MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλη Εβδομάδα & Πάσχα στο ΚΠΙΣΝ, με πλούσιο ψηφιακό πρόγραμμα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανανεώνει, εν όψει εορτών, το ψηφιακό πρόγραμμά του με νέο πολιτιστικό περιεχόμενο, online γυμναστική & δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Parklife: Της Τριανταφυλλιάς τα Φύλλα - Οι νέοι και η Δόμνα Σαμίου
Monopoli Team

Τη Μεγάλη Εβδομάδα το #snfccAtHome, του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σας προσκαλεί να ανακαλύψετε το πολυποίκιλο διαδικτυακό πρόγραμμά του, παρουσιάζοντας τρεις νέες σειρές:

Η καινούρια σειρά «Αναγνώσεις»

Με μία συγκλονιστική ερμηνεία του αριστουργήματος του Γεωργίου Βιζυηνού «Ο Μοσκώβ Σελήμ», η Άννα Κοκκίνου εγκαινιάζει τη Μ.Τετάρτη 15 Απριλίου στις 19.00 τη νέα διαδικτυακή ηχητική σειρά «Αναγνώσεις», επανασυστήνοντας στο κοινό ιδρυτικά κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας με έναν τρόπο οικείο και πολύ προσωπικό, αυτόν της ανάγνωσης.

Online γυμναστική

Παράλληλα, από αυτήν την εβδομάδα ξεκινάμε την ημέρα με ήπιες πρακτικές της yoga και δημιουργικούς τρόπους εκγύμνασης με ασκήσεις pilates σε πρωινές online συναντήσεις.

Δραστηριότητες για παιδιά

Ακόμη, το πρώτο «Vlefaro pop-up online» εργαστήριο για παιδιά μας δείχνει βήμα-βήμα πως να δημιουργήσουμε πολύχρωμες πασχαλινές pop-up κάρτες.

Κυριακή του Πάσχα

Η εβδομάδα κλείνει την Κυριακή του Πάσχα, με παραδοσιακούς ήχους απ’ όλη την Ελλάδα, με έμπνευση την παρακαταθήκη της Δόμνας Σαμίου. Το απόγευμα, το #snfccAtHome παρουσιάζει την ηχογραφημένη σκηνική ανάγνωση του αφηγηματικού ποιήματος του Διονύσιου Σολωμού, «Λάμπρος». Στο ποίημα, όλη η ομορφιά της φύσης τη Λαμπρή και η ιερή χαρά της ημέρας του Πάσχα αντιπαραβάλλονται με την εσωτερική κόλαση του αντιφατικού ήρωα.

Ακολουθεί το αναλυτικό ψηφιακό πρόγραμμα
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Άννα Κοκκίνου

Αναγνώσεις: «Ο Μοσκώβ Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Μ.Τετάρτη 15/04 | 19.00

Με μία συγκλονιστική ερμηνεία του αριστουργήματος του Γεωργίου Βιζυηνού «Ο Μοσκώβ Σελήμ», η Άννα Κοκκίνου εγκαινιάζει τη νέα διαδικτυακή ηχητική σειρά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, «Αναγνώσεις».

*H ηχογράφηση θα παραμείνει διαθέσιμη στο site του ΚΠΙΣΝ.

Vlefaro pop up εργαστήριο

Το #snfccAtHome μας προσκαλεί να δημιουργήσουμε πολύχρωμες pop-up πασχαλινές κάρτες με απλά υλικά που θα βρούμε στο σπίτι και πολλή φαντασία.

*Tο επόμενο Vlefaro pop up εργαστήριο έρχεται το Μ. Σάββατο.

Yoga & Pilates στο σπίτι

Mat Pilates: Κάθε Τρίτη & Πέμπτη στις 09.00
Yoga: Κάθε Τετάρτη & Παρασκευή στις 09.00

Όσο μένουμε σπίτι, βάζουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας και παραμένουμε δραστήριοι μέσα από τα νέα διαδικτυακά προγράμματα άθλησης.

*Σχεδιασμός / υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Jazz Chronicles: Χάρης Λαμπράκης Quartet

Μ.Πέμπτη 16/04 | 20.00

Το Χάρης Λαµπράκης Quartet μοιράζεται µε το κοινό βιώµατα από την ελληνική και την παγκόσµια µουσική παράδοση, με όχηµα µουσικά όργανα όπως τα τύµπανα, το πιάνο, το µπάσο και το νάι.

*H ηχογράφηση θα παραμείνει διαθέσιμη στο site του ΚΠΙΣΝ.

Παραβάσεις: Εκκλησιαστής, Mαταιότης ματαιοτήτων…

Μ.Παρασκευή 17/04 | 19.00

Το Θεατρικό Αναλόγιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει τον «Εκκλησιαστή», ένα από τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης που δεν έπαψε να εμπνέει, ανά τους αιώνες, με ιδέες για το εφήμερο της ζωής και τη μοίρα.

Συντελεστές:

Όλια Λαζαρίδου, ερμηνεία
Έφη Θεοδώρου, σκηνοθετική επιμέλεια
Αλέξης Μαστιχιάδης, τσέμπαλο, κλάβικορντ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Parklife: Της Τριανταφυλλιάς τα Φύλλα – Οι νέοι και η Δόμνα Σαμίου

Κυριακή του Πάσχα 19/04 | 12.00

Περισσότεροι από 200 νέοι μουσικοί και τραγουδιστές εμπνέονται από την προσωπικότητα της Δόμνας Σαμίου και τον πολύτιμο θησαυρό που άφησε ως παρακαταθήκη, μεταφέροντας στο σήμερα τους παραδοσιακούς ήχους.

*H ηχογράφηση θα παραμείνει διαθέσιμη στο site του ΚΠΙΣΝ.

Παραβάσεις: Διονύσιος Σολωμός – «Ο Λάμπρος»

Κυριακή του Πάσχα 19/04 | 19.00

Ο «Λάμπρος», το περίφημο αφηγηματικό ποίημα του Διονύσιου Σολωμού, είναι μια τραγική ιστορία με φανερές επιρροές από τον ρομαντισμό στην οποία η ιερή χαρά της ημέρας του Πάσχα αντιπαραβάλλεται με την εσωτερική κόλαση του αντιφατικού ήρωα.

Συντελεστές

Αργυρώ Χιώτη, σκηνοθετική επιμέλεια
Γιάννος Περλέγκας, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, ερμηνεία
Σοφία Λαμπροπούλου, κανονάκι

*H ηχογράφηση θα παραμείνει διαθέσιμη στο site του ΚΠΙΣΝ.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b