MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

«Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη»: Επιστρέφει η παράσταση της Μιμής Ντενίση

Η παράσταση της Μιμής Ντενίση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη», επιστρέφει από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη
Monopoli Team

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ήταν από τους πρώτους πολιτιστικούς χώρους που διέκοψε με αίσθημα ευθύνης τη λειτουργία του θεάτρου του στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με κύριο γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και με την πεποίθηση ότι ο πολιτισμός δεν μπορεί να απουσιάζει από τη ζωή μας, το ΙΜΕ ανακοινώνει με χαρά την επαναλειτουργία του «Θέατρον» και την επανέναρξη των παραστάσεων του έργου «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη», που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της σεζόν.

Έναρξη παραστάσεων και προπώληση

H παράσταση, που χαρακτηρίστηκε από κοινό και κριτικούς ως «μάθημα ελληνικής ιστορίας επί σκηνής», διεκόπη απότομα, εν μέσω συνεχών sold out, λόγω των μέτρων που έλαβε η πολιτεία για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοιού. Ξεκινά ξανά από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου με τηλεφωνική προπώληση στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: 212 254 0300.

Το θέατρο αποτελεί μία ζωντανή διάδραση μεταξύ κοινού και ηθοποιών. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα υγιειονομικά μέτρα και με συστηματική απολύμανση των χώρων, θα δίνει τη δυνατότητα ξανά στους θεατές να παρακολουθήσουν με ασφάλεια την παράσταση και να γίνουν κοινωνοί αυτής της μοναδικής εμπειρίας. Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, χάρη στην προηγμένη τεχνολογικά κατασκευή του, είναι εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα νωπού αέρα, το οποίο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αντικαθιστά τον αέρα σε όλους τους χώρους με φρέσκο αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον.

Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο της Μιμής Ντενίση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» είναι το πρώτο ελληνικό θεατρικό sequel και αποτελεί συνέχεια του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη», που συγκλόνισε εκατοντάδες χιλιάδες θεατές και έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου. Η Μιμή Ντενίση γράφει και σκηνοθετεί τη συνέχεια της ζωής των ηρώων της πρώτης παράστασης οι οποίοι επέζησαν της Μικρασιατικής καταστροφής και προσπάθησαν να αρχίσουν από την αρχή στη νέα τους πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη.

Η Σαλονίκη γίνεται η πατρίδα των προσφύγων. Μια πολυπολιτισμική πόλη με ντόπιους, πρόσφυγες, Πόντιους και Εβραίους που ζουν αρμονικά παρά τις διαφορές τους. Το έργο παρακολουθεί την πορεία της οικογένειας  και πολλών νέων χαρακτήρων την περίοδο από την ανταλλαγή των πληθυσμών μέχρι την αρχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η ανέλιξη των προσφύγων από την απόλυτη φτώχεια σε μια καινούρια αξιοπρεπή ζωή, η προσπάθειά τους να γίνουν ένα με τ’ αδέλφια τους στην Ελλάδα, η άνοδος και η πτώση της ακμάζουσας Εβραϊκής κοινότητας, δίνονται ανάγλυφα μέσα από τους χαρακτήρες.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Κινησιολογία: Μάρω Μαρμαρινού
Φωτισμοί: Αργύρης Θέος
Τρισδιαστατα Γραφικά: Κωνσταντίνος Τηλιγάδης – Δημήτρης Αγαθόπουλος

Πρωταγωνιστεί η Μιμή Ντενίση και με αλφαβητική σειρά: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιώργος Αρμένης, Νικολέττα Βλαβιανού, Κατερίνα Γερονικολού, Μαρία Εγγλεζάκη, Λευτέρης Ελευθερίου, Δημήτρης Μακαλιάς, Μιχάλης Μητρούσης, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Νίκη Παλληκαράκη, Όλγα Πολίτου, Δήμητρα Σιγάλα, Αναστασία Σκοπελίτη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Αντιγόνη Ψυχράμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Σπείρα του Έρωτα, των Ανδρομάχη Δαυλού και Άρη Γραικούση σε καλοκαιρινή περιοδεία12.09.2018

Παίζουν επίσης: Κατερίνα Αντωνιάδου, Αντώνης Βαρθαλίτης, Χρήστος Βελιάνο, Νικόλας Γκιούλης, Μαρίλια Μητρούση Δήμητρα Μιχαηλίδου, Αιμίλιος Μωσαΐδης, Νίκος Νικολαΐδης, Ηλίας Νομικός, Έφη Σταυροπούλου, Ζαχαρένια Φραγκιαδάκη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προπώληση Εισιτηρίων: Τηλεφωνικά στο Τ. 212 254 0300

Ομαδικές κρατήσεις άνω των 20 ατόμων:
Ιωάννα Ψυχογυιού, Τμήμα Κρατήσεων και Εισιτηρίων «Ελληνικού Κόσμου»
Τ. 212 254 0300, Κ. 698 254 0300, e-mail: [email protected]

Λίλιαν Πετροπούλου Τ. 210 6143021 & Κ. 6946 123004, email: [email protected]
Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Πειραιώς 254, Ταύρος | Τ. 212 254 0300 | www.theatron254.gr

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b