MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
27
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

  Τρία μονόπρακτα έργα που ξεχώρισαν στο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

  Το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων παρουσιάζει για τρίτη συνεχή χρονιά 3 νέα μονόπρακτα θεατρικά έργα που διακρίθηκαν στο τέλος της διαδικασίας.

  Meatball του Δημήτρη Φούτσια
  Meatball του Δημήτρη Φούτσια
  Monopoli Team

  Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας, ολοκλήρωσε και φέτος το πεντάμηνο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕΝΘΕΣΥ).

  Μετά από δύο χρόνια με sold out παραστάσειςτων έργων που διακρίθηκαν, το ΕΝΘΕΣΥ ανεβαίνει φέτος στο Θέατρο και παρουσιάζει τα τρία νέα μονόπρακτα που ξεχώρισαν στο φετινό Εργαστήριο.

  «Messenger» της Αλίκης Κύρκου.
  Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή

   «MEATBALL» του Δημήτρη Φούτσια.
  Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

  «Έν τπ χαλαρ…» της Ναυσικάς Βασιλείου
  Σκηνοθεσία: Παντελής Φλατσούσης

   Σκοπός του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και του Εργαστηρίου Νέων Θεατρικών Συγγραφέων, που διευθύνει ο συγγραφέας Ηρακλής Λογοθέτης, με την αμέριστη πάντα υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, είναι να ανακαλύπτει νέες, ελπιδοφόρες θεατρικές φωνές.

   Μαζί τους σ’ αυτή την προσπάθεια τρεις σημαντικοί σκηνοθέτες της νέας γενιάς η Κίρκη Καραλή, ο Γιώργος Λύρας και ο Παντελής Φλατσούσης, δίνουν την ευκαιρία τα μονόπρακτα να γίνουν εικόνα, να ζωντανέψουν χαρακτήρες,  σκηνικά,  να γίνει παράσταση και συστήνουν τους νέους συγγραφείς στην θεατρική κοινότητα.

   Σημειώματα Σκηνοθετών:

  Messenger, της  Αλίκης Κύρκου

  «Digital χαμόγελα, digital φιλιά, digital φιλίες, digital έρωτας. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα, η νέα κανονικότητα. Συναισθήματα που εκτονώνονται σε λέξεις και emoticons, άνθρωποι που αλληλεπιδρούν πλασματικά, ρέπλικες εαυτών και χαρακτήρων σκορπίζονται στα social media και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ποιος και ποιος ο πραγματικός του εαυτός. Κι αυτή είναι, επίσης, κι η “νέα μοναξιά”. Ηλεκτρονικές στιγμές που δεν καταγράφονται ούτε στο μυαλό, ούτε στο σώμα, παρά μόνο στον ηλεκτρονικό κόσμο, ξεβράζοντάς μας μέσα σε ένα απέραντο κενό.

  Στο “Messenger” δεν καταγράφεται κάτι το φουτουριστικό ή το δυστοπικό. Πρόκειται απλώς για μία κανονική μέρα ενός μέσου 19χρονου. Κι αν ο θεατής που το παρακολουθήσει είναι αυτής της ηλικίας, δύσκολα θα βρει κάτι το πρωτότυπο στην ιστορία του. Ίσως, όμως, μέσα από μερικές σκηνικές στιγμές του, δει κατά πρόσωπο τη δική του μελαγχολία, τη δική του μοναξιά, και κάνει κάτι γι’ αυτή, συνειδητοποιώντας το πόσο πολλά χάνει απ’ την πραγματική μη digital ζωή του».

  Κίρκη Καραλή

  «MEATBALL» του Δημήτρη Φούτσια

  «Στο θέατρο έχουμε την τύχη να πυροδοτούμε καταστάσεις, συνθήκες και σχέσεις που εκκινούνται από τα πιο σημαντικά γεγονότα ή συγκρούσεις αλλά και από τα πιο καθημερινά και ίσως στα μάτια μας «ασήμαντα». Στη δική μας περίπτωση ένα πολιτισμένο δείπνο δίνει τη σκυτάλη του  στην αρένα των ζώων με το εύρημα ενός «παράνομου» υπολείμματος φαγητού. Το Ενθεσυ και το Meatball είναι και φέτος για μένα το πιο αναζωογονητικό και ελπιδοφόρο θεατρικό γεγονός του καλοκαιριού . Με τις ιδανικότερες συνθήκες. Νέα γενιά ηθοποιών , νέα γενιά συγγραφέων. Νέα παραγωγή ελληνικού έργου. Νέο δυναμικό επί σκηνής. Ελπίδα»

  Γιώργος Λύρας

  «Έν τόπῳ χαλαρῷ…» της Ναυσικάς Βασιλείου

   «Αν και το σύγχρονο θέατρο φαίνεται να παράγει γραφή από την ίδια την πρακτική του το γραπτό κείμενο παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι του. Η προσπάθεια ανάδειξης μίας σύγχρονης ελληνικής γραφής είναι εξαιρετικά σημαντική. Ακριβώς αυτό είναι και το γοητευτικό σε αυτή την διαδικασία. Μία νέα συγγραφέας δοκιμάζει να βρει την γραφή της και συγχρόνως ένα εργαστήρι νέων συγγραφέων θέτει το ερώτημα: ποιά είναι η σύγχρονη ελληνική γραφή;

  Μέσα από την παρουσίαση του έργου »Εν τόπω χαλαρώ» θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα αναδεικνύοντας τα προτερήματα του κειμένου και προσπαθώντας και εμείς να ανιχνεύσουμε το πώς μία νέα θεατρική γραφή, ενός νέου θεατρικού συγγραφέα που ζει αυτή την στιγμή στην Αθήνα μπορεί να πληροφορήσει την ίδια την θεατρική πράξη».

  Παντελής Φλατσούσης

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Συγγραφέας: Ναυσικά Βασιλείου, Δημήτρης Φούτσιας,Αλίκη Κύρκου
  Σκηνοθεσία: Παντελής Φλατσούσης, Γιώργος Λύρας, Κίρκη Καραλή


  Παίζουν: Αθηνά Βελημβασάκη, Αλέξανδρος Δαρμάνης, Ραφαήλ Σιδηρόπουλος/ Άρτεμις Γρύμπλα, Βασιλική Κίσσα, Πάνος Μαλικούρτης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης/ Βίκυ Διαμαντοπούλου,Θάλεια Τζίμκα

  Τιμές Εισιτηρίων: Είσοδος Ελεύθερη
  Πληροφορίες: 210 3418579
  Παραστάσεις: Τετάρτη 10 & Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 20:30
  Πληροφορίες Χώρου: Αίθουσα: Θέατρο, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλέφωνο 21 0341 8550
  Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