MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Ιαπωνία και το Βιβλίο: Δωρεάν ξενάγηση στην έκθεση

Με ελεύθερη είσοδο θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση στην έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Monopoli Team

Η έκθεση”Η Ιαπωνία και το Βιβλίο” πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας που συμπληρώνονται το 2019.

Η έκθεση

Στην έκθεση, που έχει ήδη αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό, παρουσιάζονται 68 έργα του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης, πρωτότυπες έγχρωμες ξυλογραφίες των μεγάλων εκπροσώπων του Ukiyo–e, του σημαντικότερου ιστορικά καλλιτεχνικού ρεύματος της Ιαπωνίας, με προεξέχουσα βαρύτητα στο εικαστικό έργο του θρυλικού Katsushika Hokusai (1760-1849), «πατέρα» των σημερινών manga, καθώς και η ιδιαίτερη συνομιλία των δύο πολιτισμών, μέσα από την παρουσίαση του έργου του Έλληνα Λευκάδιου Χερν (Patrick Lafcadio Hearn, 1850-1904), που έζησε στην Ιαπωνία τον 19ο αιώνα και είχε τόσο κρίσιμη επιρροή στην διάδοση της ιαπωνικής λογοτεχνίας και τέχνης, που αναγνωρίστηκε ως «εθνικός συγγραφέας» της Ιαπωνίας.

Τα έργα των εκπροσώπων της Ιαπωνικής σχολής Ukiyo-e, προέρχονται από την Συλλογή Γρηγορίου Μάνου, ο οποίος ίδρυσε το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, το 1928. Η συλλογή, που συγκροτήθηκε μεταξύ Βιέννης και Παρισιού, στα τέλη του 19ου αιώνα, είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο σε πλούτο, ποιότητα και αριθμό.

Η ξενάγηση

Η εικαστικός Ντίνα Αναστασιάδου, που μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα σε Ιαπωνία, Ινδία & Αθήνα, θα ξεναγήσει τους επισκέπτες στα έργα της έκθεσης την Κυριακή 7 Απριλίου.

Η ξενάγηση διοργανώνεται από το Ανοιχτό Εργαστήρι Χαρακτικής Δήμου Νίκαιας – Ρέντη, που λειτουργεί σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ξενάγηση στην έκθεση “Η Ιαπωνία και το Βιβλίο

Κυριακή 7 Απριλίου 2019, στις 1 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
κτίριο Μεταξουργείου, Λεωνίδου & Μυλλέρου, Πλ. Αυδή

Περισσότερες πληροφορίες – δηλωσίες συμμετοχής:
κιν.: 6936626568 | τηλ.: 210 4944522 | email: [email protected]


haraktikinikaiarenti.blogspot.com (Εύη Αθανασίου – υπεύθυνη εργαστηρίου)

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b