MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΉ

Τα παιδιά από την Underground Youth Orchestra παίζουν μουσική εν μέσω καραντίνας

Τριάντα πέντε παιδιά μέλη της Ορχήστρας, The Underground Youth Orchestra και ο δάσκαλός τους, μαέστρος Κώστας Ηλιάδης έφτιαξαν ένα αισιόδοξο βίντεο με μουσική εν μέσω καραντίνας.

Monopoli Team

Μια αλλοιώτικη είδηση με θετικό μήνυμα, που περιλαμβάνει τόνους αισιοδοξίας: Τα παιδιά στην καραντίνα παίζουν μουσική!

Τριάντα πέντε παιδιά μέλη της Ορχήστρας, The Underground Youth Orchestra, εν μέσω καραντίνας συνάντησαν τον δάσκαλο τους, μαέστρο Κώστα Ηλιάδη και έφτιαξαν ένα αισιόδοξο βίντεο με μουσική που μας ξεσηκώνει και μας κάνει να θέλουμε να χορέψουμε, το  βραζιλιάνικο tico tico no fuba του Zequinha de Abreu, του 1917.

Μόνο και μόνο οι εικόνες των παιδιών αφοσιωμένα στα μουσικά όργανα να παράγουν ήχους ξενοιασιάς και χαράς μας προκαλεί ευφορία!

Η εγγραφή δεν είναι playback . Πρόκειται για ζωντανή ηχογράφηση, με σύνδεση σε 36 σπίτια.

Και το μήνυμα; Θα τα καταφέρουμε! Μέσα από ένα ταξίδι που έχει δύσβατο δρόμο για όλη την ανθρωπότητα θα τα καταφέρουμε. Και τα παιδιά μας δείχνουν το πως.

Απολαύστε κι εσείς τους μικρούς μουσικούς!

Σχετικά με την Underground Youth Orchestra

Η Underground Υouth Orchestra ιδρύθηκε το 2010 από τους μουσικούς Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου και Κώστα Ηλιάδη. Ξεκίνησε από ένα σύνολο παιδιών, που επιθυμούσαν να βρίσκονται και να κάνουν μουσική μαζί. Οι πρόβες άρχισαν σε ένα υπόγειο (εξ ου και το όνομα της ορχήστρας) και τα πρώτα χρόνια οι συναυλίες είχαν εκπαιδευτικό
χαρακτήρα. Γρήγορα, η μουσική ομάδα κατάφερε να διακριθεί, να συμμετέχει σε Φεστιβάλ, να πραγματοποιεί συναυλίες, κερδίζοντας την αγάπη των φιλόμουσων. Το σχήμα σήμερα αποτελείται από 55 σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 10-25 ετών, και συμπληρώνεται από πέντε επαγγελματίες μουσικούς, τον Franc Shestani, Μιχάλη Ραμό, Μαρίνο Τρανουδάκη, Κώστα Σίσκο και τον Όσβαλντ Αμιράλη, που είναι και υπεύθυνοι για την οργάνωση και μελέτη της ορχήστρας. Ο Κώστας Ηλιάδης είναι καλλιτεχνικός διευθυντής, μαέστρος και ενορχηστρωτής της Ορχήστρας.

Μέχρι τώρα η UYO έχει πραγματοποιήσει πάνω από 60 συναυλίες στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το 2016 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στο εξωτερικό δίνοντας μια συναυλία στο Tübingen της Γερμανίας προσκεκλημένη από το Πανεπιστήμιο του Tübingen και το Υπουργείο Νεότητας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Το 2018 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου (UDK) πραγματοποιεί εμφάνιση στην αίθουσα του Πανεπιστημίου στο Βερολίνο. Το 2019 προσκαλείται στο Φεστιβάλ Young Euro Classic και πραγματοποιεί μια συναυλία σε σύμπραξη με την ορχήστρα του Julius Stern Institute, υπό την διεύθυνση του Christoph Eschenbach στο Konzerthaus του Βερολίνου.

Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο CD με τίτλο “THE UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA LIVE” με ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλίες που έχει δώσει η Ορχήστρα. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους ερμηνευτές όπως Έλλη Πασπαλά, Μαρία Φαραντούρη, Δήμητρα Γαλάνη. Την ορχήστρα έχουν διευθύνει σημαντικοί μαέστροι όπως Christoph Eschenbach, Garret Keast, Catherine Larsen Maguire, Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Η Underground Youth Orchestra έχει υποστηριχθεί στο παρελθόν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μέχρι σήμερα υποστηρίζεται από την Γερμανική Πρεσβεία Αθηνών καθώς επίσης και από ιδιώτες χορηγούς.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b