MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Ένα… «Ψαροχώρι» στους Αμπελόκηπους σερβίρει τα πιο φρέσκα θαλασσινά

Ένα θαλασσινό κύμα γεύσης σκάει εδώ και δύο χρόνια στους Αμπελόκηπους, μια ανάσα από τη Μαβίλη και αυτό δεν είναι άλλο από το εστιατόριο θαλασσινών «Ψαροχώρι».

Monopoli Team

Ένα…«Ψαροχώρι» στο κέντρο της πόλης

Το Ψαροχώρι που άνοιξε τον Απρίλη του 2018, έχει ήδη έχει κερδίσει την εύνοια κάθε ψαροφάγου, που αναζητά καλό και φρέσκο ψάρι στην Αθήνα. Η φιλοσοφία του μαγαζιού βασίζεται στην καθαρότητα των γεύσεων χωρίς εφέ, που θυμίζουν εποχές προ τηλεοπτικής γαστρονομίας.

Ο χώρος

Αυτή η καθαρότητα των γεύσεων έρχεται και δένει με τον χώρο. Ο συνδυασμός του λευκού και του ανοιχτόχρωμου ξύλου ξεκουράζει το μάτι και δημιουργεί μια αίσθηση γαλήνης καθώς τρώτε. Οι λάτρεις του minimal ντεκόρ θα εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι το Ψαροχώρι απέφυγε μαεστρικά το κλισέ του κυκλαδίτικου μπλε, που αν μη τι άλλο θα “κλωτσάγε” στο αστικό περιβάλλον.

Η κουζίνα

Όσο πιο σίγουρο είναι ένα μαγαζί για τις γεύσεις του, τόσο πιο λίγες κινήσεις εντυπωσιασμού χρειάζεται να κάνει. Γι’ αυτό και όσο και αν ψάξετε στον κατάλογο, δεν θα βρείτε άγνωστη λέξη ή περιγραφές-σιδηρόδρομους που φλερτάρουν με το ανέκδοτο. Λιτό στο μάτι αλλά μεγάλο στη γεύση, το μενού ανανεώνεται με πιάτα ημέρας, με ό,τι φρέσκο φέρει ο ψαράς από την Κάλυμνο, τη Μυτιλήνη, την Εύβοια κ.ά μέρη. Αγιορείτικος μπακαλιάρος, σφυρίδα με πράσο και σέλινο, γιουβέτσι με μύδια, κουτσομούρα στο τηγάνι, λιγκουίνι με θαλασσινά είναι ανάμεσα στις πιο δελεαστικές επιλογές. Συνδυάστε τα με επιλογές από ταπεινά πλην τίμια ορεκτικά, όπως φάβα, ταραμοσαλάτα, κολοκυθάκια αλλά και χταπόδι σχάρας, γαρίδες ούζου κ.λπ.

Γευστικό και οπτικό highlight είναι το ψάρι ημέρας (σφυρίδα, συναγρίδα, στύρα) σε κρούστα αλατιού, που έρχεται μπροστά σας και κυριολεκτικά ανάβει φωτιές. Πρόσφατα το Ψαροχώρι ανανέωσε τον κατάλογο κρασιών του και πλέον διαθέτει 25 ετικέτες ελληνικού αμπελώνα. Και επειδή χώρος για γλυκό υπάρχει πάντα, ισορροπήστε την αλμύρα με λίγο ζάχαρη, διαλέγοντας ανάμεσα στα πιο γλυκά… γλυκά: το προφιτερόλ ή το γαλακτομπούρεκο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Ψαροχώρι»
Τσόχα 21, Αθήνα, 210 6438691
Βρείτε το Ψαροχώρι online, σε facebook & instagram

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b