MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΟΡΟΣ

Μπαλέτα Béjart: Νέες παραστάσεις διαθέσιμες online

Τα διάσημα μπαλέτα Bejart, εν μέσω καραντίνας, ανανεώνουν το δωρεάν διαθέσιμο ψηφιακό τους υλικό, με κινηματογραφημένες παραστάσεις και ένα ντοκιμαντέρ για την περιοδεία τους στην Κίνα.

μπαλέτα Béjart
Monopoli Team

Από τις 26 Μαρτίου έως τις 19 Απριλίου, περισσότεροι από 100 χιλιάδες επιβεβαιωμένοι θεατές από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τις τέσσερις δωρεάν online παραστάσεις των μπαλέτων Béjart της Λωζάννης. Ο εμβληματικός θίασος, για τον λόγο αυτό, ανταποκρίνεται στη μεγάλη ζήτηση και επεκτείνει το ψηφιακό πρόγραμμά του, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε μέσα από την ιστοσελίδα του.

Ο Covid-19 έβαλε τέλος στη φετινή σεζόν για τα μπαλέτα Béjart, ακυρώνοντας τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους στην Ιαπωνία (Carcassonne Festival και The Choregies d’ Orange). Ακόμη και έτσι ο θίασος δεν αποθαρρύνεται από την κατάσταση.

Τι περιλαμβάνεται στο ψηφιακό πρόγραμμα

Από τις 30 Απριλίου 2020 τα μπαλέτα Béjart θα διαθέσουν, για δωρεάν ψηφιακή παρακολούθηση, ακόμη περισσότερο υλικό. Το καινούριο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κινηματογραφημένες παραστάσεις των Maurice Béjart, Gil Roman και guest χορογράφων του θιάσου, όπως οι Giorgio Madia, Julio Arozarena και Yuka Oishi, καθώς και ένα ντοκιμαντέρ από την Arantxa Aguirre «The Béjart Ballet Lausanne on China Tour» (2013).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγαρο: Με την όπερα «Θαΐς» του Ζυλ Μασνέ συνεχίζεται ο κύκλος των διαδικτυακών αναμεταδόσεων12.09.2018

Για τέσσερις ημέρες οι εξής παραγωγές θα βρίσκονται διαθέσιμες στον ιστότοπο των μπαλέτων Béjart:

«Swan Song» του Giorgio Madia

O Gil Roman έδωσε απόλυτη ελευθερία στον Giorgio Madia, Ιταλό χορογράφο και πρώην χορευτή των μπαλέτων Béjart, να δημιουργήσει για τον θίασο την παράσταση «Swang Song».

Εμπνευσμένος από αποσπάσματα συνεντεύξεων, ο Madia εξερευνά την επιρροή του μεγάλου δασκάλου Maurice Béjart στο έργο του, καθώς και τη σύνδεσή του με τον Gil Roman, στο πρόσωπο του οποίου συγκεντρώνεται το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον της κληρονομιάς του Béjart.

Από Πέμπτη 30 Απριλίου έως Κυριακή 3 Μαΐου 2020

«Eclats» του Julio Arozarena

«Η μουσική αντηχεί στα αυτιά μας όπως η λάμψη του διαμαντιού. Το σώμα τότε παρασύρεται σε μια χορευτική έξαψη» γράφει ο Julio Arozarena για την παράστασή του, με τίτλο «Eclats».

Από Πέμπτη 30 Απριλίου έως Κυριακή 3 Μαΐου 2020

«Piaf» του Maurice Béjart

«Η Piaf είναι πρωταρχικά μια φωνή, εκπληκτική, πανταχού παρούσα, αθάνατη, διαχρονική, που δεν γνωρίζει όρια. Ποια χορεύτρια, ποια ηθοποιός μπορεί να την ενσαρκώσει;

Είναι αύλη, μόνο αγάπη, μια λατρεμένη και ταυτόχρονα οδυνηρή παρουσία για τον άλλον. Διασχίζοντας τους καθρέφτες της μοναξιάς, πέφτει στην αγκαλιά του άλλου, κάθε φορά κάποιου άλλου, μα πάντα με τον ίδιο τρόπο. Άνθρωποι, τους εξερεύνησε, τους αγάπησε, τους έδωσε ζωή, τους μετουσίωσε. Είναι η δύναμή της, η χαρά της, η αιωνιότητα της, δημιουργημένοι από εκείνη, ζώντας χάρη σε εκείνη, γίνονται όλοι, αιώνια, Piaf» γράφει ο Maurice Béjart για την παράσταση.

Από Πέμπτη 7 έως Κυριακή 10 Μαΐου 2020

«Kyôdaï» του Gil Roman

Εμπνευσμένη από το διήγημα του Jorge Luis Borges, «The Intruder», η παράσταση «Kyôdaï» του Gil Roman, μετεξελίσσεται πάνω στη σκηνή σε ένα ιαπωνικό παραμύθι. «Ένα είναι βέβαιο ότι η βίαιη ιστορία αυτού του ερωτικού τριγώνου πάντα με έβαζε σε σκέψεις» γράφει ο σπουδαίο χορογράφος για την παράσταση.

Από Πέμπτη 14 έως Κυριακή 17 Μαΐου

«The Béjart Ballet Lausanne on China Tour», της Arantxa Aguirre

Béjart

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον θίασο των μπαλέτων Béjart της Λωζάννης στην περιοδεία τους στην Κίνα το 2011, από την Εθνική Όπερα του Πεκίνου έως τα θέατρα της Σαγκάη και του Χαντζό. Σκηνοθετημένο από την Arantxa Aguirre, το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα ακόλουθα μπαλέτα: «Dionysos Suite» και «Bolero» του Maurice Béjart και «Là où sont les oiseaux» του Gil Roman.

Από Πέμπτη 21 έως Κυριακή 24 Μαΐου 2020

空Ku της Yuka Oishi

«Να αναζητάμε την ομορφιά σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταμορφώνεται. Να επικεντρωνόμαστε στο εσωτερικό μας φως. Να αγαπάμε χωρίς αντάλλαγμα. Αγκαλιάζω το παιδί που κρύβω μέσα μου. Τρέχει γύρω γύρω γυμνό γελώντας. Της λέω ότι την αγαπώ. Είμαστε φτιαγμένοι από φως και οι σκέψεις μας τρέχουν γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός» γράφει για την παράσταση η Yuka Oishi.

Από Πέμπτη 28 έως Κυραική 31 Μαΐου 2020

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b