MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Οι καλύτερες θεατρικές παραστάσεις για τις γιορτές με προσκλήσεις από το Monopoli.gr

Τα χριστουγεννιάτικα δώρα του Monopoli.gr είναι θεατρικά. Για τις ημέρες των γιορτών εξασφαλίσαμε για τους αναγνώστες μας προσκλήσεις και δωρεάν εισιτήρια για τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις της χρονιάς!

Η Μαρία Ναυπλιώτου στο Master Class στο θέατρο Δημήτρης Χορν
Monopoli Team

Σύγχρονη ξένη δραματουργία

«Masterclass» στο θέατρο Θέατρο Δημήτρης Χορν 

Για δεύτερη χρονιά η Μαρία Ναυπλιώτου απογειώνει το μονόλογο του Τέρενς ΜακΝάλι για τη Μαρία Κάλλας ενώ το αθηναϊκό κοινό υποκλίνεται μπροστά της με τις λίστες αναμονής για τα πολυπόθητα εισιτήρια να είναι μήνες μπροστά!
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Ο Πατέρας» στο Θέατρο Αποθήκη

Ο Βασίλης Μπισμπίκης τοποθετεί τον «Πατέρα» του Στρίντμπεγκ στη σημερινή Αθήνα της κρίσης επιχειρώντας μια τολμηρή διασκευή διαποτισμένη με ένταση και μαύρο χιούμορ. Και κερδίζει το στοίχημα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Τάσος Ιορδανίδης και η Μαρίνα Ασλάνογλου.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» στο Θέατρο Αθηνών

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης καταπιάνεται με το ψυχαναλυτικό δράμα του Έντουαρντ Άλμπι και παρουσιάζει μια από τις πιο άρτιες και δημοφιλείς παραστάσεις της σεζόν. Μαζί του στη σκηνή οι Μαρία Πρωτόπαππα, Προμηθέας Αλειφερόπουλος και Ντάνη Γιαννακοπούλου.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Ο θάνατος του εμποράκου» στο θέατρο Εμπορικόν

Εβδομήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στη Νέα Υόρκη, το 1949, ο Δημήτρης Καταλειφός καταθέτει ένα στιβαρό και ουσιαστικό πορτραίτο του εμβληματικού ήρωα του Άρθουρ Μίλερ, με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Σκευά.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Top girls» στο Θέατρο Πόρτα

Το έργο της Κάριλ Τσέρτσιλ που είχε προκαλέσει συζητήσεις κατά την κυκλοφορία του στην Αγγλία την δεκαετία του ’80, μπαίνει κάτω από την ευαίσθητη ματιά του Θωμά Μοσχόπουλου. Οι ιστορίες γυναικών, που εκτυλίσσονται σ’ ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας, σκιαγραφούν την κοινωνική θέση της γυναίκας όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Ερμηνεύει ένας θίασος αξιώσεων: Μαρία Καβογιάννη, Βίκυ Βολιώτη, Αλεξία Καλτσίκη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Ειρήνη Μακρή, Άλκηστις Πολυχρόνη.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Η γίδα ή ποια είναι η Σύλβια», στο Θησείον ένα Θέατρο για τις Τέχνες


Τo, σπάνια παιζόμενο, έργο του Έντουαρντ Άλμπι, αποτέλεσε μια από τις, πλέον, ευχάριστες εκπλήξεις της προηγούμενης χειμερινής περιόδου. Ο σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης σκηνοθετεί με διαύγεια και με δαιμονικό ρυθμό την κλασική υπαρξιακή κωμωδία, οδηγώντας τον τετραμελή θίασο σε εξαιρετικές επιδόσεις. Ο Νίκος Κουρής δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, όπως και η Λουκία Μιχαλοπούλου∙ μαζί τους, επίσης, οι Γιάννης Δρακόπουλος και Μιχαήλ Ταμπακάκης.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Η Γερτρούδη Στάιν και η Συνοδός της» στο θέατρο Άλμα

