MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Όταν η Κάλλας Συνάντησε τη Μονρόε, στο Θέατρο Άλφα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Με το έργο «Όταν η Κάλλας Συνάντησε τη Μονρόε», των Δανάη Σταματοπούλου και Αναστασία Τζελέπη, η σκηνή του Θεάτρου Άλφα μετατρέπεται, από τις 2 Οκτωβρίου, στον τελευταίο, μυστήριο τόπο συνάντησης δύο γυναικών που η ζωή τους απασχολεί ακόμα και σήμερα.

Monopoli Team

Η παράσταση «Όταν η Κάλλας συνάντησε τη Μονρόε» ανεβαίνει για 2η χρονιά στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα, από τις 2 Οκτωβρίου 2019, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Στη συγγραφή του κειμένου και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι Δανάη Σταματοπούλου και Αναστασία Τζελέπη, ενώ τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει οι Άρτεμις Γρύμπλα και Κωνσταντίνος Μπιμπής.

Μαρία Κάλλας και Μέριλιν Μονρόε

Εκείνη έμεινε στην ιστορία για τη φωνή της. Εκείνη η άλλη έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά της. Εκείνη φορούσε συνήθως ένα μαύρο φουστάνι. Εκείνη η άλλη φορούσε συνήθως ένα άσπρο φουστάνι. Εκείνης το πραγματικό όνομα ήταν Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου. Εκείνης της άλλης το πραγματικό όνομα ήταν Νόρμα Τζιν Μόρτενσον. Εκείνη έκανε καριέρα με το όνομα Μαρία Κάλλας και εκείνη η άλλη με το όνομα Μέριλιν Μονρόε.

«Όταν η Κάλλας Συνάντησε τη Μονρόε»: Λίγα λόγια για το έργο

Εκείνες συναντήθηκαν μόνο μια φορά από κοντά. Και αυτή είναι η δεύτερη. Λίγα γνωρίζουμε για το τι κουβέντες αντάλλαξαν, εάν αντάλλαξαν, οι δυο τους εκείνο το βράδυ. Όμως σε αυτή τη συνάντηση θα τα πουν όλα. Δυο γυναίκες, δυο πραγματικά σύμβολα, δυο σταρ, που έγραψαν ιστορία, που απασχόλησαν, που ενόχλησαν, που αδικήθηκαν, που εκθειάστηκαν, που έζησαν με φως και σκοτάδι, που πέθαναν με φως και σκοτάδι, συναντιούνται χωρίς να το θέλουν για μια τελευταία φορά.

Μια κωμικοτραγική συνάντηση δυο γυναικών που μοιάζουν να μην έχουν τίποτα να πουν και θα πουν τα πάντα. Θα συναντηθούν, θα μιλήσουν, θα εξομολογηθούν, θα τσακωθούν, θα φωνάξουν, θα κλάψουν, θα γελάσουν.

Μία «συνάντηση» κάποτε σε ένα μπάρ…

Ένα μπαρ αποτελεί το νέο σημείο συνάντησής τους. Τι είναι όμως αυτό το μπαρ; Ποιος ο λόγος να βρεθούν αυτές οι γυναίκες;

Δυο γυναίκες που δεν συναντήθηκαν ποτέ ουσιαστικά, πραγματοποιούν την συνάντηση που «όφειλε» η μία στην άλλη. Μια συνάντηση που «όφειλαν» στις ιστορίες τους. Μια συνάντηση που «όφειλαν» σε όλους και όλες εμάς. Εμάς που θέλουμε να τις καταλάβουμε. Που θέλουμε να τις γνωρίσουμε. Που θέλουμε να τις δούμε από κοντά. Μια απόπειρα καταγραφής της ψυχοσύνθεσης δύο μεγάλων σταρ, μέσα από μια φανταστική συνάντηση, φωτίζοντας περισσότερο την κάτω από τα ρούχα και πίσω από τα φώτα πλευρά τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δανάη Σταματοπούλου & Αναστασία Τζελέπη
Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα & Κωνσταντίνος Μπιμπής

Φωτισμοί: Στέλιος Πλασκασσοβίτης

Παίζουν: Δανάη Σταματοπούλου & Αναστασία Τζελέπη

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 8 ευρώ (προπώληση), 10 ευρώ (ταμείο), 8 ευρώ (Αμέα, φοιτητικό, μαθητικό)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 2 έως 31 Οκτωβρίου 2019
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Χρήστος Τζιάτζιος
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theatre/theatro-alfa/otan-i-kallas-sunantise-tin-monro/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Άλφα.Ιδέα, Πατησίων 37, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0523 8742
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
O Yann Marussich στο Θέατρο NOŪS με την τελετουργική performance «AGOKWA»
ΘΕΑΤΡΟ
Το Σποτ, του Ζήση Ρούμπου για μια τελευταία παράσταση στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ
Θεατρικά Νέα
Λυσιστράτη: Μια κωμική όπερα δια χειρός Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο
ΘΕΑΤΡΟ
Οutliers: Το νέο χορογραφικό έργο των arisandmartha στο opbo studio
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αρχάγγελος της Κρήτης: Η παράσταση για τη ζωή του Νίκου Ξυλούρη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Σταθμός Ω: Ένα νέο ελληνικό έργο του Γιώργου Χριστοδούλου στο Εθνικό
Θεατρικά Νέα
A Biographical Wardrobe: Στο Onassis Ready, η Τίλντα Σουίντον αφηγείται τη ζωή της μέσα από μια εκλεκτική συλλογή ρούχων
ΘΕΑΤΡΟ
Μια Καινούργια Ομορφιά: Μια παράσταση-εγκατάσταση της Ομάδας Θεάτρου Όπερα στο Πάνω Σπίτι
ΘΕΑΤΡΟ
Η Κυρά της Ρω: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Φιλίπ
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μέγας Ιεροεξεταστής, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Αι Γυμνισταί: Η παράσταση της Ομάδας Νοσταλγία ξανά στο Rabbithole
ΘΕΑΤΡΟ
πολίτες β’ κατηγορίας, του Brian Friel στο Θέατρο Τζένη Καρέζη