MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
26
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Μισέλ Πικολί: Έφυγε από τη ζωή ο «Ωραίος της Ημέρας»

Ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός, που πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Η Ωραία της Ημέρας» του Μπουνιουέλ και «Η Περιφρόνηση» του Γκοντάρ, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών.

Monopoli Team

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός, Μισέλ Πικολί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του, σήμερα, Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.

Ο Πικολί ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς του γαλλικού σινεμά, και έγινε διάσημος για τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους στις εμβληματικές ταινίες «Η Ωραία της Ημέρας» του Λουί Μπουνιουέλ και «Περιφρόνηση» του Ζαν Λικ Γκοντάρ.

Mε την Κατρίν Ντενέβ στην «Ωραία της Ημέρας» του Λουί Μπουνιουέ.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στο Παρίσι το 1925 από βιολονίστα πατέρα σουηδικής καταγωγής και Γαλλίδα μητέρα, και κέρδισε τον πρώτο μεγάλο ρόλο του, ως ανθρακωρύχος, στο κοινωνικό δράμα του Λουί Ντακέν, «The Mark of the Day».

Συνεργάστηκε με πολλούς σπουδαίους σκηνοθέτες, κατά την διάρκεια της καριέρας του που εκτείνεται σε 8 δεκαετίες, και συγκεκριμένα με τους: Λουί Μπουνιουέλ, Μάρκο Φερέρι, Κώστα Γαβρά, Κλοντ Λελούς, Νάνι Μορέτι, Ζακ Ριβέτ, Άλφρεντ Χίτσκοκ, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Αλέν Ρενέ και με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Mε την Μπριζίτ Μπαρντό στην «Περιφρόνηση» του Ζαν Λικ Γκοντάρ

Ο Μισέλ Πικολί, πρωταγωνίστησε σε πάνω από 230 ταινίες, από τα τέλη του 1940 μέχρι το 2015 και είχε κερδίσει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών, το 1980, καθώς και την Αργυρή Άρκτο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, το 1982.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Adolescence: Σαρώνει τις υποψηφιότητες των Bafta 2026 – Ποιες σειρές αφήνει πίσω;
Cine News
Box office: Πόσα εισιτήρια έκοψε “Η τελευταία κλήση” το πρώτο 4ήμερο;
Cine News
Το COSMOTE HISTORY τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα
Cine News
Σπασμένη Φλέβα: Δύο βραβεία για την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη στο San Francisco Greek Film Festival
Cine News
Daredevil Born Again: Ο νέος κύκλος της σειράς κάνει πρεμιέρα στο Disney+
Cine News
Εδώ μιλάνε για λατρεία: Ξανά στα σινεμά το μουσικό ντοκιμαντέρ για τους Κόρε.Ύδρο.
Cine News
Ο Daredevil επιστρέφει – Οι σειρές και οι ταινίες που θα δεις αυτή την εβδομάδα στην TV
Art & Culture
Γιατί ανυπομονούμε για τα press tours της Zendaya – ίσως πιο πολύ από τις ταινίες της
Cine News
Ο “ανίκητος” Τσακ Νόρις έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών
Cine News
The House of David: Ο 2ος κύκλος της βιβλικής σειράς κάνει πρεμιέρα στο Prime Video
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Cine News
Νύχτες Πρεμιέρας: «Late Night Specials» προβολές με Σκορσέζε και Κιούμπρικ