MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΕΙΟ

Μουσείο Τέχνης του Κλίβελαντ: Ελεύθερα στο διαδίκτυο περισσότερα από 30.000 έργα τέχνης

Με σκοπό να δημιουργήσει μεταμορφωτικές εμπειρίες μέσω της τέχνης προς όφελος όλων των ανθρώπων και για πάντα, το Μουσείο του Κλίβελαντ άνοιξε τα ψηφιακά του αρχεία στο κοινό.

“Christ and the Virgin in the House at Nazareth” (c. 1640), Francisco de Zurbarán
Monopoli Team

Απεριόριστη πρόσβαση προσφέρει πλέον σε περισσότερο από το μισό της συλλογής τέχνης του το Μουσείο Τέχνης του Κλίβελαντ, αφού άφησε ελεύθερα διαδικτυακά, περίπου 30.000 έργα τέχνης, τα οποία μαζί με τα προηγούμενα φτάνουν τα 60.000 έργα ελεύθερα για κάθε χρήση.

“Portrait of Dora Wheeler” 1882–83, William Merritt Chase

Με αποστολή να δημιουργήσει μεταμορφωτικές εμπειρίες μέσω της τέχνης προς όφελος όλων των ανθρώπων και για πάντα το Μουσείο του Κλίβελαντ άνοιξε τα ψηφιακά του αρχεία στο κοινό, μέσω μιας συνεργασίας με το Creative Commons Zero (CC0), ένα παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό κέντρο αφιερωμένο στην ελεύθερη διανομή εικόνων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

“The Large Plane Trees (Road Menders at Saint-Rémy)” 1889, Vincent van Gogh

Οι εικόνες είναι διαθέσιμες online για ελεύθερη χρήση, οπότε οι ψηφιακοί χρήστες έχουν τη δυνατότητα, μέσω αυτών, να ερευνούν, να εμπορευθούν, να εκτυπώνουν και να εξερευνούν. Μάλιστα, το μουσείο ενθαρρύνει τους επισκέπτες του να καταγράψουν με δικές τους ακίνητες και κινητές εικόνες την ψηφιακή επίσκεψή τους!

“Cupid and Psyche” 1817, Jacques-Louis David

Όλο και περισσότερα μουσεία και συλλογές σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγου, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, η Βιβλιοθήκη του Newberry, η Πινακοθήκη Walters και το Μουσείο Σχεδίου Cooper Hewitt Smithsonian, έχουν ανοίξει τις συλλογές τους σε δημόσια πρόσβαση.

Περιηγηθείτε στο αρχείο του Μουσείου του Κλίβελαντ, εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο…: 14 σημαντικά μουσεία στον κόσμο για να επισκεφτείτε οnline12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b