MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Όλα όσα ξέρουμε για το πολυαναμενόμενο Glastonbury 2019

Μια σκηνή μόνο για γυναίκες, η πρώτη δοκιμή του δικτύου 5G στην Ευρώπη, τα μεγάλα ονόματα και η ακύρωση του tribute προς τιμήν του Keith Flint.

Monopoli Team

Μετά το “διάλειμμα” που έκανε πέρσι το Glastonbury, το μεγαλύτερο βρετανικό φεστιβάλ επιστρέφει δυναμικά φέτος το καλοκαίρι, για 5 ημέρες, στις 26-30 Ιουνίου στο Worthy Farm, στο Somerset  του Ηνωμένου Βασιλείου, με ένα line-up γεμάτο εκπλήξεις και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Η προπώληση των εισιτηρίων είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2018, ενώ για όσους δεν πρόλαβαν την προπώληση, έγινε πώληση ελάχιστων εισιτηρίων τον Απρίλιο, όπου τα εισιτήρια έγιναν sold out μέσα σε 35 λεπτά.

Τα μεγάλα ονόματα του line-up

Στην μεγαλύτερη σκηνή του Glastonbury, την Pyramid, θα βρεθούν τα μεγαλύτερα ονόματα του φεστιβάλ. Το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουνίου headliners θα είναι οι The Killers, που υπήρξαν headliners και το 2007, και την Κυριακή 30 Ιουνίου οι The Cure, ενώ στην σκηνή Pyramid θα εμφανιστούν και ο Liam Gallagher των Oasis, ο ράπερ Stormzy  που υποσχέθηκε ένα εντυπωσιακό set, αλλά και δύο μεγάλα ονόματα της pop: η Kylie Minogue και η απρόβλεπτη Miley Cyrus.

Στην “Άλλη Σκηνή”, την δεύτερη μεγαλύτερη σκηνή του festival, θα εμφανιστούν οι Tame Impala, οι The Chemical Brothers, αλλά και η Billie Eilish, που ενώ αρχικά θα εμφανιζόταν σε μια μικρότερη σκηνή, αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε μία με “μεγαλύτερα” ονόματα μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το ντεμπούτο άλμπουμ της “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”

Η επίσημη αφίσα για το line-up του Glastonbury

Το line-up του Glastonbury μέχρι τώρα έχει ως εξής: The Killers, The Cure, Stormzy, Kylie, Janet Jackson, George  Ezra,  Liam Gallagher, Miley Cyrus στην Pyramid Stage,  Tame Impala, The Chemical Brothers, Vampire Weekend, Ms. Lauryn Hill, Janelle Monae, Christine And The Queens, Two Door Cinema Club, Jorja Smith, Bastille, Hozier, Sigrid, Snow Patrol, Cat Power, Wu-Tang Clan, Years & Years, Billie Eilish, Stefflon Don, Diplo στην Other Stage κ.α.

Η σκηνή “μόνο για γυναίκες”

Ένα χώρο μόνο για γυναίκες εγκαινιάζει το Glastonbury, όπου οι γυναίκες θα μπορούν να διασκεδάσουν μακριά από το αντρικό βλέμμα. Το line-up θα αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες καλλιτέχνες, όπως οι DJs Goldierocks και Yaya Bones, αλλά και η περφόμερ burlesque Lilly SnatchDragon.

Ο χώρος θα ονομάζεται “The Sisterhood”, θα βρίσκεται στην νοτιοδυτική γωνία της σκηνής “Shangri-La” και θα αποτελεί έναν ασφαλή χώρο μόνο για γυναίκες, έτσι ώστε το γυναικείο κοινό να νιώσει ασφάλεια, να διασκεδάσει χωρίς ανησυχίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών “οι χώροι μόνο για γυναίκες είναι απαραίτητοι σε έναν κόσμο σχεδιασμένο προς όφελος των αντρών”, και το Sisterhoof θα αποτελέσει έναν “κρυφό” χώρος που οι γυναίκες θα μπορέσουν να κοινωνικοποιηθούν, να συνδεθούν, να μοιραστούν τις ιστορίες τους και να στηρίξουν η μία την άλλη, ενώ θα διασκεδάζουν με τα καλύτερα και πιο τολμηρά ταλέντα στην Μεγάλη Βρετανία.”

Η ακύρωση του tribute προς τιμήν του Keith Flint

Ο Keith Flint όταν οι Prodigy ήταν headliners στο Glastonbury το 1997.

Το DJ set προς τιμήν του frontman των Prodigy, που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο μετά από χρόνια μάχης με την κατάθλιψη, ακυρώθηκε. Ο πρώην συνεργάτης του Gizz Butt θα τιμούσε τον Keith Flint στην δημοφιλή σκηνή του φεστιβάλ “Shangri-La”, αλλά αποφάσισε να το ακυρώσει μετά από κατηγορίες της οικογένειας και των φαν του τραγουδιστή ότι επρόκειτο “για μια εμφάνιση με σκοπό την αυτοπροβολή του Butt.”

Έτσι, ο Butt αποφάσισε να σεβαστεί τις επιθυμίες της οικογένειας του Flint και να ακυρώσει το DJ Set, ενώ υποσχέθηκε ότι θα βρει έναν άλλον τρόπο να τιμήσει τον φίλο του που δεν θα φαίνεται σαν να εκμεταλλεύεται τον θάνατο του, ενώ ταυτόχρονα θα ωφελήσει και τα θύματα ψυχικών ασθενειών.

Η πρώτη δοκιμή 5G στην Ευρώπη

Στο Glastonbury θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5G της βρετανικής εταιρείας ΕΕ, η οποία υπόσχεται ταχύτητες διπλάσιες του 4G. Θα είναι η πρώτη φορά που η τεχνολογία 5G θα χρησιμοποιηθεί σε φεστιβάλ και μάλιστα πολύ πριν γίνει διαθέσιμη σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

“Είμαστε αποφασισμένοι να κτίσουμε ένα δίκτυο αρκετά δυνατό για την τεράστια ζήτηση τις ημέρες του φεστιβάλ. Με την εισαγωγή του δικτύου 5G στο Glastonbury θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε την ισχύ αυτής της τεχνολογίας και να γράψουμε ιστορία ως το πρώτο φεστιβάλ που θα χρησιμοποιήσει δίκτυο 5G.” είπε ο Pete Jevons, ο διευθυντής marketing της EE.

Ο φουτουριστικός χώρος του Block 9 στο προηγούμενο φεστιβάλ.

Βέβαια, σε έναν άλλο χώρο του φεστιβάλ, το διάσημο πλέον Block9, οι διοργανωτές θα κάνουν τα πάντα για να μπορέσει το κοινό να “επανεξετάσει την μουσική που τόσο αγαπούν χωρίς όμως ουσιαστικά να ξέρουν, έτσι ώστε να νιώσουν την δύναμη να κάνουν κάτι, να σταματήσουν να χαζολογούν στο Instagram και να ασχοληθούν ουσιαστικά με τον κόσμο γύρω τους”.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b