MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

«Out»: Η πρώτη ταινία animation της Pixar με ομοφυλόφιλο πρωταγωνιστή

Στην streaming υπηρεσία Disney+ έκανε πρεμιέρα το «Out», η πρώτη ταινία animation με ομοφυλόφιλο πρωταγωνιστή, από το στούντιο της Pixar.

Monopoli Team

Η ταινία animation «Out» έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 22/5 στην συνδρομητική υπηρεσία Disney+ και αποτελεί μια από τις επτά ταινίες μικρού μήκους, του προγράμματος SparkShorts της Pixar, που έχει σαν στόχο να «ανακαλύψει νέους συγγραφείς, να εξερευνήσει νέες τεχνικές αφήγησης ιστοριών και να πειραματιστεί με νέες ροές εργασιών παραγωγής», σύμφωνα με δήλωση του Τζιμ Μόρις, προέδρου της Pixar.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιες ταινίες θα δούμε στα θερινά σινεμά το καλοκαίρι;12.09.2018

Είναι η πρώτη ταινία του στούντιο που έχει ως κεντρικό πρωταγωνιστή της έναν ομοφυλόφιλο χαρακτήρα. Η αρχή της προοδευτικής αυτής κίνησης έγινε με την ταινία animation «Onward» (Φύγαμε), που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2020 στην Ελλάδα. Πρόκειται για την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney με ομοφυλόφιλο χαρακτήρα (αλλά όχι πρωταγωνιστή). Η ταινία «Onward» θα επανακυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους, τον Ιούνιο.

«Onward», μια συνεργασία των Pixar-Disney

Η ταινία «Out» αφηγείται την ιστορία του νεαρού Γκρεγκ, που φοβάται να αποκαλύψει στους γονείς του ότι είναι ομοφυλόφιλος. Χάρη σε κάποια μαγικά, ο Γκρεγκ θα αλλάξει σώμα με τον σκύλο του, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των γονιών του στο σπίτι, όπου πρόκειται να μετακομίσει με τον φίλο του. Έτσι, θα μάθει την αξία του να είσαι ο εαυτός σου.

Σεναριογράφος και σκηνοθέτης του εννιάλεπτου «Out» είναι ο Στίβεν Κλέι Χάντερ, που έχει ξανασυνεργαστεί με την Pixar σε ταινίες όπως το «Toy Story 4» και το «Finding Dory».

@Disney

Η είδηση της κυκλοφορίας του animation, ήταν ευχάριστη για την LGBTQ κοινότητα, που υποστηρίζει ότι οι ομοφυλόφιλοι χαρακτήρες δεν εκπροσωπούνται όσο πρέπει, στις mainstream ταινίες. Συγκεκριμένα, μια μελέτη που κυκλοφόρησε το 2019 από το GLAAD, την ομάδα υποστήριξης της κοινότητας LGBTQ, διαπίστωσε, ότι μόλις το 18,4% των mainstream ταινιών που κυκλοφόρησαν το 2018 περιελάμβαναν χαρακτήρες LGBTQ. «Βάζοντας στο επίκεντρο έναν νεαρό ομοφυλόφιλο άνδρα, το «Out» ανέβασε τον πήχη», δήλωσε ο Τζέρεμι Μπλάκλοου, της ομάδας GLAAD.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b