Το έργο του Win Wells παρουσιάζεται στο θέατρο ΑΛΜΑ σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη με τις εξαιρετικές Λυδία Φωτοπούλου και Μαρία Κατσιαδάκη να υποδύονται την Άλις Μπ. Τόκλας και την Γερτρούδη Στάιν αντίστοιχα. Δύο δυναμικές γυναίκες η σχέση των οποίων επηρέασε όλες τις μορφές τέχνης και δημιουργίας στο Παρίσι του μεσοπολέμου.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Πριν την αποχώρηση» στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας

Είκοσι χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα της πολιτικής σάτιρας του Τόμας Μπέρνχαρντ, η Μπέτυ Αρβανίτη επιστρέφει και πάλι στο έργο καλώντας τον Νίκο Μαστοράκη να σκηνοθετήσει την ίδια και τους Περικλή Μουστάκη και Σμαράγδα Σμυρναίου.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Lulu» στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

Το έργο του Φρανκ Βέντεκιντ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων όταν πρωτοκυκλοφόρησε στις αρχές του 20ου αιώνα, με ηρωίδα μια γυναίκα με αναρίθμητα πρόσωπα, παραλαμβάνει ο θιασώτης του γερμανικού θεάτρου, Γιάννης Χουβαρδάς. Η Λούλου, ένα πλάσμα που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις και επιθυμίες, αθώα κι ένοχη μαζί, θα ζωντανέψει στο πρόσωπο της Άλκηστις Πουλοπούλου. Μαζί της ένας εκλεκτός θίασος με επικεφαλής την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη – που είχε ενσαρκώσει τη Λούλου προ 20ετίας – και τους Ακη Σακελλαρίου, Νίκο ΧατζόπουλοΧάρη Φραγκούλη, Αλέκο Συσσοβίτη, Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη και Γιώργο Μπινιάρη.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Η βασίλισσα της ομορφιάς» στο θέατρο Επί Κολωνώ

Πιστή στην ωμή δραματουργία της Ιρλανδίας, η Ελένη Σκότη ανεβάζει το έργο που έκανε το άστρο του Μάρτιν ΜακΝτόνα να λάμψει στο παγκόσμιο θέατρο. Μαύρο χιούμορ, σασπένς και ανατροπές με πρωταγωνιστές τους Σοφία Σεϊρλή, Αγορίτσα Οικονόμου, Αντώνη Τσιοτσιόπουλο και Γιώργο Κατσή.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Άνθρωποι και ποντίκια» στο Cartel

Η παράσταση που έφερε τον περασμένο χειμώνα χιλιάδες θεατρόφιλους στην βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα επαναλαμβάνεται -μονίμως sold out-  στο Cartel. Το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ σε μια εύστοχη… ελληνοποιημένη διασκευή από τη Σοφία Αδαμίδου και σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, κορυφώνεται σε μια παράσταση σπάνιας ποιότητας άγριου ρεαλισμού. Αφοπλιστικές, μέσα στην ωμότητα και την αληθοφάνεια, ερμηνείες καθηλώνουν τους θεατές σ’ ένα ανέβασμα με τα χαρακτηριστικά βιωματικής εμπειρίας.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Προσωπική συμφωνία» στο Από Μηχανής Θέατρο

Στον απόηχο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, ο Ρόναλντ Χάργουντ γράφει ένα συνταρακτικό έργο, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το οποίο και αξιοποιεί ο Δημήτρης Μυλωνάς. Μια, υψηλών συγκινήσεων, παράσταση που διερευνά τη σχέση της Τέχνης με τον εθνικοσοσιαλισμό και τον σαρωτικό ρου της Ιστορίας. Δυναμικές ερμηνείες από τους Νικήτα Τσακίρογλου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Χρήστο Βαλαβανίδη.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Φυλές» στο Θέατρο Σταθμός

