MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αλκίνοος Ιωαννίδης live, «Ο γυάλινος κώδων» και άλλες δράσεις στο ψηφιακό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εμπλουτίζει το εβδομαδιαίο ψηφιακό πρόγραμμά του, με live συναυλίες, παραστάσεις, «αναγνώσεις» λογοτεχνικών έργων και πολλές ακόμη πολιτιστικές δράσεις.

ΚΠΙΣΝ
Φωτογραφία: Yannis Margetousakis
Monopoli Team

Το #snfccAtHome μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε το πρόγραμμά του για την εβδομάδα 1-7/6. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), μέσα από το #snfccAtHome προσφέρει ένα πλήρες διαδικτυακό πρόγραμμα ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης γεμάτο online σειρές και πρωτοβουλίες.

#snfccAtHome music: Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης LIVE από τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Σε μια εποχή που κρατάμε αποστάσεις, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης καταργεί την απόσταση μέσα από τη μαγεία του τραγουδιού. Μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδά τα τραγούδια του στην πρωτογενή μορφή τους, όπως ήταν τη στιγμή της δημιουργίας τους. Τραγούδια αγαπημένα όπως τα «Όνειρο ήτανε», «Ο κόσμος που αλλάζει» και «Βυθός». Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, μοιράζεται συναισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που διατρέχουν και καθορίζουν όλους μας.

*Παρακολουθήστε τη συναυλία live στη σελίδα snfcc.org/ioannidis, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook την Πέμπτη 04/06 στις 21.00.

Παραβάσεις LIVE από τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, «Ο γυάλινος κώδων» της Σύλβια Πλαθ

Την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 20.30, οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, συνεχίζουν διαδικτυακά την αναδρομή τους στις πιο ριζοσπαστικές φωνές της λογοτεχνίας με επίκεντρο τη γυναίκα. Σε ζωντανή μετάδοση από τον Φάρο, χωρίς την παρουσία κοινού, η Αλεξία Καλτσίκη και ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύουν το μυθιστόρημα της Σύλβια Πλαθ, «Ο γυάλινος κώδων», σε σκηνοθετική επιμέλεια του Δημήτρη Καραντζά.

*Παρακολουθήστε τις Παραβάσεις ζωντανά στη σελίδα snfcc.org/plath, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook την Κυριακή 07/06 στις 20.30.

Η Αλεξία Καλτσίκη και ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύουν το μυθιστόρημα της Σύλβια Πλαθ, «Ο γυάλινος κώδων»

Αναγνώσεις: παιδικό βιβλίο: Πηνελόπη Σ. Δέλτα – «Τρελαντώνης»

Ο αγαπημένος ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς διαβάζει το κλασικό παιδικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Σ. Δέλτα «Τρελαντώνης» σε σκηνοθετική επιμέλεια του Βίκτωρα Αρδίττη. Την ανάγνωση  συνοδεύουν ζωγραφικά έργα που δημιούργησε, ειδικά για τη σειρά, ο εικαστικός Αλέκος Λεβίδης, καθώς και πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Κώστα Βόμβολου.

*Η σειρά μεταδίδεται κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 18:00. Μπορείτε να ακούσετε τα διαθέσιμα επεισόδια εδώ.

Αναγνώσεις: «Ο Ντέτεκτιβ»

Η Μαρία Σκουλά, μια από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες του θεάτρου μας, διαβάζει το διήγημα «Ο Ντέτεκτιβ» του Δημήτρη Χατζή, ενός από τους πλέον καινοτόμους εκπροσώπους του μεταπολεμικού ρεαλισμού.

*Ακούστε στη σελίδα snfcc.org/DimitrisChatzis την ηχογραφημένη ανάγνωση του διηγήματος την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 19.00.

Η κυρία Βλεφαρίδου κάνει έκθεση για τα γενέθλιά της

H κυρία Βλεφαρίδου είναι αναστατωμένη. Δεν έχει ετοιμάσει τίποτα για τα καθιερωμένα εγκαίνια της έκθεσης γενεθλίων της. Ποιος θα στήσει τα έργα; Ποιος θα γυαλίσει το σερβίτσιο; Ποιος θα φέρει την τούρτα; Δεν έχει πολύ χρόνο… Με σύντομες κινήσεις, απλά υλικά και γνώριμες τεχνικές, θα τοποθετήσει πέντε έργα στο σαλόνι της μέσα σε λίγα λεπτά. Ντιν-ντον! Οι καλεσμένοι έφτασαν. Όμως κάτι της κρύβουν…

*Ανακαλύψτε όλες τις περιπέτειες της κυρίας Βλεφαρίδου εδώ.

ΚΠΙΣΝ

Μιχάλης Δέλτα

Δραστηριότητες για οικογένειες και παιδιά

Ανακαλύψτε τις νέες δραστηριότητες, εμπνευσμένες από τα σχολικά προγράμματα και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ: «Το καπλάνι και η παρέα του», «το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ταξιδεύει», «Friday Challenge», «Το κλίμα αλλάζει», «Αθλητικά Μονοπάτια στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος» και πολλά άλλα. Μείνετε συντονισμένοι.

*Ανακαλύψτε όλες τις δραστηριότητες εδώ.

Music Escapades: Μιχάλης Δέλτα

Ο Μιχάλης Δέλτα παρουσιάζει ένα κομψοτέχνημα σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής, μαζί με μια ομάδα σημαντικών μουσικών, που με τα δυνατά ηχοχρώματα και τα ρυθμικά μοτίβα τους, μας ταξιδεύουν στον ορχηστρικό πίνακα του άλμπουμ του, «Elation».

*Η ηχογραφημένη συναυλία θα είναι διαθέσιμη το Σάββατο 06/06 | 20.00 εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες στο www.snfcc.org

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b