MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

H μεγαλύτερη τοιχογραφία του κόσμου ως συμβολική υπενθύμιση για το κλίμα

Το γαλλικό δίδυμο των street artists, Ella & Pitr, ολοκλήρωσε το τελευταίο έργο του στο Παρίσι, καλύπτοντας επιφάνεια 25.000 τετραγωνικών μέτρων, θέλοντας ταυτόχρονα να περάσει κι ένα οικολογικό μήνυμα.

Monopoli Team

Η ομάδα έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε από το 2015 με το έργο «Λίλιθ και Όλαφ» στη Νορβηγία, με εμβαδόν 21.000 τετραγωνικά μέτρα.

«Τι καιρό θα κάνει αύριο;»

Στο καινούριο έργο – και καινούργιο ρεκόρ – που φέρει την επωνυμία «Quel temps fera-t-il demain?», που σημαίνει «Τι καιρό θα κάνει αύριο;» εμπνέονται από την παγκόσμια συζήτηση γύρω από το κλίμα και χρησιμοποιούν την κοινότοπη φράση «τι καιρό θα κάνει αύριο;», συμβολικά και ως υπενθύμιση για το μέλλον της κλιματικής αλλαγής και την επόμενη γενιά!

Το έργο αναπαριστά μια ηλικιωμένη γυναίκα που κοιτάζει τους περαστικούς και τα διερχόμενα αυτοκίνητα του περιφερειακού δρόμου από την τοιχογραφία απευθύνοντας το ερώτημα και αποτελεί μια επισήμανση του κινδύνου που απειλεί πιο ορατά από ποτέ την ανθρωπότητα. Η τοιχογραφία, στην οποία χρησιμοποιήθηκε ακρυλική μπογιά ολοκληρώθηκε σε οκτώ ημέρες. Στην ταράτσα του διπλανού κτιρίου δεσπόζει μια πελώρια πλαστική σακούλα.

Οι καλλιτέχνες Ella & Pitr απέκτησαν πρόσβαση στην οροφή του Συνεδριακού Κέντρου στο Paris Expo Porte de Versailles μέσω της Art en Ville, ένωσης που φέρνει καλλιτέχνες σε επαφή με ιδιοκτήτες κτηρίων για να χρησιμοποιήσουν ως «καμβά», για τα έργα τους, χώρους άνευ τωρινής χρήσης στην πόλη.

Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Επίδομα παιδιού 2026: Άνοιξαν οι αιτήσεις στο Α21 – Όλα τα βήματα και οι δικαιούχοι
Επίκαιρα
Eurostat: Εκτόξευση σχεδόν 13% των τιμών στα καύσιμα – Πάνω από τον μέσο όρο η Ελλάδα
Επίκαιρα
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια
Art & Culture
Τίτλοι τέλους για τον ΝΕΟΝ μετά από 15 χρόνια
Επίκαιρα
Βρετανία: Εξετάζει την επιβολή εισιτηρίου στα μουσεία και προκαλεί αντιδράσεις
Επίκαιρα
Συνεχίζονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μετρό – Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Αστόρια»
Art & Culture
Τι Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών θέλουμε;
Επίκαιρα
Stop Scrolling: BieberChella, "ticketmaster war" για την Άννα και μια χώρα επικίνδυνη για τις γυναίκες
Επίκαιρα
Αυτές είναι οι πιο ακριβές και οικονομικές περιοχές για αγορά ή ενοικίαση σπιτιού στην Ελλάδα
Επίκαιρα
Δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις, πλέον, για να μιλήσουμε για τον θάνατο μίας γυναίκας
Επίκαιρα
Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων 2026: “Η ζωντανή κληρονομιά σε περιόδους κρίσης” το φετινό θέμα