MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Εννέα θεατρικές πρεμιέρες που αναμένουμε τον Φεβρουάριο

Οι σημαντικότερες νέες παραστάσεις που ξεχωρίζουν μέσα στον Φεβρουάριο.

Monopoli Team

«Γιον Γκάμπριελ Μπόρκμαν» στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Γιάννης Χουβαρδάς επιστρέφει για τρίτη φορά στη σκηνοθετική διαδρομή του στον Ίψεν. Αυτή τη φορά βυθίζεται στην ποιητική δυστοπία του πτωχευμένου τραπεζίτη που θυσίασε ότι θα τον έκανε ευτυχισμένο προκειμένου να ευδοκιμήσει το επιχειρηματικό του σχέδιο. ‘Ενα έργο που ακροβατεί ανάμεσα στο ερωτικό μελόδραμα, τον ανατρεπτικό ρεαλισμό και τη μαύρη κωμωδία, όπως το ζωντανεύει ένας θίασος υψηλών προσδοκιών: Ρένη Πιττακή, Λυδία Φωτοπούλου, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Θεοδώρα Τζήμου, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Σοφία Κόκκαλη και φυσικά ο Νίκος Χατζόπουλος στον επώνυμο ρόλο.
Πρεμιέρα: 1 Φεβρουαρίου
Που: Μέγαρο Μουσικής
Πόσο: 14€ – 20€

«Έντα Γκάμπλερ» στο θέατρο Άλμα

Ο Θέμης Μουμουλίδης, δημιουργός της 5ης Εποχής, «ξαναδιαβάζει» και διασκευάζει για τις ανάγκες της παράστασης το αριστούργημα του Νορβηγού δραματουργού, «Έντα Γκάμπλερ» με πρωταγωνίστρια την Ιωάννα Παππά.
Πρεμιέρα: 1 Φεβρουαρίου
Που: Θέατρο Άλμα
Πόσο: 12€ – 18€

Κομμώτριες – Μεταπολίτευση, στο θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός επιστρέφει στην έδρα του με καινούργιο σπονδυλωτό έργο. Μια σειρά από σύντομες περφόρμανς που αποδίδουν «τιμές κράτους» στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, στις ατομικές και συλλογικές εμπειρίες μας, ξαναβάζουν τον σημαντικό σκηνοθέτη και στο παιχνίδι της σύχρονης δραματουργίας. Στην ομάδα των πρωταγωνιστών του οι Ηλέκτρα Νικολούζου, Χάρης Φραγκούλης, Άντριαν Φρίλινγκ, Μάιρα Γραβάνη, ‘Αρης Νινίκας και Ανδρομάχη Φουντουλίδου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης υπογράφει η γνωστή για τις έντονα εικαστικές σκηνοθεσίες της, ‘Εφη Μπίρμπα.
Πρεμιέρα: 5 Φεβρουαρίου
Που:Θησείον – ένα θέατρο για τις τέχνες
Πόσο: 15€ – 18€

«Επιθεωρητής» στο Θέατρο Άλφα

Ο Κώστας Φιλίππογλου, ασκημένος στις τραγικωμωδίες και δη ρωσικής προέλευσης – θυμίζουμε την επιτυχία του στο «Μαύρο χιόνι» του Μπουλγκάγκωφ – εγκαινιάζει την πρώτη του συνεργασία με το θέατρο της Πατησίων, σκηνοθετώντας το διασημότερο έργο του Γκόγκολ, «Επιθεωρητής». Στον επώνυμο ρόλο του απατεωνίσκου γητευτή – που αναστατώνει μια επαρχιακή πόλη της τσαρικής Ρωσίας – θα δούμε, τον Κωνσταντίνο Μπιμπή. Μαζί του οι Γιάννης Στεφόπουλος, Δημήτρη Φραγκιόγλου, Μυρτώ Γκόνη, Θανάσης Βλαβιανός.
Πρεμιέρα: 7 Φεβρουαρίου
Που: Θέατρο Άλφα
Πόσο: 12€ – 17€

