz Stockhausen: Κάθε άνθρωπος φέρει μέσα του τους ρυθμούς και τους ήχους όλου του κόσμου.

Οι Mode Plagal αποτελούνται από τους: Θοδωρή Ρέλλο: Σαξόφωνο, τραγούδι, Κλέων Αντωνίου: Κιθάρα, τραγούδι, Φλοριάν Μικούτα: Πλήκτρα, τραγούδι, Αντώνη Μαράτο: Μπάσο, Τάκη Κανέλλο: Τύμπανα

Είσοδος 6 ευρώ

Σάββατο 11 Ιουλίου / 22:30, Haig Yazdjian
Ο Haig Yazdjian θα εμφανιστεί στο Galata Gazi

Ο Haig Yazdjian θα εμφανιστεί στο Galata Gazi

Ο Haig Yazdjian γεννημένος στην Συρία από γονείς Αρμένιους, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Η καταγωγή του, οι καταβολές και οι παιδικές του μνήμες, μπολιασμένες από τον πολιτισμό της Ανατολικής Μεσογείου, οδήγησαν τον Haig στο να υφάνει την τεράστια μουσική παράδοση της Αρμενίας και της Μέσης Ανατολής με τους μουσικούς ιδιωματισμούς της Δύσης και διαλέγοντας τα πιο δυνατά στοιχεία των δύο κόσμων, φτάνει τη μουσική του σε υψηλά επίπεδα δημιουργικότητας.

Τις παραστάσεις του αποτελούν συνθέσεις από τα άλμπουμ του Talar, Garin, το Κτήνος στο Φεγγάρι και Υeraz καθώς και απρόσμενες μουσικές που γεννιούνται την στιγμή του αυτοσχεδιασμού.

Εξερευνά τους τόπους του αυτοσχεδιασμού και των σολιστικών αναζητήσεων με το ούτι και τη φωνή του, ανοίγοντας νέους δρόμους σε μια μουσική που όσο ορίζεται γεωγραφικά, τόσο παγκόσμια είναι ταυτόχρονα.

Παίζουν οι: Γιώργος Κοντογιάννης – λύρα, κρουστά και Τάσος Πούλιος – κανονάκι

Είσοδος 7 ευρώ

Κυριακή 19 Ιουλίου / 21:30, Βασίλης Προδρόμου – Dasho Kurti – Μανώλης Πάππος

Ένα πρόγραμμα πολλών διαθέσεων και ορέξεων για την δικιά μας ευχαρίστηση.

Είσοδος 5 ευρώ

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b