Ο Τάκης Τζαμαργιάς κατέθεσε μια διεισδυτική ματιά στο έργο της Νίνα Ρέιν, βάζοντας στο προσκήνιο τη μικρή σκηνή του Μεταξουργείου. Η ιστορία μιας, μεσοαστικής οικογένειας  – στους κόλπους της οποίας μεγαλώνει ένα κωφό παιδί – φωτίζει το πλέον ευαίσθητο θέμα της αναπηρίας. Ρεαλιστικό σκηνικό, αδροί χαρακτήρες και γόνιμο έδαφος να λάμψουν οι  Δημήτρης Κουρούμπαλης, Μάνος Καρατζογιάννης, Νίκος Γεωργάκης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ελένη Μολέσκη, Καλλιόπη Παναγιωτίδου.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» στο θέατρο Μεταξουργείο

Η Άννυ Σάλιβαν, μια εικοσάχρονη δασκάλα, αναλαμβάνει να διδάξει ένα τυφλό και κωφάλαλο κορίτσι. Με επιμονή και αγάπη κατορθώνει να μετατρέψει τη μικρή σ’ ένα χαρισματικό πλάσμα με σπάνιες πνευματικές αρετές. Εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία που συνέβη στον αμερικανικό νότο στα τέλη του 19ου αιώνα, το έργο του Γουίλιαμ Γκίμπσον είναι ένας ύμνος στην ανθρώπινη θέληση και στον αγώνα του ανθρώπου ενάντια στις ίδιες του τις αδυναμίες. Η μετάφραση είναι του Μάριου Πλωρίτη, η δραματουργική επεξεργασία του Βασίλης Κατσικονούρη και η σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Η μέθοδος Γκρόνχολμ» στο θέατρο Άνεσις

Μια από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις τις προηγούμενης δεκαετίας, “Η Μέθοδος Γκρόνχολμ” του Τζόρντι Γκαλθεράν αναβιώνει επιτυχώς με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Μόσχου και την πλειοψηφία του, τότε, θιάσου: τον Χρήστο Σαπουντζή, την Βίκυ Παπαδοπούλου, τον Πέτρο Λαγούτη ενώ στην ομάδα προστίθεται ο Ορφέας Αυγουστίδης.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«The Children» στο Θέατρο Ιλίσια

Το έργο της Lucy Kirkwood παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Με αφορμή την αληθινή ιστορία της έκρηξης του πυρηνικού αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα το 2011, το «Children» μιλάει για ανθρώπους που διανύουν μικρές αποστάσεις, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια, αλλά και για το βάρος της ευθύνης που έχουμε όλοι απέναντι στα…παιδιά.  Πρωταγωνιστούν οι: Ρένια Λουϊζίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Πέγκυ Σταθακοπούλου.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«O Όσκαρ και η Θεία Ροζ» στο θέατρο Faust

Το έργο του Eric – Emmanuel Schmitt σκηνοθετεί ο Δημήτρης Γιώτης δίνοντας έτσι σάρκα κι οστά σ΄ένα ταξίδι ζωής μέσα από τα μάτια του μικρού Όσκαρ. Οι τελευταίες δώδεκα μέρες του στο νοσοκομείο, έχοντας λευχαιμία, είναι καθοριστικές και λυτρωτικές. Η σοφία της ζωής, του χαρίζεται απλόχερα και γενναιόδωρα από την καταλυτική παρουσία της θείας Ροζ. Πρωταγωνιστούν οι: Μαρία Αλιφέρη, Δημήτρης Γιώτης.
Κερδίστε Προσκλήσεις 

«Talking Heads» στο Θέατρο 104

“Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη”, ” Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές” και “Μία κυρία των γραμμάτων” είναι τα τρία έργα από τη συλλογή μονολόγων «Talking Heads» του δημοφιλούς Βρετανού συγγραφέα Άλαν Μπένετ που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Παπαδάκης. Μονόλογοι ανθρώπων της μεσοαστικής ή μικροαστικής τάξης που, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο καθένας, βρίσκονται σε προσωπικό αδιέξοδο. Ένα σύγχρονο κοινωνικό μωσαϊκό. Πρωταγωνιστεί η Πηνελόπη Σταυροπούλου.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα μεσάνυχτα» στο θέατρο Καρέζη

