MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΕΣ

Οι ασπρόμαυρες ταινίες που πρέπει να προστεθούν στη λίστα σας!

Ασπρόμαυρες ταινίες, αξεπέραστες, αγαπημένες και χαραγμένες στη μνήμη μας

Monopoli Team

Μια παρακαταθήκη του παρελθόντος που αποτέλεσε έμπνευση για τις επόμενες γενιές. Σημερινοί σκηνοθέτες που επέλεξαν να παρουσιάσουν τις ταινίες τους σε ασπρόμαυρο φόντο. Έχουν σκοπό να μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή.  Ιδιαίτερα για όσους αγαπούν τον ασπρόμαυρο κινηματογράφο αυτές οι ταινίες είναι μια πηγή έμπνευσης και νοσταλγίας. Αυτή η μεταφορά σε μία άλλη εποχή που συμβαίνει στις περισσότερες από αυτές τις ταινίες μας κάνει να ερωτευόμαστε ακόμα πιο πολύ τις παλιές ασπρόμαυρες ταινίες, αλλά και τις σύγχρονες.

Ψυχρός Πόλεμος (2018)

Στην επαρχιακή Πολωνία του 1949 ο μουσικοσυνθέτης Βίκτορ γνωρίζει τη νεαρή, δυναμική και φιλόδοξη τραγουδίστρια Ζούλα, την οποία ερωτεύεται. Στη σκιά του Ψυχρού Πολέμου και για τα επόμενα 15 χρόνια. Η παθιασμένη σχέση τους θα τους οδηγήσει στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Σπλιτ και πίσω στην Πολωνία. Σταθμούς ενός αιώνιου και αδύνατου έρωτα. Μια ερωτική ιστορία που ταξιδεύει μέσα στο χρόνο σε μία ταινία που προβάλει προηγούμενες δεκαετίες. Όλα παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή από τους διαλόγους έως τις ερμηνείες των ηθοποιών.

Control (2007)

Η ταινία αναφέρεται στη ζωή του τραγουδιστή των Joy Division.  Ο Ian Curtis,  ερμηνεύεται από τον ηθοποιό Anton Corbijn. Η απίστευτη ομοιότητα των δύο μας μεταφέρει ακριβώς στην εποχή, αλλά και στον τρόπο που έζησε ο τραγουδιστής. Ο Ian Curtis, μυθικός πλέον για την επίδρασή του στη σύγχρονη μουσική, έδωσε τέλος στη ζωή του το 1980. Δεν απεικονίζεται ως Θεός που εν σοφία εποίησε τα έργα του, αλλά σαν ένας άνθρωπος. Έχει βίαιες μεταπτώσεις και βαριές σιωπές. Στιγμές έμπνευσης και πλήρους κατατονίας, σκηνικής ενέργειας και υπαρξιακών αδιεξόδων. Η ζωή του ήταν ήταν βαρετή, γκρίζα, προαστιακή και ως τέτοια σκηνοθετήθηκε. Μια διαφορετική ασπρόμαυρη ταινία που συνδυάζει το σενάριο με το αποκαλυπτικό ασπρόμαυρο σκηνικό .

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b