MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του στο Θέατρο Βράχων

Ο μονόλογος “Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του” του Ντάλτον Τράμπο με ελεύθερη είσοδο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων”

Monopoli Team
Το αντιπολεμικό αριστούργημα του Ντάλτον Τράμπο «Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του», γράφτηκε το 1939 και κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου των ΗΠΑ. Μεταφέρθηκε από τον ίδιο στον κινηματογράφο το 1971 και απέσπασε το Διεθνές Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων” θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 18 Ιουλίου σε διασκευή Σοφίας Αδαμίδου στο Θέατρο Βράχων με ελεύθερη είσοδο.

Η υπόθεση
Το έργο του σπουδαίου και κυνηγημένου από τον Mακαρθισμό, σεναριογράφου Nτάλτον Tράμπο, είναι μία από τις πιο συγκλονιστικές αντιπολεμικές φωνές. Ο Τζο, ένας νεαρός Αμερικανός στρατιώτης, τραυματίζεται φρικτά κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από μια οβίδα. Ακρωτηριασμένος στα χέρια και τα πόδια, χωρίς όραση και ακοή, με διαλυμένο πρόσωπο και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, με κατεστραμμένο εγκέφαλο, μεταφέρεται στο νοσοκομείο, με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο. Αυτό το κατακρεουργημένο σώμα, καθηλωμένο στο κρεβάτι της φρίκης, αυτό το ασώματο σώμα που του λείπουν σχεδόν τα πάντα, αυτός ο ζωντανός που είναι νεκρός, ο νεκρός που είναι ζωντανός, έχει διατηρήσει το πιο σημαντικό ανθρώπινο χαρακτηριστικό: την ικανότητα της σκέψης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ντάλτον Τράμπο
Σκηνοθεσία: Θάλεια Ματίκα

Σκηνικά: Ηλένια Δουλαδήρη
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδήρη
Μουσική: Τάσος Σωτηράκης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζουν: Τάσος Ιορδανίδης

Τιμές Εισιτηρίων: Ελεύθερη Είσοδος
Διάρκεια Παραστάσεων: Πέμπτη 18 Ιουλίου
Πληροφορίες: θέατρο Βράχων, Τηλέφωνο: 21 0760 9350
Παραστάσεις: Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 21:00
Διασκευή: Σοφία Αδαμίδου
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας, Τηλέφωνο: 21 0760 9350
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b