MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ο δικός μας Μάνος: Aφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, στην Τεχνόπολη

Την Τρίτη 12 Μαρτίου στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων

Monopoli Team

Ο αείμνηστος Μάνος Ελευθερίου γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου, κι έτσι την ημέρα γέννησης του, που πέφτει φέτος Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί στις 7 το βράδυ στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων (αίθουσα Δεξαμενές Καθαρισμού, Πειραιώς 100), ένα μεγάλο αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του. Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, το ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 και την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων και είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει ομιλίες, αναγνώσεις και ζωντανή μουσική από τους μελοποιημένους στίχους του Μάνου Ελευθερίου με αφορμή το  μυθιστόρημα –  κύκνειο άσμα του «Άνδρες του αίματος», ένα δυνατό, αλληγορικό και προφητικό μυθιστόρημα, ένα καυστικό σχόλιο στη σύγχρονη πραγματικότητα, με την ξεχωριστή, μοναδική γραφή του Μάνου που γεφυρώνει την ποίηση με την πεζογραφία. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις 7 Μαρτίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Για τη ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού θα μιλήσουν σπουδαίοι εκπρόσωποι από τον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων: ο συνθέτης-στιχουργός Γιώργος Ανδρέου, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Σπύρος Αραβανής, ο ποιητής-σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόνης και ο συγγραφέας Θανάσης Θ. Νιάρχος. Αποσπάσματα από το έργο του θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Νένα Μεντή και Μάνος Καρατζογιάννης. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γιώργος Νταλάρας και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου από τους ερμηνευτές Πολυξένη Καράκογλου, Νίκο Μερτζάνο και Κατερίνα Παράσχου με τη συμμετοχή των μουσικών Αλέξη Στενάκη (πιάνο – πνευστά), Βασίλη Γεωργακόπουλου (πιάνο) και των συνθετών Γιώργου Κυριάκου και Σπύρου Παρασκευάκου, ο οποίος έχει και την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τρίτη 12 Μαρτίου, 19.00
Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων (αίθουσα Δεξαμενές Καθαρισμού, Πειραιώς 100)
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b