MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΣΧΑ

Οκτώ tips για να περάσετε αξέχαστα το Πάσχα της… καραντίνας

Ο εορτασμός του Πάσχα θα είναι λίγο… διαφορετικός φέτος για τις περισσότερες οικογένειες, ωστόσο δεν χρειάζεται να είναι και λιγότερο ξεχωριστός!

Monopoli Team

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φετινές Πασχαλινές διακοπές για να περάσετε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά σας – τουλάχιστον με όσους από αυτούς μένετε μαζί κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού – και να φροντίσετε να δημιουργήσετε μαζί τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Άλλωστε από μόνη της φέτος η περίοδος των διακοπών του Πάσχα έχει κάτι το ξεχωριστό· σκεφτείτε πώς πάντα θα θυμόμαστε τις μέρες που περάσαμε όλοι μαζί σε απομόνωση!

Εμείς θα σας προτείνουμε μερικές ιδέες για το πώς να περάσετε το φετινό Πάσχα, το ίδιο όμορφα και ξεχωριστά, όπως κάθε χρόνο, αλλάζοντας απλά μερικά πράγματα στην καθιερωμένη ρουτίνα που δεν μας επιτρέπονται κατά τη διάρκεια αυτής της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

1. Οι βιντεοκλήσεις ενώνουν οικογένειες!

Για πολλούς το Πάσχα είναι μια περίοδος κατά την οποία η ευρύτερη οικογένεια συναντιέται και όλα τα αγαπημένα πρόσωπα γιορτάζουν μαζί. Φέτος, όμως, σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι συγκεντρώσεις πολλών ατόμων απαγορεύονται, οπότε κάτι που συνηθίζαμε να κάνουμε άλλες χρονιές, σήμερα είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να μας αποτρέψει από το να δούμε τα συγγενικά μας πρόσωπα, από τη στιγμή που έχουμε την τεχνολογία με το μέρος μας! Μια ομαδική βιντεοκλήση είναι ικανή να ενώσει όλα τα αγαπημένα πρόσωπα, που μπορούν να ανταλλάξουν ευχές και πολλά άλλα, όσα χιλιόμετρα και αν τους χωρίζουν. Μέσω της βιντεοκλήσης μπορείτε, όχι απλά να δείτε τα πρόσωπα των αγαπημένων σας, αλλά ακόμα και να μαγειρέψετε μαζί, να διακοσμήσετε τα αυγά, να μοιραστείτε ένα Πασχαλινό γεύμα, ή ακόμα και να παίξετε μαζί παιχνίδια!

2. Παρακολουθήστε τις λειτουργίες του Πάσχα…online

Για πρώτη φορά στα χρονικά, φέτος, οι λειτουργίες του Πάσχα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών. Παρ’ όλα αυτά πολλές είναι οι εκκλησίες εκείνες που έχουν φροντίσει για online μεταδόσεις των καθημερινών λειτουργιών της Μεγάλης Εβδομάδας μέσω σχετικών σελίδων στο Facebook. Ακόμα και μέσω του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τις Θείες Λειτουργίες με live μεταδόσεις, αν θέλετε να βιώσετε με αυτόν τον τρόπο το κατανυκτικό πνεύμα των ημερών.

3. Γίνετε λίγο δημιουργικοί με/για τα παιδιά σας

Οι φετινές γιορτές μπορεί να είναι δύσκολες για κάποιους νονούς ή γονείς, που μπορεί είτε πρακτικών δυσκολιών, είτε οικονομικών, να αδυνατούν να πάρουν στα βαφτιστήρια τους ή στα παιδιά τους τα καθιερωμένα δώρα. Αυτό δε σημαίνει όμως πως δεν μπορούμε να γίνουμε εμείς οι ίδιοι δημιουργικοί και να ετοιμάσουμε μόνοι μας χειροποίητα, όμορφα δώρα για τα παιδιά και τα βαφτιστήρια μας.

Μια ωραία ιδέα είναι να δημιουργήσουμε πασχαλινά καλαθάκια με ό,τι υλικό μπορούμε να βρούμε στο σπίτι και να τα γεμίσουμε με καλούδια που μπορούμε οι ίδιοι να ετοιμάσουμε, από χειροποίητες κατασκευές μέχρι γλυκά ή κουλουράκια που μπορούμε να φτιάξουμε οι ίδιοι.