Ο διάσημος θεατρικός συγγραφέας Σάιμον Στήβενς υπογράφει τη θεατρική διασκευή του πολυβραβευμένου μυθιστορήματος του Μαρκ Χάντον, ενώ ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος κρατά τη σκηνοθετική μπαγκέτα. Μια γλυκόπικρη ιστορία για τον αυτισμό, την εφηβεία, τις διαλυμένες οικογένειες και τα μαθηματικά. Πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Νιάρρος, Κατερίνα Λυπηρίδου, Κόρα Καρβούνη, Θύμιος Κούκιος, Μαρία Κατσανδρή.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Βόυτσεκ» στο θέατρο Ροές

Το πιο γνωστό έργο του Γκέοργκ Μπύχνερ σκηνοθετεί η Ελένη Παργινού. Η ιστορία τοποθετεί στο κέντρο της τον άνθρωπο αντι-ήρωα που εγκλωβισμένος σε ένα σύστημα εξουσίας φτάνει στον εκτροχιασμό και τελικά σε μια αυτοκτονική δολοφονία. Πρωταγωνιστούν οι: Συμεών Τσακίρης, Εμμανουέλα Κορκή, Λευτέρης Παπακώστας, Νεφέλη Ανανιάδη, Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Μαριλένα Γερμανού.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Χάρολντ και Μοντ» στο θέατρο Νέος Ακάδημος

Το  ανατρεπτικό και συγκινητικό αριστούργημα του Κόλιν Χίγκινς σκηνοθετεί ο Σωτήρης Χατζάκης, ενώ πρωτότυπη μουσική συνθέτει ο Μιχάλης Δέλτα. Ένα έπος για τον έρωτα και τη μοναξιά, για τις σχέσεις των σημερινών νέων με την παλιότερη γενιά, για την έλλειψη επικοινωνίας και τη μανία των ανθρώπων να χτίζουν τοίχους απομόνωσης και αδιέξοδα, ξεχνώντας πως η αγάπη είναι ο δρόμος… Πρωταγωνιστούν οι: Τάνια Τσανακλίδου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Ελένη Βαΐτσου, Αλέξανδρος Χούντας, Ειρήνη Κότσιφα, Διονύσης Στραβοράβδης
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Οι φάλαινες του Αυγούστου» στο θέατρο Χώρα

Το συγκινητικό έργο του David Berry, που αποτελεί ύμνο στη ζωή και στην ανθρώπινη αλληλεγγύη σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας. Πέντε διαφορετικοί άνθρωποι, προχωρημένης ηλικίας, συναντώνται σε ένα νησί το καλοκαίρι, μετρώντας αντοχές, αναμνήσεις, ελπίδες, αγωνίες και όνειρα. Η δύναμη της ζωής έρχεται αντιμέτωπη με τη δύναμη του θανάτου. Τα γηρατειά προβάλλουν τη λάμψη της αλλοτινής νιότης και το παρόν φωτίζει το παρελθόν. Πρωταγωνιστούν οι: Τζένη Ρουσσέα, Έρση Μαλικένζου, Νίκος Γαλανός, Μαρία Αντουλινάκη, Μάκης Πατέλης, Γιάννης Μαρίνος.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Ο Πατέρας» στο θέατρο Άλφα

Το έργο του μεγάλου Σουηδού δραματουργού Αυγούστου Στρίντμπεργκ σκηνοθετεί ο Άκις Βλουτής. Η μέχρι τελικής εξόντωσης «μάχη» άντρα και γυναίκας για την επιβολή στην οικογένεια και η καταλυτική δύναμη της αμφιβολίας. Πρωταγωνιστούν οι:  Άκις Βλουτής, Δήμητρα Χατούπη, Λουκία Πιστιόλα, Πέτρος Παπαζήσης, Ηλέκτρα Τσαγκανά, Αλέξης Διαμαντής.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Tape» στο θέατρο 104

