MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΛΟΓΟΙ

«Σύνδεση σε αναμονή»: Δείτε για πρώτη φορά τους «Διαλόγους» του ΙΣΝ μέσω live webcast

Στις 15 Απριλίου, οι «Διάλογοι» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος πραγματοποίησαν το πρώτο live webcast, γύρω από τη νέα συνθήκη της αποστασιοποίησης.

Monopoli Team

Στις 15 Απριλίου, οι «Διάλογοι» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, συζήτησαν και προβληματίστηκαν γύρω από τη νέα συνθήκη της αποστασιοποίησης. Αυτή τη φορά, σε online περιβάλλον αλλά πάντα με τη συμμετοχή του κόσμου ως βασικό άξονα της συζήτησης.

Πρώτος «Διάλογος»: «Σύνδεση σε αναμονή»

Το πρώτο live webcast, με θέμα «Σύνδεση σε αναμονή», πραγματοποιήθηκε στο νέο site των ΔΙΑΛΟΓΩΝ, με τη συμμετοχή του M.D., Ph.D., M.P.H. Καθηγητή Sterling Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών Νικόλα Α. Χρηστάκη και του σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτου. Στην πρώτη αυτή συζήτηση, οι ομιλητές μοιράστηκαν προβληματισμούς για τη συνθήκη που βιώνουμε απαντώντας live στις ερωτήσεις του κοινού. Ο ρόλος της τεχνολογίας, η ικανότητα του ανθρώπου να κρατά ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς, αλλά και οι θετικές συνέπειες της νέας πραγματικότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο του πρώτου live webcast.

Παρακολουθήστε το πρώτο live webcast των «Διαλόγων» με θέμα «Σύνδεση σε αναμονή»:

Σχόλια των συμμετεχόντων

«Έχει κάτι το ειρωνικό όλο αυτό που συμβαίνει τώρα με την κοινωνική απομόνωση. Κατά βάση στη ζωή μας, θεωρούμε την απομόνωση και την ιδιωτικότητα ως ένα τρομερό είδος πολυτέλειας. Μια ζωή πληρώνουμε κάτι για αυτό. Τώρα που την έχουμε σε αφθονία, έχουμε αντιληφθεί τη ματαιότητά της», ανέφερε ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος. Ο Καθηγητής Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών, Νικόλας Α. Χρηστάκης, αναφερόμενος στην ανάγκη του ανθρώπου για επαφή σχολίασε: «Αυτός ο ιός εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι η εξέλιξη μας έχει κάνει να έχουμε φιλίες. Να ζούμε ο ένας με τον άλλο. Προσπαθούμε να σταματήσουμε κάτι που είναι στη φύση μας: να αγκαλιαζόμαστε, να φιλιόμαστε, να ζούμε μαζί».

Στις θετικές επιδράσεις της νέας πραγματικότητας την επόμενη ημέρα αναφέρθηκε ο Βασίλης Κεκάτος αναφέροντας πως, από τη στιγμή που εξαλειφθεί ο κίνδυνος, οι συνέπειες για τον άνθρωπο θα είναι μόνο θετικές: «Ένας περίπατος, μια αγκαλιά, ένα φιλί με έναν άνθρωπο που δεν έχεις ιχνηλατήσει, θα είναι μια μεγάλη γιορτή για τον άνθρωπο. Ένα φιλί με έναν άγνωστο συνέβαινε σπάνια, κι όταν συνέβαινε αποκτούσε διαστάσεις ποίησης».

Επόμενος «Διάλογος»: «Infodemic»

Καθώς η αίσθηση του χρόνου έχει αλλάξει για όλους μας και παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω μας, οι «Διάλογοι» του ΙΣΝ θα συνεχίσουν να εκπέμπουν online, όχι πλέον σε μηνιαία βάση αλλά, πιο συχνά. Επόμενο θέμα συζήτησης η ποιότητα της πληροφόρησης και ενημέρωσης για όσα συμβαίνουν εκεί έξω όσο μένουμε μέσα. Την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 18:30 οι «Διάλογοι» συζητούν για το «Infodemic» και το πώς ο καταιγισμός πληροφοριών από πηγές πολλαπλής προέλευσης και η εξαιρετικά γρήγορη εξάπλωση τους, αποτελεί το νέο δεδομένο στην ενημέρωσή μας.

Για να παρακολουθήσετε το επόμενο ανοιχτό και ελεύθερο προς όλους webcast των «Διαλόγων» με τίτλο «Infodemic», πραγματοποιήστε online εγγραφή, εδώ.

Οι «Διάλογοι» παραμένουν εδώ και συνεχίζουν να υποβάλλουν τα ερωτήματα όλων μας, μέσω του site και των social media, συνομιλώντας με ανθρώπους για αυτή τη νέα εποχή, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει. Τους «Διαλόγους» επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου. 

 

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b