MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης: 13 προτάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 13 αξιόλογες προτάσεις για online θεάματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου.

«Άνοιξη στα Απαλάχια»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Εθνική Λυρική Σκηνή

Δείτε σήμερα στις 20:00, στο πλαίσιο του πρώτου διαδικτυακού φεστιβάλ της ΕΛΣ, ένα από τα διασημότερα έργα του Αμερικανού συνθέτη Άαρον Κόπλαντ, η «Άνοιξη στα Απαλάχια». Οι δεκατρείς μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΛΣ ερμηνεύουν το έργο στη μεγάλη Αίθουσα Δοκιμών της Ορχήστρας στο ΚΠΙΣΝ, ενώ το σπαρακτικό σόλο της σπουδαίας μορφής του ελληνικού χορού Έλενας Τοπαλίδου σε ένα αθηναϊκό δάσος είναι ένας μικρός φόρος τιμής στην εμβληματική Μάρθα Γκράχαμ, χάρη στην οποία δημιουργήθηκε το κορυφαίο έργο.
Δείτε το εδώ.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σήμερα στις 18:00, ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς διαβάζει το κλασικό παιδικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Σ. Δέλτα«Τρελαντώνης», σε σκηνοθετική επιμέλεια του Βίκτωρα Αρδίττη. Την ανάγνωση θα συνοδεύσουν ζωγραφικά έργα που δημιούργησε, ειδικά για τη σειρά, ο εικαστικός Αλέκος Λεβίδης, καθώς και πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Κώστα Βόμβολου.
Βρείτε το εδώ.

Ίδρυμα Ωνάση

Δείτε σήμερα τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, καθηγητή του ΜΙΤ που απάντησε στον άλυτο γρίφο του Τζων Νας, να μιλάει για την επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη στην ομιλία του, «Τεχνητή Νοημοσύνη 2.0.».
Δείτε το εδώ.

«Τεχνητή Νοημοσύνη 2.0.»

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Μέσα από το νέο πρότζεκτ της Στέγης με τίτλο «ENTER», καλλιτέχνες ανά τον κόσμο ετοίμασαν νέα έργα, φτιαγμένα στην περίοδο της καραντίνας, μέσα σε μόλις 120 ώρες. Δείτε σήμερα τον Daniel Wetzel (Rimini Protokoll) να παρατηρεί τι είδους ιστορίες θα μπορούσαν να μας διηγηθούν οι καρτέλες με τις οδηγίες ασφαλείας των αεροπλάνων την εποχή της ακινησίας, στο έργο του «Safety Cards 2.0».
Βρείτε το εδώ.

Θέατρο Πορεία

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι εδώ» 46 καλλιτέχνες δημιουργούν, για το Θέατρο Πορεία, από ένα προσωπικό βίντεο επί σκηνής, με αναγνώσεις λογοτεχνικών, θεατρικών έργων κ.α. Σειρά, σήμερα, έχει ο ηθοποιός Ανδρέας Νάτσιος που διαβάζει το ποίημα του Ανδρέα Εμπειρίκου «Πυρσός Λαμπρός του Υπερτάτου Φαροδείκτου» από την ΟΚΤΑΝΑ.
Δείτε το εδώ.

«Safety Cards 2.0»

To πρώτο ελληνικό φεστιβάλ drag online

Το πρώτο ελληνικό, διαδικτυακό φεστιβάλ drag προβάλλεται μέσω της πλατφόρμας Gumroad, με drag shows από 27 performers και εισιτήριο 5 ευρώ, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου μεταξύ των καλλιτεχνών.
Δείτε το εδώ.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française από σήμερα στις 2o:00 και μέχρι την Παρασκευή, θα ανεβάζει μια συζήτηση « La Causerie», με έναν ηθοποιό του θιάσου που θα απαντάει σε ερωτήσεις που έχει στείλει το κοινό. Κάθε μέρα θα απαντάει στις ερωτήσεις κι ένας άλλος ηθοποιός. Σήμερα, σειρά έχει η Françoise Gillard.
Δείτε to εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει το έργο «Fat Men in Skirts» του Νίκι Σίλβερ, σε σκηνοθεσία Thomas Ostermeier.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Οι Πουριτανοί»

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «Οι Πουριτανοί» του Βιντσέντσο Μπελίνι, σε μουσική διεύθυνση του Patrick Summers. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κρατική όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 21:00, την όπερα «Η Τρικυμία» (The Tempest), βασισμένη στο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε μουσική διεύθυνση του Thomas Adès.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα την παράσταση «This House», βασισμένη στο θεατρικό έργο του Τζέιμς Γκράχαμ, σε σκηνοθεσία του Jeremy Herrin. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως την Πέμπτη 4/6.
Δείτε την εδώ.

«This House»

Shakespeare’s Globe Theater

Δείτε σήμερα την παράσταση «Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνζορ» (The Merry Wives of Windsor) του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία της Elle White. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για δωρεάν παρακολούθηση εδώ.

Όπερα του Παρισιού

Η Όπερα του Παρισιού προβάλει την όπερα «Ριγκολέττο» του Τζουζέπε Βέρντι, σε μουσική διεύθυνση του Nicola Luisotti. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως 7/6.
Δείτε την εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, παραστάσεις του θεάτρου του Νέου Κόσμου από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b