4. Αφιερώστε χρόνο σε οικογενειακές δραστηριότητες

Εκμεταλλευτείτε την περίοδο παραμονής σας στο σπίτι για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με την οικογένειά σας – τα άτομα που μαζί περνάτε αυτή την καραντίνα! Μαγειρέψτε μαζί, αφήστε τα παιδιά να σας βοηθήσουν με την προετοιμασία των φαγητών και των γλυκών, αφήστε τα να πλάσουν τα κουλουράκια και να δημιουργήσουν ευφάνταστα σχήματα, βάψτε μαζί τα αυγά, διακοσμήστε τα και γενικά ακολουθήστε τις παραδόσεις όπως κάθε χρόνο, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Μετά παίξτε μαζί επιτραπέζια, δείτε ταινίες τώρα που έχετε χρόνο, διαβάστε βιβλία, παίξτε παιχνίδια ρόλων… Λίγη φαντασία χρειάζεται μόνο!

5. Μην ξεχνάτε τον παππού και τη γιαγιά

Το φετινό – ιδιαίτερο σε συνθήκες – Πάσχα που ζούμε, ας μην ξεχνάμε τον πιο ευάλωτο πληθυσμό και τους ανθρώπους εκείνους που αναγκαστικά αντιμετωπίζουν την απομόνωση πιο σοβαρά, λόγων προβλημάτων υγείας. Εάν στην οικογένειά σας έχετε παππούδες και γιαγιάδες ή άλλους συγγενείς με προβλήματα υγείας, φροντίστε να επικοινωνείτε συχνά μαζί τους ή να κάνετε κάτι ιδιαίτερο για αυτούς το Πάσχα. Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό, όπως το να τους καλείτε καθημερινά στο τηλέφωνο ή να τους στείλετε κάποιο πακέτο με καλούδια για τις γιορτές. Εάν κάνετε το τελευταίο, απλώς φροντίστε να έχετε απολυμάνει τα πάντα πριν τα βάλετε στο πακέτο!

6. Αφήστε τα παιδιά να διακοσμήσουν το σπίτι για το Πάσχα

Το φετινό Πάσχα που όλοι έχουμε λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ίσως μπορείτε να χαλαρώσετε λίγο τους κανόνες του νοικοκυριού σας και να αφήσετε τα παιδιά να γίνουν δημιουργικά. Αφήστε τα να διακοσμήσουν το σπίτι σας για το Πάσχα, με χειροποίητες δημιουργίες, ό, τι μπορούν τα ίδια να ζωγραφίσουν ή να κατασκευάσουν! Η χαρά τους θα είναι τέτοια που δεν θα σας νοιάζει τόσο πολύ μετά το μάζεμα ή το καθάρισμα, πιστέψτε μας!

7. Δημιουργήστε μία νέα οικογενειακή παράδοση

Αυτή τη δύσκολη περίοδο το πιο εύκολο είναι να σκεφτεί ο καθένας ότι το φετινό Πάσχα θα είναι μια καταστροφή. Ωστόσο, δεν πρέπει να αφήνετε τον εαυτό σας να σκέφτεται αρνητικά, αλλά να χρησιμοποιήσετε την φαντασία για να σκεφτείτε όμορφες και ξεχωριστές ιδέες που ίσως να μπορείτε να καθιερώσετε και κάθε χρόνο, ανεξαρτήτως αυτής της κοινωνικής αποστασιοποίησης και του εγκλεισμού. Αυτή η ιδέα μπορεί να αποτελεί την δική σας ξεχωριστή οικογενειακή παράδοση και αυτό να είναι από ένα νέο παιχνίδι, μέχρι μια νέα συνταγή για το οικογενειακό εορταστικό τραπέζι!

8. Ευκαιρία για λίγο θέατρο…online!

Όλο και περισσότερα θέατρα και δημιουργοί ανεβάζουν στο διαδίκτυο, θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες φυσικά μπορείτε να παρακολουθήσετε εντελώς δωρεάν από την άνεση του σπιτιού σας. Οι επιλογές είναι άπειρες για παραστάσεις από την χώρα μας αλλά και από εξωτερικό! Είναι ευκαιρία τώρα να δείτε παραστάσεις που μπορεί να χάσατε μέσα στην χρονιά, ή ακόμα και πιο παλιές που δεν θα είχατε την ευκαιρία να τις παρακολουθήσετε διαφορετικά. Στο διαδίκτυο θα βρείτε φυσικά και θεατρικές παραστάσεις για τα παιδιά!

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b