MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Τα μυστικά της κρυμμένης πόλης: Ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute συνεχίζουν τον κύκλο ξεναγήσεών τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Monopoli Team

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, με αφετηρία το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, θα κατευθυνθείτε προς το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου η ξενάγηση θα ξεκινήσει από την ανασκαμμένη αρχαία γειτονιά της Αθήνας. Ως ένα άλλο τεράστιο έκθεμα του Μουσείου κάτω από το γυάλινο έδαφος, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε πώς ήταν η ζωή των κατοίκων από την 4η χιλιετία π.Χ. έως τον 12ο αι. μ.Χ..

Θα περπατήσετε στους αρχαίους δρόμους, ανάμεσα σε σπίτια με αυλές και πηγάδια, λουτρά, εργαστήρια, αλλά και καταστήματα. Θα γνωρίσετε την καθημερινή, κοινωνική και θρησκευτική ζωή των Αθηναίων στους εσωτερικούς εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου. Θα θαυμάσετε τις κόρες και τους κούρους και τι χρώματα είχαν, πώς οι Καρυάτιδες «ξαναγεννήθηκαν» με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τι θέμα έχει η ζωφόρος του Παρθενώνα και γιατί τον κάνει τόσο σπουδαίο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία: Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, 12:00

Αφετηρία: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τερματισμός: Μουσείο Ακρόπολης

Διάρκεια Ξενάγησης: 2 ώρες

Συνολική Διάρκεια Δράσης: 2.5 ώρες

Κόστος ξενάγησης: 10 € /άτομο
Παιδιά έως 15 ετών: 5 €/άτομο (με τη συνοδεία ενηλίκου)

Εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο Ακρόπολης: Ολόκληρο: €5, Μειωμένο: €3, Δωρεάν: Άνεργοι, Φοιτητές (με επίδειξη κάρτας ανεργίας/ φοιτητικής ταυτότητας)

Πληροφορίες/Κρατήσεις:

2103250341

[email protected]

Σημείο συνάντησης:
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα (ΜΕΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗ)

(Για να εξασφαλίσετε την κράτησή σας και να πληρώσετε τη συμμετοχή σας στην ξενάγηση θα πρέπει να βρίσκεστε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης 15 λεπτά νωρίτερα)

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b