MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΊ

Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού με τα παιδιά από το σπίτι!

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού που γιορτάζεται στις 29 Απριλίου, είναι μια πολύ καλή αφορμή για διασκεδαστικές -χορευτικές- δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, φυσικά από το σπίτι.

Monopoli Team

Για τα παιδιά που αγαπούν το χορό και δεν μπορούν να εξασκήσουν το ταλέντο τους (ή απλά τον ενθουσιασμό τους γι’ αυτό) λόγω του κορονοϊού, η καραντίνα μπορεί να γίνει πολλές φορές δυσάρεστη. Η δημιουργική έκφραση των παιδιών, όμως, είναι πολύ σημαντική και πρέπει να τα ενθαρρύνουμε να την εξασκούν με κάθε δυνατό τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚΘΒΕ: Θεατρικό παιχνίδι και άλλες δραστηριότητες online, για όλη την οικογένεια12.09.2018

Ποια καλύτερη αφορμή, λοιπόν, από την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, για να δείξετε στο παιδί σας ότι παρά την καραντίνα ο χορός… δεν σταματά ποτέ! Με τις παρακάτω δραστηριότητες, μπορείτε να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας, ενώ ενθαρρύνετε το ενδιαφέρον τους για την πολύ δημιουργική αυτή απασχόληση.

Μαθήματα χορού Frozen!

Αν το παιδί σας αγαπά τον χορό και παράλληλα είναι φαν του Frozen, τότε πιστέψτε μας θα λατρέψει αυτό το (πανεύκολο) μάθημα μπαλέτου με την μουσική του Frozen! Βάλτε τα πιο άνετα σας ρούχα και δοκιμάστε μαζί τις χορευτικές κινήσεις του βίντεο βήμα-βήμα, ώστε στο τέλος να χορέψετε μαζί το “Into the Unknown” (Στο άγνωστο να έρθω) από το Frozen 2. Οι κινήσεις είναι πολύ εύκολες, κατάλληλες για σχεδόν όλες τις ηλικίες, ενώ θα περάσετε ένα ευχάριστο και γεμάτο ενέργεια 20λεπτο με τα παιδιά σας.

Εκπαιδευτικά μαθήματα χορού

Στο DanceParent101 θα βρείτε μια σειρά από βίντεο-μαθήματα χορού για παιδιά κάθε ηλικίας. Με αυτά τα βίντεο τα παιδιά μαθαίνουν τις βασικές αρχές του χορού, ενώ τα βίντεο για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι ιδιαίτερα εκπαιδευτικά με διασκεδαστικό φυσικά τρόπο!

Ένα παιχνίδι με χρώματα και χορό -για τολμηρούς
Παιχνίδι και χορός για παιδιά

Παιχνίδι και χορός για παιδιά

Οι δημιουργικές δραστηριότητες με χρώματα και φαντασία είναι πάντα δημοφιλείς στα παιδιά. Σας προειδοποιούμε όμως: αν δεν προσέχετε το παιχνίδι αυτό μπορεί να γίνει πολύ ακατάστατο. Είναι τόσο διασκεδαστικό βέβαια που αξίζει να δοκιμάσετε! Τα βήματα είναι απλά. Απλώνετε στο πάτωμα (ή καλύτερα στην αυλή αν έχετε) ένα μεγάλο σεντόνι (ή και λεπτό καμβά) που δεν χρειάζεστε πια. Βουτάτε τα χέρια (ή καλύτερα τα πόδια αν είστε τολμηροί) σε μπογιά και απλά αρχίζετε να χορεύετε ζωγραφίζοντας στον ρυθμό του κάθε τραγουδιού! Όταν σταματά το κάθε τραγούδι, σταματήστε κι εσείς για να δείτε τι δημιουργήσατε ανάλογα τον κάθε ρυθμό.

Δείτε μία από τις αγαπημένες παιδικές ταινίες με θέμα τον χορό

Μετά από όλες αυτές τις δραστηριότητες, μπορείτε να ξεκουραστείτε βλέποντας μία ταινία, με θέμα φυσικά το χορό! Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στο “Μπαλαρίνα,” το “Happy Feet” και το  “Happy Feet 2” αλλά και το κλασικό και για όλες τις ηλικίες Footloose!

Δείτε παραστάσεις χορού διαθέσιμες online!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, η θεατρική μας ατζέντα για την Τετάρτη 29 Απριλίου είναι γεμάτη με διάσημες παραστάσεις μπαλέτου και χορού που θα είναι διαθέσιμες online! Διαλέξτε την αγαπημένη σας και απολαύστε την παρέα με τα παιδιά σας!

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b