«Μάκβεθ» στο Εθνικό Θέατρο

Σε συνέχεια των μεγάλων ρόλων που συναντά τα τελευταία χρόνια (Πέερ Γκυντ, Οιδίποδας) ο Δημήτρης Λιγνάδης – ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου – συναντά τον διψασμένο για εξουσία στρατηγό Μακμπέθ. Τόσο ως πρωταγωνιστής όσο και ως σκηνοθέτης μελετά το πρόσωπο του κακού, της βίας, της τρέλας και της πτώσης όπως τα ανιχνεύει ο Σαίξπηρ και τα μεταφράζει ο Νίκος Χατζόπουλος. Μαζί του οι Μαρία Κίτσου, Ράνια Οικονομίδου, Γιώργος Μπινιάρης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος.
Πρεμιέρα: 7 Φεβρουαρίου
Που: Εθνικό Θέατρο
Πόσο: 5€ – 25€

«Περηφάνια και Προκατάληψη» στο Θέατρο Αλκυονίς

Μία από τις πιο δυνατές ερωτικές ιστορίες όλων των εποχών, από τη διάσημη νουβέλα της Τζέιν Όστεν, παίρνει σάρκα και οστά για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή, σε πρωτότυπη διασκευή της Ιόλης Ανδρεάδη με τον Άρη Ασπρούλη. Στο ρόλο της Ελίζαμπεθ Μπένετ η Ευγενία Δημητροπούλου. Μίστερ Ντάρσυ ο Δημήτρης Μοθωναίος.
Πρεμιέρα: 14 Φεβρουαρίου
Που: Θέατρο Αλκυονίς
Πόσο: 15€ – 20€

«Η πτέρυγα» στο Θέατρο Χώρος

Αντλώντας από μια προσωπική εμπειρία που την τραυμάτισε μα και την έκανε πιο δυνατή, η ‘Ελενα Μαυρίδου σκηνοθετεί μια παράσταση που ισορροπεί ανάμεσα στο όνειρο και στο ντοκουμέντο. Η πτέρυγα της είναι ένας παράξενος χώρος νοσοκομείου όπου εγκυμονούσες γυναίκες που παλεύουν να επιβιώσουν οι ίδιες και τα μωρά τους, δίνουν μια σιωπηρή μάχη με τη μητρότητα. Στη σκηνή εκτός από την ίδια οι Δήμητρα Κούζα, Χριστίνα Μαριάνου, Φωτεινή Μποστανίτη, Στέργιος Κοντακιώτης, Άλκης Μπακογιάννης.
Πρεμιέρα: 21 Φεβρουαρίου
Που: Θέατρο Χώρος
Πόσο: 10€ – 15€

«Τα κόκκινα φανάρια» στο Cartel

Μετά το θρίαμβο που του χάρισε η σκηνοθεσία του στους «Ανθρώπους και ποντίκια» του Στάινμπεκ, ο Βασίλης Μπισμπίκης εξακολουθεί στον ακραίο ρεαλισμό – αυτή τη φορά αντλώντας από την εγχώρια δραματουργία. Το τολμηρό έργο του Αλέκου Γαλανού, για τον κόσμο του περιθωρίου και της πορνείας, παίρνει queer αποχρώσεις με τον Μπισμπίκη να καθοδηγεί την ομάδα του Cartel στα άδυτα της τρανσέξουαλ κοινωνίας που εκδίδεται για να επιβιώσει. Σ’ αυτήν θα προστεθεί και ο ηθοποιός και χορευτής Δημήτρης Παπάζογλου, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στη σκηνή.
Πρεμιέρα: Τέλη Φεβρουαρίου
Που: Cartel

«Moby Dick» στο Θέατρο Παλλάς

Ο Moby Dick, το αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, γίνεται παράσταση από το Onassis Culture σε συνεργασία με τις Θεατρικές Σκηνές, σε λιμπρέτο και μουσική σύνθεση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Η συγκλονιστική περιπέτεια του Χέρμαν Μέλβιλ παίρνει θεατρική μορφή και μεταφέρεται στη σκηνή του Παλλάς με καινοτομίες στη σκηνογραφία, ολογράμματα, 3D graphics, ζωντανή ορχήστρα και χορογραφίες.
Πρεμιέρα: 28 Φεβρουαρίου
Που: Θέατρο Παλλάς
Πόσο: 15€ – 80€

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b