MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή η θρυλική ηθοποιός και τραγουδίστρια Ντόρις Ντέι

Η Ντόρις Ντέι, η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός που μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’60, πέθανε σε ηλικία 97 ετών

Monopoli Team

Η διάσημη σταρ του Χόλυγουντ πέθανε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 13 Μαΐου 2019 στο σπίτι της στην Καλιφόρνια, όπως επιβεβαίωσε ο οργανισμός της, Doris Day Animal Foundation, με επίσημη ανακοίνωσή του.

Η Ντόρις Ντέι γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1922 στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών και διέγραψε μια λαμπρή καριέρα στο χώρο του θεάματος και του ακτιβισμού, που διήρκεσε επτά δεκαετίες.

Γύρισε συνολικά 39 ταινίες στον κινηματογράφο. Πολλές από αυτές θεωρούνται σήμερα κλασικά αριστουργήματα, όπως  «Ο Άνθρωπος που Γνώριζε Πολλά» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, «Θα σε συναντήσω στα όνειρα μου»«Καλάμιτι Τζέιν» και «Τα Μυστικά της Κρεβατοκάμαρας» με τον Ροκ Χάντσον, όπου απέσπασε τη μοναδική υποψηφιότητα της για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. 

Ηχογράφησε 31 άλμπουμς και τα τραγούδια της βρέθηκαν συνολικά 460 εβδομάδες στο top-40 των charts, ανάμεσα τους και το θρυλικό «Que Sera, Sera» («Whatever Will Be, Will Be»).

Η Ντέι έχει παντρευτεί τέσσερις φορές και έχει ένα γιο, τον μουσικό Τέρυ Μέλτσερ (1942-2004), και έναν εγγονό.

Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί και ζούσε στην παραθαλάσσια πόλη Κάρμελ στην Καλιφόρνια, 190 χιλιόμετρα νότια του Σαν Φρανσίσκο. Ήταν ιδιοκτήτρια ενός πολυτελέστατου ξενοδοχείου, με θέα τη θάλασσα, που έχει την ονομασία Cypress Inn.

Από το 1971 η Ντέι άρχισε τη δραστηριότητά της ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων, όταν συνίδρυσε τον σύλλογο “Actors and Others for Animals” («Ηθοποιοί και άλλοι υπέρ των ζώων»). Στα τέλη της δεκαετίας ίδρυσε τον δικό της μη κερδοσκοπικό οργανισμό, τον Doris Day Animal Foundation και αργότερα το Doris Day Animal League (DDAL).

Το 2004 η Ντόρις Ντέι τιμηθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους σε αναγνώριση των «διακεκριμένων υπηρεσιών της προς τη χώρα».

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b