MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις: Ποιες παραστάσεις θα δούμε τη θεατρική σεζόν 2019-20

Το Θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις ανακοινώνει τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του, για τη θεατρική σεζόν 2019-20

Monopoli Team

Ακραία ποιητική, υπαρξιακά πολιτική, η θεατρική σκηνή του Δημήτρη Λάλου κλείνει 3 χρόνια λειτουργίας με δυο επιτυχίες σε επανάληψη, τρεις νέες παραγωγές, τη βραβευμένη παράσταση του Adapt Festival και τα σεμινάρια της Μικρής Ακαδημίας. Να είσαι εκεί, να «πρέπει να είσαι»…

Lolita Reversed | Dark του Χρήστου Καρασαββίδη

Από 4 έως 27 Οκτωβρίου 2019

Δυο χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση, παρουσιάζεται η «Lolita Reversed: Dark», σε μια ολοκαίνουρια μορφή, πολύ πιο σκοτεινή, πιο τολμηρή και πιο επιθετική, ξαναγραμμένη και επανασκηνοθετημένη, εντελώς διαφορετική, θέτοντας νέα κριτήρια για το τι θεωρείται πειραματικό θέατρο και τι ποιητικός λόγος.

Μια παράσταση που δίχασε κοινό και κριτικούς, προκαλώντας πλήθος αποθεωτικών αλλά και πολύ σκληρών σχολίων, καταλήγοντας ως μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων και μια σειρά από συνεχόμενα sold out.

Κείμενο, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια, φωτισμούς: Χρήστος Καρασαββίδης

Παίζουν: Τάσος Δέδες, Κρίστελ Καπερώνη, Τζωρτζίνα Λιώση, Στέφανος Λώλος, Μάρω Παπαδοπούλου, Δώρα Παρδάλη

Μέρες και ώρα παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20.30

Lolita Reversed

Η Αρρώστια της Νιότης του Φέρντιναντ Μπρούκνερ

Από 16 Οκτωβρίου έως 11 Ιανουαρίου 2020

Με την υπεροψία μιας νιότης που ασφυκτιά, παρατηρώντας παγωμένη και ασάλευτη την παγκόσμια αγωνία στη Βιέννη του μεσοπολέμου που προαναγγέλλει το πέρασμα στη χιτλερική Γερμανία.

Ο Δημήτρης Λάλος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Tempus Verum-Εν Αθήναις προσεγγίζει απόλυτα, αφοριστικά, σαν μια εκμηδενιστική παρέλαση, την «Αρρώστια της Νιότης» σε μια παράσταση που καίει, με τον τρόπο που καίει ο πάγος.

Παίζουν: Ξένια Αλεξίου, Τάσος Δέδες, Κρίστελ Καπερώνη, Μελίνα Λεφαντζή, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργο Τριανταφυλλίδης, Ουσίκ Χανικιάν

Ημέρες και ώρα των παραστάσεων: Τετάρτη & Σάββατο στις 18:00

Η Αρρώστια της Νιότης

Ο Άσχημος του Μάριους φον Μάγενμπουργκ

Από 1 Νοεμβρίου έως 12 Απριλίου 2020

Η μεγάλη επιτυχία της βερολινέζικης Σαουμπίνε ιδιοφυώς σκηνοθετημένη από τον Δημήτρη Λάλο μετά από μια σειρά από sold out και εξαιρετικές κριτικές  (**** Μ. Κρύου, Αθηνόραμα), (Εντυπωσιακές οι αμφίστομες και υπόγεια διαλεκτικές ερμηνείες του Θανάση Δόβρη, του Συμεών Τσακίρη, της Βάσως Καβαλιεράτου και του Μιχάλη Βρεττού. Η μουσική επένδυση του Μίνωα Μάτσα ακούγεται στιλπνή και κοφτερή σαν γερμανικό ατσάλι… Γρ. Ιωαννίδης, Εφημερίδα των Συντακτών), επαναλαμβάνεται πιο μαύρη και καφκική από ποτέ!

Ημέρες και ώρες των παραστάσεων:  Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20.30

Ο Άσχημος

Νιζίνσκι – Η Προφητεία της Φωτιάς του Χριστόφορου Χριστοφή

Ο Χριστόφορος Χριστοφής στο μυαλό του θρυλικού Ρώσου χορευτή και χορογράφου Βάσλαβ Νιζίνσκι…Ένα ταξίδι στο ανθρώπινο υποσυνείδητο, στο τέλος της παλιάς Ευρώπης και στην πτωτική πορεία ενός πολιτισμού που οδήγησε στον μονοδιάστατο άνθρωπο της εποχής μας.

Από 27 Ιανουαρίου στη σκηνή του «Tempus Verum-Εν Αθήναις», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου.

Νιζίνσκι – Η Προφητεία της Φωτιάς

Σουφραζέτες του Χρήστου Καρασαββίδη

Μετά την «Lolita Reversed» και «Τα Τέσσερα Κοριτσάκια», η νέα παράσταση του Χρήστου Καρασαββίδη, αξιοποιεί την ποιητική φόρμα λόγου και την εικαστική προσέγγιση, εμπνευσμένη αυτή τη φορά από ένα κίνημα που άλλαξε τον προηγούμενο αιώνα δημιουργώντας τις βάσεις μιας πιο δίκαιης κοινωνίας. Από 27 Απριλίου στη σκηνή του «Tempus Verum-Εν Αθήναις».

«Η παράσταση περιστρέφεται γύρω από τα γυναικεία κοινωνικοπολιτικά κινήματα και τη θέση της γυναίκας στην πολιτική ζωή του 20ού αιώνα. Με άξονα το κίνημα των Σουφραζετών που έδρασε στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, διεκδικώντας το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες, ξετυλίγεται το κουβάρι ιστορίας και γεγονότων, που είτε βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα όπως οι διαδηλώσεις, η ασκούμενη από και προς όλες τις κατευθύνσεις βία, οι φυλακίσεις, είτε σε μυθοπλαστικές ιστορίες έρωτα που στιγμάτισαν τις ζωές τους.»

Σουφραζέτες

Ξέπλυνες το αλάτι από πάνω σου; της ομάδας Sacra

Από 25-29 Σεπτεμβρίου

Η παράσταση – ερώτηση με τον αινιγματικό τίτλο «Ξέπλυνες το Αλάτι από Πάνω σου;», που διακρίθηκε με το 1ο βραβείο στο Adapt Festival 2, παρουσιάζεται στη σκηνή του «Tempus Verum-Εν Αθήναις».

Πέντε νέοι απόφοιτοι (2019) της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν συστήνονται ως Ομάδα Sacra και παρουσιάζουν μία παράσταση που υπακούει στους κανόνες του Devised Theater. Εμπνευσμένοι από το φιλοσοφικό δοκίμιο του Επίκτητου «Η Ελευθερία» αναρωτιούνται: Υπάρχει ένας ελεύθερος εαυτός που αντιστέκεται στα μοτίβα της κοινωνικής συμπεριφοράς; Υπάρχει εαυτός που δεν είναι δέσμιος μιας ιδέας, ενός κοινωνικού προστάγματος, μιας ψεύτικης ηθικής;

Ξέπλυνες το αλάτι από πάνω σου;

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b