MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Free City: 11 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα

Xmas πάρτι, συναυλίες, αγώνες δρόμου και πολλές άλλες δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα, από την Παρασκευή 20 έως την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

Swingin’ Cats live

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κηφισιάς, οι Swingin’ Cats έρχονται για να σκορπίσουν φωτεινά χαμόγελα με τις μουσικές τους και μέσα από ήχους rock n’ roll, swing, shakes θα μάς κάνουν να θυμηθούμε ξανά πως κάποτε ήμασταν όλοι παιδιά!
Σάββατο 21/12, 12:00
Χαρ. Τρικούπη & Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Ερυθραία

SAXathlon Orchestra live στο Ηράκλειο

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία σαξοφώνων από την SAXathlon Orchestra. Οι σπουδαιότεροι μουσικοί του είδους, καλωσορίζουν το νέο χρόνο με τους πιο γνωστούς ήχους. Μαέστρος: Στάθης Μαυρομάτης, πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδος.
Παρασκευή 20/12, 19.00
Πολιτιστικό Πολύκεντρο, Κουντουριώτου 18 & Νεότητος, Ηράκλειο

Ο Γιώργος Σαμπάνης στο Περιστέρι

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου, θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συναυλία, μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα, με τον τραγουδιστή Γιώργο Σαμπάνη στην πλατεία Δημαρχείου.
Σάββατο 21/12, 18:30
Πλατεία Δημαρχείου, Μετρό Περιστερίου

ΠΑΡΤΙ

Χριστουγεννιάτικο πάρτι στο Ρομάντσο

Η Entropia Records κλείνει δύο χρόνια παρουσίας και διοργανώνει λίγο πριν τα Χριστούγεννα ένα πάρτι στο Ρομάντσο. 11 DJs, σαν άλλοι μάγοι, ερχόμενοι από Ντίσελντορφ, Λονδίνο και Αθήνα μέχρι Καλαμαριά και Μαραθώνα, θ’ αναλάβουν την ηχητική εισαγωγή του κοινού στο μουσικό χάος της Entropia. Προσκεκλημένος θα είναι ο Γερμανός παραγωγός και DJ, Lucas Croon. Μαζί του οι Egon, Κεμάλ, Terra Exotica, Roman & Saradis, Kocmoc Collective, Akis Chontasis, Al.Tzim και Katia Kout. Στον χώρο θα λειτουργεί από νωρίς pop up δισκοπωλείο από την Entropia με πολυσυλλεκτικό στοκ βινυλίων και φρέσκο merch.
Κυριακή 22/12, 14:00 – 24:00
Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου συνεχίζουν με περισσότερες περιηγήσεις

-Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, το Δημαρχείο της Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά ανοίγει τις πύλες του στους επισκέπτες για να ζήσουν την «Αθήνα: μύθος και ιστορία». Ένας ιστορικός και εικαστικός περίπατος στη μυθολογία και την ιστορία της πρωτεύουσας. Παρασκευή 20/12, 17:30 *Απαραίτητη η κράτηση εδώ.
-Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου θα αναζητήσουμε ποιος ήταν ο ρόλος της Αθήνας στην δημιουργία και την εξέλιξη του ελληνικού κράτους· ως ποιο βαθμό αναπαράγονται οι ιστορικές φάσεις των δύο αιώνων της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας στις διάφορες όψεις της Πρωτεύουσας· πώς αντιμετώπισαν τα ζητήματα της πόλης πολεοδόμοι και πολιτικοί. Σάββατο 21/12, σημείο συνάντησης: Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών (Παπαρρηγοπούλου 7, Πλατεία Κλαυθμώνος) *Απαραίτητη η κράτηση εδώ.

Ανοιχτή Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από τους Γιατρούς του Κόσμου

Για ακόμη μία χρονιά οι Γιατροί του Κόσμου υποδέχονται τα Χριστούγεννα στα Προπύλαια και μάς προσκαλούν σε μία ανοιχτή χριστουγεννιάτικη γιορτή για μικρούς και μεγάλους! Από τις 9:00 το πρωί έως και τις 8:00 το βράδυ θα μάς υποδέχονται με μουσικές, χορούς και δραστηριότητες καθώς και για να στολίσουμε όλοι μαζί το ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, φτιαγμένο από κουτιά με γάλα για την κάλυψη των αναγκών των μικρών παιδιών και των οικογενειών που το έχουν ανάγκη! Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα μπορούμε να επισκεφτούμε το Χριστουγεννιάτικο περίπτερό τους με ενημερωτικό υλικό και Χριστουγεννιάτικα είδη, ενώ από τις 4:30 το απόγευμα και μετά θα σερβίρεται Gluehwein μαζί με την ομάδα των Φυσιοθεραπευτών τους.
Παρασκευή 20/12, 09:00 – 20:00
Μετρό Πανεπιστήμιο

