MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
  Φωτογραφία

  Faces – everyday life in Africa: Έκθεση Φωτογραφίας στο TAF-The Art Foundation

  Η εθελοντική ομάδα «Share, Love, Travel» διοργανώνει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Faces – everyday life in Africa», στον πολυχώρο TAF-The Art Foundation, με ελεύθερη είσοδο.

  Φωτογραφία: Αλέξανδρος Τσούτης
  Φωτογραφία: Αλέξανδρος Τσούτης
  Monopoli Team

  Η εθελοντική ομάδα «Share, Love, Travel» διοργανώνει στον πολυχώρο TAF-The Art Foundation (Νορμανού 5, Μοναστηράκι) την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Faces – everyday life in Africa», τα έσοδα της οποίας θα υποστηρίξουν την αποστολή στο χωριό Mtakuja στην Τανζανία. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 12 – 8 μμ έως και τις 16 Φεβρουαρίου 2020.

  «Faces – everyday life in Africa»: Η Έκθεση

  Ελένη Αγγελίδου, Αλέξανδρος Τσούτης, Μάρω Κουρή, Stefano Attanasio Fratini, Αλέκα Ευθυβούλου, Δημήτρης Μπαλατσούρας, Αγγελική Κασσαλία, Marcelle Fivaz Tzamouri. Οκτώ φωτογράφοι από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία παρουσιάζουν για 6 ημέρες τη μοναδική τους άποψη για τα πρόσωπα και την καθημερινή ζωή στην Αφρική.

  Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ για την Τανζανία, του σκηνοθέτη Αθανάσιου Δημόπουλου.

  Το ταξίδι στην Τανζανία

  Η ομάδας Share, Love, Travel, θα επισκεφθεί το χωριό Mtakuja στην Τανζανία από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 9 Μαρτίου 2020, οπότε και θα δοθεί ζωντανή παράσταση αφρικανικής μουσικής και χορού από την ομάδα Yeelen-Dance & Music from West Africa.

   Σημείωμα της επιμελήτριας:

  «Φωτογραφίες 8 φωτογράφων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία που ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη της Αφρικής και αποτύπωσαν με το φακό τους πρόσωπα, στιγμές της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Οι εκφράσεις, τα συναισθήματα, οι χειρονομίες και οι κινήσεις, σχηματίζουν το γαϊτανάκι της καθημερινής ζωής.

  Η έκθεση «Faces – everyday life in Africa» είναι ένας τρόπος να δεις την Αφρική με μια άλλη ματιά. Να αφήσεις την επιφάνεια και να προχωρήσεις πιο μέσα μέχρι να φτάσεις στην καρδιά της, να αφουγκραστείς τον παλμό της, να τη νιώσεις και να την καταλάβεις. Ακόμα και το πιο συνηθισμένο κάδρο αποκτάει άλλη υπόσταση με τον τρόπο που το κοιτάς. Μέσα από το βλέμμα των παιδιών και τις καθημερινές σκηνές ανακαλύπτουμε τη δική τους πραγματικότητα, την ιδιαιτερότητα και τον πολιτισμό τους.»

  Ελένη Αγγελίδου

  Λίγες πληροφορίες για το εθελοντικό πρότζεκτ Share, Love, Travel:

  Η Έλενα Στάμου και η Ελένη Αγγελίδου, με κινητήρια δύναμη την αγάπη για το συνάνθρωπο, την προσφορά, τον εθελοντισμό και τα ταξίδια, μετά το περσινό τους εθελοντικό ταξίδι στην Τανζανία, όπου είδαν και βίωσαν από κοντά τις ελλείψεις των τοπικών κοινωνιών σε βασικές ανάγκες και ιδιαίτερα αυτές των παιδιών, αναρωτήθηκαν τι μπορούν να κάνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Όταν ένας νέος επικοινώνησε μαζί τους αναφέροντας ότι υπάρχουν 50 ορφανά στο χωριό Mtakuja στους πρόποδες του όρους Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία, τα οποία χρειάζονται βοήθεια, αποφάσισαν να δράσουν.

  Η ομάδα των 65 εθελοντών της Ομάδα Share, Love, Travel περιλαμβάνει μία πληθώρα ειδικοτήτων μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικοί, γλωσσών και ρομποτικής, αθλητές, γυμναστές, γιατροί, μουσικοί, χορευτές, φωτογράφοι, σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές, κοινωνιολόγοι, ηθοποιοί, ειδικοί στο μάνατζμεντ, την καινοτομία και επιχειρηματικότητα, αρχιτέκτονες, μηχανικοί και φοιτητές, θα ενδυναμώσει την τοπική κοινότητα, υλοποιώντας για τα 400 παιδιά του σχολείου εκπαιδευτικά παιχνίδια, αθλοπαιδιές, εργαστήρια θεατρικά, ρομποτική, ενώ για τις γυναίκες θα πραγματοποιηθούν μαθήματα πλεξίματος, μακραμέ, χειροτεχνιών καθώς και βιωματικά εργαστήρια επιχειρηματικότητας, ώστε να μπουν οι βάσεις για να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξής και ευημερίας για την κοινότητά τους.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Καλλιτέχνης: Διάφοροι
  Χώρος: T.A.F. / The Art Foundation, Νορμανού 5, Μοναστηράκι.
  Διάρκεια Έκθεσης: Από 6 έως 16 Φεβρουαρίου 2020.
  Είσοδος: Ελεύθερη είσοδος
  Πληροφορίες Χώρου: T.A.F. / The Art Foundation, Νορμανού 5, Μοναστηράκι. Τηλέφωνο: 210 3238 757. Email: [email protected] | http://theartfoundation.metamatic.gr/
  Περισσότερα από ΕΚΘΕΣΕΙΣ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast