MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΟΡΟΣ

H εντυπωσιακή χορογραφία “Xenos” του Akram Khan διαθέσιμη online

Από τις παραστάσεις που θα θυμόμαστε για πάντα, η ατμοσφαιρική χορογραφία “Xenos” του κορυφαίου χορογράφου Akram Khan που παρουσιάστηκε στην Κενρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, θα προβληθεί online στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube.

Monopoli Team

Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου στις 21:00 θα έχουμε την ευκαιρία ν’ απολαύσουμε και πάλι τη χορογραφία του κορυφαίου χορογράφου.

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube έως τις 16 Μαΐου 2020 στις 21:00 και θα προβάλλεται με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους.  Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στο ψηφιακό κανάλι της Στέγης12.09.2018

Σχετικά με τον “Xeno”

Ο Άκραμ Καν, μαζί με πέντε μουσικούς επί σκηνής, μας ταξιδεύει στο σαγηνευτικό του σύμπαν: κατάκ, σύγχρονος χορός, ξεσηκωτικοί ρυθμοί και μουσικές του κόσμου. Ο XENOS έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στη Στέγη το 2018, σε συμπαραγωγή με σπουδαίους διεθνείς οργανισμούς.

Ταξίδεψε σε sold-out παραστάσεις ανά τον κόσμο και έλαβε διθυραμβικές κριτικές. Η τελευταία φορά που είχαμε την ευκαιρία να δούμε έναν από τους πιο αναγνωρισμένους χορευτές και χορογράφους στον κόσμο να χορεύει σε μεγάλης διάρκειας παραγωγή, τώρα στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση.

O Άκραμ Καν επέλεξε την ελληνική λέξη «ξένος» για τον τίτλο στο τελευταίο του σόλο. Όπως γράφει ο ίδιος: «Μήπως τις ιστορίες για τα ανθρώπινα ταξίδια τις αφηγούμαστε, τις επαναφηγούμαστε και τις αφηγούμαστε ξανά και ξανά, ώστε να μάθουμε επιτέλους από τα λάθη μας; Ποιοι είμαστε “εμείς”, ένα σύνολο ή πολλά επιμέρους άτομα; Τι είναι αυτό που μας καθιστά ανθρώπους; Εξακολουθούμε να είμαστε άνθρωποι;»

Ο XENOS τοποθετείται στο όριο μεταξύ Ανατολής και Δύσης, παρελθόντος και παρόντος, μυθολογίας και τεχνολογίας, εκεί όπου η ανθρωπότητα εξακολουθεί να βρίσκεται σε απορία και σύγχυση.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.onassis.org/el/whats-on/xenos

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b