MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΑΘΗΝΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ
26
ΙΟΥΝΙΟΥ
  • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
    CHEF'S TIPS

    Γεμιστά με ρύζι από την food blogger Nikis_Food

    Το καλύτερο ελληνικό φαγητό, συνδυασμένο φυσικά με το καλοκαίρι!

    Monopoli Team

    Υλικά:

    •  1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
    •  1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    •  1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
    • 3 κ.σ σταφίδες
    • μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • Στην μύτη του κουταλιού σκόνη μπαχάρι
    • Στην μύτη του κουταλιού σκόνη κανέλας
    • 1 1/2 κ.γ ζάχαρη
    • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό για την γέμιση
    • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό για το ταψί
    • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • 1 κ.σ πάπρικα γλυκιά
    • 6 ντομάτες
    • 3 πιπεριές

    Εκτέλεση

    Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το πελτέ ντομάτας.
    Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
    Σε χαμηλή φωτιά και προσέχουμε μη μας κολλήσει.
    Συνεχίζουμε με τις σταφίδες τον μαϊντανό και την γέμιση από τις ντομάτες που έχουμε αδειάσει.
    Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και το φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από το μάτι.
    Κόβουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες (τα καπάκια) και αδειάζουμε το περιεχόμενο.
    Τα σπορακια από τις πιπεριές τα πετάμε ενώ την γέμιση από τις ντομάτες την χρησιμοποιούμε στο ρύζι.
    Τοποθετούμε τα λαχανικά μας στην γάστρα
    Γεμίζουμε με ρύζι κλείνουμε με τα καπάκια.
    Εάν μας έχει περισσέψει γέμιση ρίχνουμε λίγο νεράκι και αδειάζουμε μέσα στην γάστρα.
    Κόβουμε πατάτες σε στυλ κυδωνάτες και τοποθετούμε στα κενά.
    Ρίχνουμε ένα 11/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό να πάει παντού λίγο ελαιόλαδο επάνω από τα λαχανικά μας και λίγο αλάτι ακόμα.
    Ψήνουμε με σκεπασμένη γάστρα στους 200 βαθμούς για 1.30 ώρα και άλλη μισή ώρα με ανοιχτό καπάκι έως ότου πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

    Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_Food εδώ

    Περισσότερα από Διατροφή
    Λατρεύεις το ξανθό σου μαλλί αλλά έχεις βαρεθεί να το βλέπεις θαμπό και γεμάτο κιτρινίλες; Υπάρχει λύση!