MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Θεατρικό Αφήγημα

Μεταμφίεση, του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη στο Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού

Το Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού παρουσιάζει το θεατρικό αφήγημα του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, «Μεταμφίεση», από τις 7 Φεβρουαρίου 2020, σε σκηνοθεσία – ερμηνεία Βίκυς Καμπούρη.

Monopoli Team

Το θεατρικό αφήγημα του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, «Μεταμφίεση», έρχεται, από τις 7 Φεβρουαρίου 2020 και για λίγες μόνο παραστάσεις, στο Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού, σε σκηνοθεσία – ερμηνεία Βίκυς Καμπούρη.

Σκηνοθετικό Σημείωμα της παράστασης «Μεταμφίεση»

«Μία γυναίκα χωρίς όνομα, μέσα στην ασφάλεια της κρεβατοκάμαράς της και των ακριβών της επίπλων, μονολογεί. Είναι μια επέτειος η νύχτα αυτή του Δεκεμβρίου. Πέντε χρόνια πριν πέθανε ένας άνθρωπος που της άλλαξε τη ζωή. Εκείνη τότε δούλευε ως νυχτερινή αποκλειστική νοσοκόμα. Η διαμάχη τους για την αλήθεια ή όχι μιας ιστορίας την οδηγεί στο σπίτι του, στα ημερολόγιά του και στην ανεύρεση ενός θησαυρού που θα της αλλάξει τη ζωή για πάντα.Όμως οι εκκρεμότητες και τα μυστικά του παρελθόντος τη στοιχειώνουν.

Μεταμφίεση

Ανάμεσα στο είναι και το φαίνεσθαι, έχει κάνει μία επιλογή, τη μεταμφίεση σαν προϋπόθεση και όρο ύπαρξης. Ένας μηχανισμός άμυνας της ηρωίδας και ταυτόχρονα μία γοητευτική επινόηση. Ξεφεύγει στην πραγματικότητα; Τίποτα δεν είναι πιο υπαρκτό από το παρελθόν μας μέσα στο παρόν.»

Λίγα λόγια για τον Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη

Ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Αθήνας και στη Δραματική Σχολή Βεάκη. Για λίγα χρόνια εργάστηκε ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις.

Τα πεζά του: «Οι τέσσερις τοίχοι» (2000), «Ο φιλοξενούμενος» (2004), «Το ελάχιστο ίχνος» (2013), η συλλογή διηγημάτων «Φυσικές Ιστορίες» (2006) και το αφήγημα «Ύπνος» (2008), όλα από τις εκδόσεις «Το Ροδακιό». Διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε θεματικές ανθολογίες και έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο και σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Τα θεατρικά έργα: «Μεταμφίεση», «Λάσπη», «Λα Πουπέ», «Αέρας», «Στην Οθόνη Φως», «Τον Άυλο Εσένα», «Κέικ», «Πεταλούδα σε Πηγάδι». Όλα έχουν παρασταθεί στην Ελλάδα. Επίσης, έγραψε το λιμπρέτο για την όπερα «Ζ», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού, ύστερα από ανάθεση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και σε μουσική σύνθεση Μηνά Μπορμπουδάκη. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί στα γαλλικά (Albin-Michel), αγγλικά (Marion Boyars), ιταλικά (Crocetti), ισπανικά (Tropismos) και στα πορτογαλικά (Babel).

Βίκυ Καμπούρη

Η Βίκυ Καμπούρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στο Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο του Λεωνίδα Τριβιζά και τη Δραματική σχολή Βεάκη. Παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου με τους Albert Hirche, Lilo Baur, Tapa Soudana, Stefanie Carp, Chloé Lament & Ana Wagner και θεατρικής μετάφρασης στο Institut Français d’Athènes ( με Α. Στάικο και Δημ. Κονδυλάκη).

Συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Σπ. Ευαγγελάτο, Μιχ. Κακογιάννη, Κώστα Τσιάνο, Ν. Χαραλάμπους, Jacques Lassale, Δημ. Μαυρίκιο, Μάγια Λυμπεροπούλου, Κων/νο Αρβανιτάκη, Σωτ. Χατζάκη, Νικαίτη Κοντούρη, Θέμι Μουμουλίδη, Στ. Τσακίρη, Eamon Farrell, Ρούλα Πατεράκη, Μ. Σάββα, Συμμετείχε σε κινηματογραφικές ταινίες του Ν. Νικολαΐδη, Ν. Γραμματικού, Π. Φωτίου, Κ. Γαβρά και σε τηλεοπτικές παραγωγές.

Μαίρη Σκοπελίτη

Η Μαίρη Σκοπελίτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Ξεκίνησε τη μουσική εκπαίδευση σε ηλικία 9 ετών μαθαίνοντας πιάνο. Σπούδασε Ανώτερα θεωρητικά (Πτυχίο Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκα) και το 2010 αποφοίτησε από το Αττικό Ωδείο αποκτώντας το Δίπλωμα Βιολοντσέλου με βαθμό Άριστα (τάξη Μαρίνας Κισλίτσινα). Συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις ως performer και έχει εμφανιστεί σε ποικίλες συναυλίες ορχηστρικών συνόλων. Ασχολείται με τη διδασκαλία του βιολοντσέλου. «Η μουσική αποτελεί για εμένα μια διαδρομή έρευνας, πειραματισμού, εμπειρίας και έκφρασης».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης
Σκηνοθεσία: Βίκυ Καμπούρη

Μουσική: Μαίρη Σκοπελίτη

Παίζουν: Βίκυ Καμπούρη | Τσέλο : Μαίρη Σκοπελίτη

Διάρκεια: 60′
Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από τις 7 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020
Πληροφορίες: Για κρατήσεις στο τηλ. 2114087015 ή χρησιμοποιόντας την φόρμα κράτησης εισιτηρίων στο site του Ιδρύματος Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού
Παραστάσεις: Παρασκευή 7, 14, 28 Φεβρουαρίου 2020 στις 20:00 & Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 20:00
Link Εισιτηρίων: https://katakouzenos.gr/metamfiesi/
Πληροφορίες Χώρου: Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού, Αμαλίας 4, Αθήνα (5ος όροφος). E-mail: [email protected]. | https://katakouzenos.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b