MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Χάρις Αλεξίου ανακοίνωσε το τέλος της σπουδαίας καριέρας της

«Δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως παλιά… Είναι καλύτερο να σταματήσω, δεν είναι σωστό», δήλωσε η σπουδαία ερμηνεύτρια, Χάρις Αλεξίου.

Monopoli Team

Μια από τις μεγαλύτερες φωνές της Ελλάδας, η σπουδαία ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου, ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει την καριέρα της στο τραγούδι, έπειτα από 50 χρόνια.

Η καλλιτέχνης εξομολογήθηκε στον Φώτη Απέργη και στην εκπομπή «Η κατάλληλη ώρα» του Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΤ, ότι είναι μια απόφαση προσωπική που ήρθε με φυσικό τρόπο, ως κλείσιμο της καριέρας της.

«Έχω απομακρυνθεί από το τραγούδι. Δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως παλιά…»

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Έχω απομακρυνθεί από το τραγούδι. Δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως παλιά και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω αν δεν μπορώ να το κάνω καλά. Μπορεί να με ακούσετε να λέω σε λίγο καιρό ένα ντουέτο που έκανα με τη Γιασμίν Λεβί, που έχω γράψει τους στίχους στα ελληνικά κι εκείνη στα ισπανικά. Το ηχογράφησα πέρυσι το καλοκαίρι, είναι μια μπαλάντα που μπόρεσα να πω, αλλά δε «ακούει» η φωνή μου πια. Είπα ότι είναι καλύτερο να σταματήσω, δεν είναι σωστό».

«Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα»

Στο «Χειρόγραφο» υπήρχε ήδη το πρόβλημα. Ήταν το τελευταίο μουσικό που έκανα. Όταν με κάλεσε ο Μικρούτσικος να τραγουδήσω στους βράχους του είπα, «δεν τραγουδάω Θάνο μου πια αλλά θα είμαι εκεί για σένα». Πήρα λίγο θάρρος, μετά συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο και ύστερα πήρα την οριστική απόφαση. Ότι δε σου αξίζει να συνεχίσεις».

Από την παράσταση «Χειρόγραφο» το 2016

«Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα. Το έβαλα κάτω και είπα, τα έζησες όλα, επιτυχία, αλλά υπήρχε και ένα κομμάτι που δεν ήταν χαρούμενο», δήλωσε.

«Μπορεί κι εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου»

«Μπορεί κι εγώ να τη σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα ότι δεν αποδίδει πια όπως παλιά, μπορεί να της «έσκαψα» λίγο παραπάνω το έδαφος. Αρνήθηκα να κάνω μαθήματα, αλλά είπα πως ας πάρει μια φυσική φθορά όπως υπάρχει σε όλα τα πράγματα… Είπα, μην είσαι τώρα ένα νούμερο που βγαίνει και προσπαθεί να φτάσει τη νότα… Σεβάσου αυτό που έχεις κάνει μέχρι τώρα».

Στην ερώτηση αν θα συνεχίσει να γράφει τραγούδια, η Χάρις Αλεξίου απάντησε όχι, και ότι θα περάσει καιρός μέχρι τότε, καθώς τα τραγούδια που γράφει θέλει να τα τραγουδάει και τώρα δεν θα μπορεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑλκίνοος Ιωαννίδης live, «Ο γυάλινος κώδων» και άλλες δράσεις στο ψηφιακό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

«Έχω χορτάσει από ωραία πράγματα»

Τέλος, η ερμηνεύτρια έκλεισε λέγοντας: «Θέλω να δεχθώ τον εαυτό μου όπως είναι τώρα. Νοιώθω χορτάτη, έχω χορτάσει από ωραία πράγματα, από επιβεβαίωση, από επιβράβευση. Αγαπώ τα περισσότερα απ’ όσα έχω κάνει. Αισθάνομαι όμορφα για τους ανθρώπους που έχουν υπάρξει στη ζωή μου ακόμη κι αν δεν ζω μαζί τους πια, αγαπώ τους ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί».

Ο τελευταίος δίσκος της Χάρις Αλεξίου είναι «Τα τραγούδια της ξενιτιάς» και κυκλοφόρησε στις 27 Απριλίου 2020.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b