MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

“Game of Thrones”: Αμφιλεγόμενο το φινάλε της πολυαγαπημένης σειράς

Τις έντονες αντιδράσεις των θεατών προκάλεσε το φινάλε της σειράς Game of Thrones, καθώς πολλοί διαφώνησαν με τη μεταχείριση των χαρακτήρων από τους Benioff και Weiss, και το ποιος τελικά θα κυβερνήσει το Westeros.

Monopoli Team

Το πολυαναμενόμενο φινάλε του Game of Thrones, που κυκλοφόρησε στις 19 Μαΐου, άφησε πολλούς θεατές του εξοργισμένους με την κατάληξη των αγαπημένων τους χαρακτήρων. Ταυτόχρονα, άλλοι έχουν αρχίσει ήδη να απαιτούν remake της τελευταίας σεζόν, με το αντίστοιχο petition να έχει ήδη φτάσει τις 1,3 εκατομμύρια υπογραφές!

Τι συνέβη όμως στο φινάλε;

Μετά τον ανατρεπτικό θάνατο της Daenerys από το χέρι του εραστή -και ανιψιού- της Jon Snow, το ερώτημα του ποιος θα καθίσει τελικά στο θρόνο κυρίευσε το μυαλό των θεατών. Ο θάνατός της ήταν αναμενόμενος, αφού στο τελευταίο επεισόδιο η Daenerys αγνόησε την παράδοση του King’s Landing και έκαψε την πόλη, μαζί με αθώους κατοίκους, πράγμα που οδήγησε σε χιουμοριστικές αντιδράσεις στο Twitter.

Ο Jon, συγκλονισμένος από την τρέλα που κυρίευσε τη Daenerys, αναγκάστηκε να τη σκοτώσει για να προστατεύσει τους πολίτες των Επτά Βασιλείων. Πρόκειται για τη δεύτερη από τις αγαπημένες του που πεθαίνει στα χέρια του, μετά τον παρόμοιο θάνατο της Ygritte.

Τη σορό της απομάκρυνε από το σημείο ο Drogon, ο μόνος δράκος που επιβίωσε τη σειρά. Συντετριμμένος, ο Drogon πέταξε μέχρι το θρόνο και τον έλιωσε με τις φλόγες του. Αφού η Μητέρα των Δράκων, Daenerys, δε θα καθόταν ποτέ σε αυτόν, ούτε και κανείς άλλος.

Όσοι κυβερνώντες απέμειναν,  συγκεντρώθηκαν για να αποφασίσουν τον επόμενο βασιλιά τους. Σε μια απρόσμενη στροφή των γεγονότων, η ομοφωνία εκλέγει τον Bran, πλέον αποκαλούμενο Bran the Broken, ως το νέο τους βασιλιά.

Στο πλευρό του, η Sansa θα κυβερνήσει το Βορρά.

Ο Jon επιστρέφει στο Night’s Watch με τους wildlings. Η Arya επιλέγει το δρόμο της εξερεύνησης του υπόλοιπου Westeros, ενώ ο Tyrion, πρώην σύμβουλος και βοηθός της Daenerys απρόθυμα αναλαμβάνει το ίδιο αξίωμα, στην υπηρεσία αυτή τη φορά του Bran.

Τι συνέβη στη Cersei και τον Jaime;

Πολλοί αναρωτιούνται αν είναι δυνατόν ο Jaime και η Cersei να είχαν επιβιώσει, εάν μόνο είχαν σταθεί λίγα μέτρα πιο δίπλα. Ο θάνατος δύο εκ των σημαντικότερων χαρακτήρων της σειράς από μια κατολίσθηση φάνηκε σε αρκετούς πρόχειρος, και μια έσχατη λύση για να…βγουν από τη μέση, αφήνοντας το δρόμο προς την εξουσία καθαρό για τους Stark.

Άλλωστε, ο Tyrion δε δυσκολεύτηκε να τους εντοπίσει. Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ένα τμήμα από τα ερείπια απομακρύνθηκε για να διευκολύνει την πρόσβαση, ωστόσο γιατί να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια στη μέση, όταν μεταξύ των συντριμμιών διακρίνεται το χέρι του Jaime; Το ερώτημα παραμένει προς το παρόν άλυτο.

Μια γλυκιά στιγμή

Η μόνη σκηνή του φινάλε, για την οποία δεν υπήρξε καμία αποδοκιμασία, ήταν η τρυφερή επανένωση του Jon και του Ghost.

Αν και πολλοί από τους θεατές απογοητεύτηκαν από το φινάλε, υπάρχουν και αυτοί που το υπερασπίζονται, λέγοντας ότι το Game of Thrones δε θα κατέληγε ποτέ σε ευτυχισμένο τέλος.

Κριτικές

Άλλοι κατηγορούν τους Benioff και Weiss για σεξισμό, καθώς πεθαίνουν οι δύο σημαντικότεροι γυναικείοι χαρακτήρες της σειράς, Daenerys και Cersei. Ο “Jon Snow” (Kit Harrington) προέβλεψε μια τέτοια αντίδραση, ωστόσο δε θεωρεί ότι ειδικά η στροφή της Daenerys στην τρέλα ήταν κάτι μη αναμενόμενο. Έτσι, ο θάνατός της αποτέλεσε μια αναγκαία παρέμβαση για την προστασία του λαού.

Από την άλλη, ο θάνατος της Cersei φάνηκε πρόχειρος, κακογραμμένος, και χωρίς λογική υπόσταση. Η επί χρόνια βασίλισσα του King’s Landing, έχοντας επιβιώσει λεηλασίες, πολέμους, και αμέτρητους εχθρούς, βρήκε το θάνατο από ένα σωρό ερείπια. Μια τέτοια κατάληξη της Cersei σίγουρα κινεί υποψίες για σεξιστική μεταχείριση εκ μέρους των συγγραφέων.

Τα τελευταία αδέρφια Stark

Μια άλλη σκέψη: Tα -πρώην εφτά- έξι βασίλεια τώρα κυβερνά ο Bran, με ελάχιστη συμμετοχή στην τελευταία σεζόν της σειράς. Αντίθετα, η Sansa, η οποία έχει συνεισφέρει στην πλοκή του Game of Thrones, δεν προτάθηκε από τους άρχοντες του Βορρά για να κυβερνήσει το Westeros.

Ακόμη, η μεταχείριση του χαρακτήρα της Arya έδωσε σε πολλούς την εντύπωση ότι στην τελευταία σεζόν, η Arya αποτέλεσε απλά ένα εργαλείο εξόντωσης του Night King, πράγμα που δεν της αναγνωρίστηκε επάξια. Πολλοί αισθάνονται ότι με τα ασαφή σχέδια για εξερεύνηση, οι συγγραφείς της σειράς “ξεφορτώθηκαν” έναν από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες που πέρασε από τις οθόνες μας.

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b