MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Banksy: Απόπειρα κλοπής του έργου «Game Changer», για τους Βρετανούς νοσηλευτές

Το έργο αυτό, αποτίει φόρο τιμής στην συνεισφορά των Βρετανών νοσηλευτών ενάντια στον κορονοϊό και κοσμεί το νοσοκομείο του Σάουθαμπτον.

Monopoli Team

Στις αρχές του Μαΐου ο Banksy, ένας από τους διασημότερους καλλιτέχνες «δρόμου» της δεκαετίας, θέλοντας να κάνει το δικό του «σχόλιο» για την επικαιρότητα, δημιούργησε ένα νέο έργο, με τίτλο «Game Changer». 

Το έργο απεικονίζει ένα μικρό αγόρι, να κρατά ψηλά μια νοσηλεύτρια του NHS (βρετανικό σύστημα υγείας), σαν να είναι σούπερ ήρωας, ενώ φαίνεται να έχει πετάξει σε ένα καλάθι, τον Μπάτμαν και τον Σπάιντερμαν. Η νοσηλεύτρια θυμίζει τον Σούπερμαν, φορώντας μια μπέρτα και έχοντας τεντωμένο το χέρι της, σα να πετά. Φορά μάσκα και η στολή της φέρει το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού, που είναι το μόνο έγχρωμο στοιχείο του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο νέο έργο του Banksy για τους “σουπερήρωες” νοσηλευτές12.09.2018

Το έργο αυτό, αποτίει φόρο τιμής στη συνεισφορά των Βρετανών νοσηλευτών ενάντια στον κορονοϊό και κοσμεί το νοσοκομείο του Σάουθαμπτον.

Ωστόσο έγινε γνωστό πως, λίγες μέρες μετά την τοποθέτηση του έργου στο νοσοκομείο, κάποιος έκανε απόπειρα να το κλέψει και αν δεν υπήρχε η ασφάλεια του νοσοκομείου για να τον σταματήσει θα το είχε καταφέρει.

Ο κλέφτης μπήκε στο νοσοκομείο φορώντας μια ολόσωμη στολή και κρατούσε στα χέρια του ένα τρυπάνι. Τότε, εντοπίστηκε από τους ανθρώπους της ασφάλειας του κτιρίου, οι οποίοι τον είδαν μέσα από τις κάμερες, να κινείται ύποπτα συνεχώς πάνω κάτω, μπροστά από τον πίνακα.

Οι άνθρωποι της ασφάλειας τότε οδήγησαν τον επίδοξο κλέφτη έξω από το νοσοκομείο και δεν κάλεσαν την αστυνομία.

Η κλοπή του «Game Changer» θα ήταν κάτι πολύ κακό αν συνέβαινε, καθώς το φθινόπωρο έχει προγραμματιστεί, το εν λόγω έργο, να μπει σε δημοπρασία, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για το βρετανικό σύστημα υγείας.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b