MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Με 8 ντοκιμαντέρ η COSMOTE TV στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η COSMOTE TV στηρίζει και φέτος το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, το οποίο ξεκινά την Παρασκευή 1η Μαρτίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Monopoli Team

Φέτος, στο φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 31 μικρού μήκους και 50 μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, ενώ η COSMOTE TV συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμα με 8 ντοκιμαντέρ, παραγωγής ή συμπαραγωγής της.

Ειδικότερα στο πλαίσιο του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης η COSMOTE TV συμμετέχει με τα εξής ντοκιμαντέρ:

«Η Ανατολή Έδυσε» του Αλέξανδρου Παπαηλιού

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται σε παγκόσμια πρεμιέρα στο πλαίσιο της ενότητας του Φεστιβάλ «Μνήμη/Ιστορία». Το θέμα της ταινίας αφορά την αποκοπή Ελλάδας από τη Μικρά Ασία, μέσα από τα μάτια του πολεμικού ανταποκριτή, δημοσιογράφου και ποιητή, Κώστα Μισαηλίδη. Αφήγηση: Γιώργος Κέντρος.

Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ 06 Μαρτίου 2019 19:30  
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ 07 Μαρτίου 2019 13:00 

«Άκρα» της Δήμητρας Μπαμπαδήμα

Μέσα από τον σκηνοθετικό φακό της Δήμητρας Μπαμπαδήμα ταξιδεύουμε στο ακριτικό Καστελόριζο, ακολουθώντας την ιστορία του κολυμβητή Σπύρου Χρυσικόπουλου που βάζει στόχο να διανύσει 140 χιλιόμετρα κολυμπώντας με μοναδικό του όνειρό μπει το Καστελλόριζο ξανά στον ελληνικό χάρτη. Το ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα στο πλαίσιο της ενότητας «Ανθρώπινη Κατάσταση».

Πρόγραμμα Προβολών
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ 04 Μαρτίου 2019 19:45 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ 05 Μαρτίου 2019 21:30

«Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» της Μαριάννας Οικονόμου

Το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου παρουσιάζει την ιστορία δύο νέων αγροτών και πέντε γυναικών που, παρά τις αντιξοότητες, ξεκινούν να καλλιεργούν παλιούς σπόρους ντομάτας και καταφέρνουν να μπουν στην παγκόσμια αγορά. Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο της ενότητας «Food vs Food».

Πρόγραμμα Προβολών
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ 08 Μαρτίου 2019 20:00
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ 09 Μαρτίου 2019 15:15 

«Λάφυρα» των Thorkell Hardarson και Örn Marinó Arnarson

Το ντοκιμαντέρ «Λάφυρα» των Thorkell Hardarson και Örn Marinó Arnarson πραγματεύεται το θέμα της κλοπής των αρχαιοτήτων και των πολιτιστικών θησαυρών, καθώς και το δύσκολο πρόβλημα του επαναπατρισμού τους. Το φιλμ θα προβληθεί στην ενότητα «Παρουσία του Καλλιτέχνη».

Πρόγραμμα Προβολών
ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ 05 Μαρτίου 2019 17:45 
ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ 06 Μαρτίου 2019 13:15 

«Crete Arising» του Κωνσταντίνου Παπανικολάου

Κάθε χρόνο, η Κρήτη κατατάσσεται ως ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για καλοκαιρινές διακοπές. Ανησυχώντας για το γεγονός ότι η μεγαλοβιομηχανία του τουρισμού αλλάζει τον κρητικό πολιτισμό, μια ομάδα ορειβατών ξεκινάει να διοργανώσει τον πρώτο αγώνα ορειβατικού σκι στο νησί. Το «Crete Arising» του Κωνσταντίνου Παπανικολάου, εστιάζει στον τουρισμό στην Κρήτη, μέσα από μία ομάδα ορειβατών που οργανώνει αγώνες ορειβατικού σκι στα ιστορικά βουνα της Κρήτης.

Πρόγραμμα Προβολών
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ 06 Μαρτίου 2019 18:00

«Άγγελος Κατακουζηνός: Στη λεγεώνα της Τιμής» του Βίκτωρα Δήμα

Το φιλμ αφηγείται τη ζωή και το έργο του Άγγελου Κατακουζηνού. Διακεκριμένος και πρωτοπόρος νευροψυχίατρος, ακαδημαϊκός και μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών, ο Κατακουζηνός άφησε σημαντικό αλλά άγνωστο έργο στον τομέα του. Παράλληλα, συνδέθηκε με την πνευματική και καλλιτεχνική δραστηριότητα της «γενιάς του ‘30» ως αναπόσπαστο κομμάτι της. To ντοκιμαντέρ προβάλλεται στην ενότητα «Από Οθόνη σε Οθόνη».

Πρόγραμμα Προβολών
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ 03 Μαρτίου 2019 15:30

«Αναζητώντας τον Καζαντζάκη» του Αλέξανδρου Σκούρα

Ένα ντοκιμαντέρ-πινελιά στο πορτρέτο του Νίκου Καζαντζάκη. Μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι, με πρωτοτυπία, τόλμη και σεβασμό, αποκαλύπτεται η προσωπικότητα και το έργο του συγγραφέα που όρισε όχι μόνο την εποχή του αλλά πολύ πέρα από αυτήν.

Πρόγραμμα Προβολών
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ 05 Μαρτίου 2019 15:00

«Τη λύρα μου έδωσαν ποντιακή» του Άγγελου Κοβότσου

Ο Μιχάλης Καλιοντζίδης, κορυφαίος δεξιοτέχνης της ποντιακής λύρας, έχει αφιερώσει τη ζωή του στον «κεμεντζέ», όπως αποκαλείται στα ποντιακά η λύρα με το τόσο χαρακτηριστικό ηχόχρωμα! Η λύρα, η γλώσσα, και ο χορός αποτελούν τα θεμέλια της ποντιακής ταυτότητας και της συλλογικής μνήμης. Το φιλμ ανήκει στη σειρά ντοκιμαντέρ «Εν Χορδαίς και Οργάνοις», σε παραγωγή COSMOTE TV.

Πρόγραμμα Προβολών
ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ 02 Μαρτίου 2019 15:00

Όλα τα ντοκιμαντέρ εντάσσονται στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD, που είναι αφιερωμένο στην ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης εδώ.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b