MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙ

Escape Weekends: Aνοιξιάτικη απόδραση στο Μπάνσκο!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτεί κανείς το Μπάνσκο κάθε εποχή του χρόνου!

Monopoli Team

Το Μπάνσκο είναι μια γραφική πόλη στα Νοτιοδυτικά της Βουλγαρίας, τοποθετημένη στους πρόποδες του όρους Πιρίν σε υψόμετρο 925 μέτρων.

Το θέρετρο που βρίσκεται 150 χλμ νοτιοανατολικά της Σόφιας, εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια σε hot τουριστικό προορισμό, ιδιαίτερα αγαπητό στους Ελληνες, καθώς έχει άριστες τουριστικές υποδομές, είναι εύκολα προσβάσιμο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στις τιμές. Μην ξεχνάμε ότι εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο και πιo σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας.

Ωστόσο το εξαιρετικό, υγιεινό κλίμα της περιοχής αλλά και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον γυρω από το θέρετρο, καθιστούν το Μπάνσκο αγαπημένο προορισμό ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το “καλοκαιρινό” Μπάνσκο μάς επιφυλλάσσει πολλές εκπλήξεις!

Πεζοπορία στα βουνά, ιππασία, παιχνίδια paintball, ακόμη και κυνήγι είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού στο Μπάνσκο. Ο καιρός είναι ιδανικός για να κάνετε μεγάλους περιπάτους, θαυμάζοντας τα άγρια ζώα που περιπλανιούνται στα δάση, εξερευνώντας τη μαγευτική φύση ή απλά χαλαρώνοντας στον ήλιο, απολαμβάνοντας τα δροσερά κοκτείλς και τα πεντανόστιμα σνακ δίπλα στην πισίνα του Premier Luxury Mountain Resort!

Αποκαλύψαμε, λοιπόν, τη δική μας πρόταση για τη διαμονή σας στο Μπάνσκο! To Premier Luxury Mountain Resort αποτελεί την τέλεια βάση για τις καλοκαιρινές σας εξερευνήσεις, εκεί που θα απολαύσετε κάθε γλυκιά καλοκαιρινή στιγμή με τους αγαπημένους σας.

Πρόκειται για ένα 5άστερο ξενοδοχείο, ελληνικής ιδιοκτησίας, το οποίο συνδυάζει φιλόξενο περιβάλλον, ευρύχωρα και πολυτελή δωμάτια και μοναδική θέα!

ΤοPremier Luxury Mountain Resort είναι μέλος των Small Luxury Hotels of the World και βραβευμένο ως το καλύτερο ξενοδοχείο για σκι στη Βουλγαρία το 2016.

Οι εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες του Premiere luxury Mountain Resort περιλαμβάνουν δύο εστιατόρια, ένα bar, ένα πλήρες κέντρο ευεξίας και Spa, εσωτερική και εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα με pool bar (λειτουργεί κατά τους θερινούς μήνες) και πολλά άλλα!

Το Premier Luxury Mountain Resort προσφέρει ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες με προσεγμένη διακόσμηση, πολλές παροχές και δωρεάν Wi-Fi σε όλες τις εγκαταστάσεις.

Στα εστιατόρια Amvrosia και Nectar Bar & Restaurant θ’ απολαύσετε παραδοσιακές και διεθνείς γεέυσεις και εκλεκτά κρασιά.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην εξωτερική πισίνα του ξενοδοχείου μπορείτε ν’ απολαύσετε την ηλιοθεραπεία σας με μια παγωμένη μπύρα, ένα φυσικό χυμό ή ένα κοκτειλ!

Τί πρέπει να ξέρετε για το Μπάνσκο

Η τοπική κουζίνα είναι πραγματικά ιδιαίτερη και αξίζει να τη γευτείτε. Δοκιμάστε χοιρινό κότσι («Κούτσε» στην τοπική γλώσσα), το οποίο σερβίρεται και με άλλες πικοιλίες κρεάτων σε μια ξύλινη τάβλα. Συνοδεύστε το με το διαίτερα ποιοτικό κόκκινο κρασί τους. Επίσης το λουκάνικο («Σιουτζούκ») είναι μια καλή επιλογή, σε συνδυασμό με τις ορεκτικές σαλάτες «Κόπονε» και «Λουτενίτσα» και το ορεκτικό ψωμί «Παλέντα». Για συστάσεις εστιατορίων απευθυνθείτε και πάλι στο προσωπικό του ξενοδοχείου.

Κοντά στο Μπάνσκο αξίζει να επισκεφθείτε:
  • Το Pirin National Park. Bρίσκεται μόλις 10 λεπτά μακριά. Πρόκειται για μια περιοχή μοναδικής ομορφιάς, με λίμνες, καταρράκτες και σπήλαια. Εχει μάλιστα χαρακτηρισθεί, ως «Μουσείο Παγκόσιας Κληρονομιάς» από την Unesco.
  • Το ιστορικό κέντρο του Μπάνσκο και να περιηγηθείτε στη μικρή αγορά της γραφικής πόλης, απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε αναμνηστικά ή ότι άλλο θέλετε.
  • Την πόλη της Banya, με τα φημισμένα ιαματικά της λουτρά. Επιλέξτε τις κεντρικές εγκαταστάσεις «Rimska Banya» και με 7 ευρώ (15 λέβα περίπου), μπορείτε για όλη την ημέρα να απολαύσετε ιαματικά μπάνια, αλλά και άλλους εναλλακτικούς τρόπους χαλάρωσης και περιποίησης.
  • Την πόλη Rezlog, ίσως την ομορφότερη της περιοχής, με το ποτάμι να διασχίζει το μεγαλύτερο μέρος της και τους μεγάλους πεζόδρομους ιδανικούς για ξέγνοιαστες βόλτες.
  • Την πόλη του Dobrinishte, από όπου ξεκινάει μια εκπληκτική διαδρομή μέσα στην οροσειρά Πιρίν η οποία καταλήγει σε lifts. Μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο σας και να βιώσετε μια μοναδική εμπειρία, ανεβαίνοντας σε υψόμετρο 2200 περίπου μέτρων, με τα μαύρα πεύκα και τα ερυθρά έλατα να δημιουργούν ένα τοπίο που κόβει την ανάσα. Εκεί σας περιμένει το απίστευτο θεάμα δύο αλπικών λίμνων, που αυτή την περίοδο είναι παγωμένες. Για αυτή την μινι εκδρομή θα χρειασθείτε περίπου 3 ώρες, με αφετηρία το ξενοδοχείο Premiere luxury Mountain Resort. To προσωπικό του ξενοδοχείου θα σας παρέχει πληροφορίες για οτιδήποτε χρειασθείτε.
  • Κάθε Αύγουστο το Μπάνσκο φιλοξενεί ένα φημισμένο φεστιβάλ jazz.

Ένα μοναδικό δώρο για τους αναγνώστες του Monopoli.gr!

Εξασφαλίσαμε ένα τριήμερο στο Μπάνσκο για να γνωρίσετε από κοντά αυτό το γραφικό θέρετρο και να απολαύσετε τη χαλαρωτική φιλοξενία του Premier Luxury Mountain Resort!

Κάντε κλικ εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό! 

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b