XMAS PARTY

Street Santa Party στο Περιστέρι

Το εορταστικό κλίμα των ημερών, κορυφώνεται στον δημοφιλή πεζόδρομο του Περιστερίου, την Βεάκη, με ένα μεγάλο Street Santa Party υπό τις μουσικές του Τσαουσόπουλου και του Νίκου Μάρκογλου και πολλές άλλες εκπλήξεις!
Παρασκευή 20/12, 18.30
Πεζόδρομος της Αιμιλίου Βεάκη, Περιστέρι

ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ

Santa Fun Run στον Πειραιά

Μικροί και μεγάλοι φοράμε την επίσημη ενδυμασία του Άγιου Βασίλη και τρέχουμε στους πιο κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, για να σκορπίσουμε το μήνυμα της χαράς των Χριστουγέννων Διαδρομή: Δημαρχείο – Ηρώων Πολυτεχνείου – Σωτήρος – Γρηγορίου Λαμπράκη – Βασ. Γεωργίου – Δημοτικό Θέατρο.
Κυριακή 22/12, 09:00
Δημαρχείο Πειραιά, Δραγάτση 12, Πειραιας
*Η συμμετοχή και η στολή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής
εδώ

1ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου

Πρόκειται για νυχτερινό αγώνα δρόμου 5900μ. με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Δήμου. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα σε βαδιστές να περπατήσουν μέρος της διαδρομής για 2300μ. περίπου και να τερματίσουν στο σημείο της αφετηρίας. Στην διαδρομή οι συμμετέχοντες δρομείς ξεκινούν από την Κεντρική Πλατεία (Ελευθερωτών- Αγίου Νικολάου) και τρέχουν μια κυκλική διαδρομή μήκους 600μ. περιμετρικά της κεντρικής πλατείας Χαλανδρίου και στην συνέχεια τρέχουν μια κυκλική διαδρομή συνολικής απόστασης 2650μ. για δύο φορές. Κατά μήκος της διαδρομής οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν εντός της ρεματιάς, καθώς και κατά μήκος της παραρεμάτιας ζώνης διασχίζοντας πολύ όμορφα τοπία.
Κυριακή 22/12 * Δηλώσεις συμμετοχής εδώ. 
Ώρα εκκίνησης: 20:00 5900μ. Ανδρών – Γυναικών
Ώρα εκκίνησης: 20:07 2300μ. Ελεύθερη Συμμετοχή
Κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου Χαλάνδρι

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Cheapart Athens 2019

Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν την προσωπική τους δουλειά, ενώ θα βρίσκονται στην έκθεση για να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με το φιλότεχνο κοινό. Μια εικαστική αναδρομή από το 1995 έως σήμερα, με έργα καλλιτεχνών που συμμετείχαν από την πρώτη κιόλας έκθεση, παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Cheapart Athens 2019.
Παρασκευή 20/12, Σάββατο 21/12, Κυριακή 22/12, 14:00 – 21:00
Cheapart, Θεμιστοκλέους & Α.Μεταξά 25, Εξάρχεια

«Από τη Σελάνα στο Moon Hoax: 6 εικαστικοί παρατηρούν το φεγγάρι»

Έξι εικαστικοί δημιουργοί διαφορετικών καταβολών, συναντώνται σε μία εικαστική συνύπαρξη, η οποία φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο της Φωκίωνος Νέγρη 16. Η Σελήνη βρίσκεται στο θεματικό επίκεντρο με όλες τις συνδηλώσεις, μεταφορές, αλληγορικές εκδοχές, σύγχρονες μεταγραφές, υποκειμενικές μεγεθύνσεις και εικονογραφικές ελευθερίες. Η έκθεση, την οποία σχεδίασε και επιμελήθηκε η Ελισάβετ Σακαρέλη, συμπίπτει με την 50η επέτειο από την προσελήνωση, τον Ιούλιο του 1969, που προκάλεσε διεθνώς νέα παραγωγή σκέψης με αφορμή αυτό το γεγονός.
Παρασκευή 20/12, 18:00 – 21:00, Σάββατο 21/12, 12:00 – 18:00, Κυριακή 22/12, 12:00 – 18:00
Φωκίωνος Νέγρη 16, Κυψέλη

 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b