Το έργο του Αμερικανού συγγραφέα Stephen Belber, σε δραματουργική επεξεργασία-σκηνοθεσία του Θοδωρή Βουρνά παρουσιάζεται στο Θέατρο 104. Το «Tape» (1999) μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο το 2001 από τον Richard Linklater, σε σενάριο του ίδιου του συγγραφέα, ξεχώρισε με πρωταγωνιστές τους Ίθαν Χοκ, Ούμα Θέρμαν και Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ. Στην παράσταση στο θέατρο 104 πρωταγωνιστούν οι Κώστας Κάππας, Δημήτρης Λιακόπουλος, Εμμανουέλα Αλεξίου.
Κερδίστε Προσκλήσεις

Terror στο Θέατρο Αθηνών

Ο Γιώργος Οικονόμου σκηνοθετεί και η Μιρέλλα Παπαοικονόμου διασκευάζει το συνταρακτικό έργο του Φέρντιναντ φον Σίραχ. Με αφορμή μια αεροπορική τραγωδία που κόστισε τη ζωή 164 επιβατών, η παράσταση βάζει το κοινό σε ρόλο ενόρκων μιας αγωνιώδους δίκης με αμείλικτα ερωτήματα γύρω από την τρομοκρατία, την καταστολή και τη σύγχρονη ηθική πολιτών και κρατών. Πρωταγωνιστούν οι Κώστας Ανταλόπουλος, Στέλιος Δημόπουλος, Βάσω Καβαλιεράτου, Νάνσυ Μπούκλη, Βασίλης Παλαιολόγος, Γιάννης Στεφόπουλος.

«The Proof Show» στο Red Jasper Theatre

Η μουσικοθεατρική ομάδα ValSia (Βαλέρια Δημητριάδου και Αθανασία Κουρκάκη) παρουσιάζει τη νέα της δουλειά “The Proof Show” στο Red Jasper Theatre (πρώην Β’ Σκηνή Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας). Τα έργο είναι εμπνευσμένο από το παραμύθι “Sole, Luna e Talia” από το “Pentamerone” του Τζιαμπατίστα Μπαζίλε. Δύο κοπέλες, η Sole και η Luna, παίρνουν μέρος σ’ έναν διαγωνισμό, όπου πρέπει να αποδείξουν την αξία τους και να κερδίσει η καλύτερη. Ένας διοργανωτής κινεί τα νήματα, ο Maestro. 5 μέρες, 5 δοκιμασίες. Οι κοπέλες εμφανίζονται κάθε βράδυ ζωντανά μπροστά στο κοινό για να διαγωνιστούν. Σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«Reigen. Δέκα διάλογοι για το Σεξ» στο θησείον – Ένα θέατρο για τις Τέχνες

Το έργο του Αυστριακού Άρτουρ Σνίτσλερ -γνωστό και με τον τίτλο «Το Γαϊτανάκι του Έρωτα»- παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Αλίκης Δανέζη Knutsen. Ένα έργο για το σεξ και τις ανθρώπινες και κοινωνικές σχέσεις που αλλάζουν μορφή, μέσα από τις ιστορίες δέκα ζευγαριών. Όλους τους ρόλους υποδύονται η Θεοδώρα Τζήμου και ο Γιώργος Χρανιώτης, μέσα από ένα παιχνίδι μεταμορφώσεων και συνεχών εναλλαγών.
Κερδίστε Προσκλήσεις

«O Θρύλος του 1900» στο θέατρο Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες

Μια παράσταση βασισμένη στον θεατρικό μονόλογο του Alessandro Baricco «Novecento» σε μουσική προσαρμογή και σκηνοθεσία του Γιάννη Φίλια και του Δημήτρη Σταματελόπουλου. Άλλοτε από τη θέση του αφηγητή, άλλοτε ερμηνεύοντας τους κεντρικούς χαρακτήρες, δυο άντρες με όχημα πρωτότυπες jazz μουσικές συνθέσεις, ζωντανεύουν μ’ ένα πιάνο και μια τρομπέτα τη μοναδική ιστορία του Χιλιαεννιακόσια, του πιανίστα που γεννήθηκε πάνω σε ένα υπερωκεάνιο και δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στη στεριά.
Κερδίστε Προσκλήσεις

Δείτε στην επόμενη σελίδα: Έργα Μυστηρίου και Ψυχολογικά Θρίλερ

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b